Overzicht amateurvoetbal

De voetballende amateurs mogen weer in de wei en dus begint EemsmondSport ook weer met het traditionele voetbaloverzicht. Van de hoogste tot en met de laagste klasse proberen we u op de hoogte te houden van de geleverde prestaties. Wilt u zelf iets aan het overzicht bijdragen? Stuur ons dan een email. De redactie zorgt er voor dat deze geplaatst wordt. We proberen zo zorgvuldig mogelijk te zijn, maar we kunnen niet alles controleren. Heeft u een fout ontdekt? Laat het dan weten…

1e Klasse E zaterdag
Het eerste overzicht beginnen we met eersteklasser Winsum, dat bij Leeuwarder Zwaluwen op bezoek was. De Winsumers kwamen na een rake kopbal op een 1-0 achterstand te staan, maar het wedstrijdbeeld veranderde toen Jeton Musliu van de gastheren rood onder zijn neus kreeg geduwd. Rick Schaaphoek trok de stand na de pauze gelijk en de verwachting was dat de Friezen wel door de knieën zouden gaan. Niets was minder waar. Rick van Loon wist de thuisclub uit een strafschop andermaal op voorsprong te zetten: 2-1. Winsum moest daarna alle zeilen bijzetten om een dreigende nederlaag te voorkomen. Het was andermaal Rick Schaaphok die doel wist te treffen (2-2), waardoor de gasten in ieder geval niet met lege handen terug naar huis hoefden. Volgens Schaaphok een terechte uitslag. ‘Ondanks de tien man bleven ze erg gevaarlijk op de counter en kregen ze de betere kansen. Het vele balbezit leverde ons niets op. Punt was wel verdiend omdat we best aandrongen op het laatst en veel mogelijkheden hadden. Iedereen kon volgens mij wel met deze uitslag leven.’

2e Klasse J zaterdag
NEC Delfzijl beleefde een valse competitiestart. Het team van Marshall Pourier verloor op het eigen sportpark Centrum met 0-2 van The Knickerbockers. En dat was zuur, want de laatste drie ontmoetingen tussen beide clubs waren allemaal in een overwinning voor de Havenkanters geëindigd. De doelpunten van de Stadjers werden gemaakt door Sander Stokman en Laurens Stellingwerff.

3e Klasse C zaterdag
Noordwolde leed op bezoek bij Helpman een 2-0 nederlaag door doelpunten van Saviero van Zwol en Erik Peter Romgens. De overwinning van de gastheren kwam geen moment in gevaar. Sjors van der Meeren was de gevierde man bij SC Stadspark, dat Holwierde op bezoek kreeg. Het doelpunt van de Stadjer was de enige treffer van de middag: 1-0.

Het lukte Omlandia de afgelopen twee keer om in Hoogkerk van HFC ‘15 te winnen, maar daar kwam zaterdag een einde aan. Het team van trainer Simon Schuil werd met een 3-2 nederlaag terug naar Ten Boer gestuurd. De bezoekers stonden bijna een uur lang met een mannetje meer in het veld omdat een speler van HFC ’15 rood had gekregen toen hij de doorgebroken Wouter Hoek de weg naar het doel had versperd. De stand was op dat moment 1-0 en ondanks de overtalsituatie liepen de gastheren uit naar een 3-0 tussenstand omdat Omlandia zich in de omschakeling liet slachten. In de slotfase wisten Martin Oudman en Jan Oosterbeek de achterstand nog te verkleinen. Een teleurgestelde trainer Simon Schuil wijt het verlies van zijn ploeg aan de eigen onkunde. ‘We hadden de hele wedstrijd moeite met de beweeglijkheid van HFC ’15, maar desondanks wisten we veel kansen te krijgen. Als je uit tien opgelegde mogelijkheden niet weet te scoren, verdien je het ook niet om te winnen.’

SC Loppersum kreeg op het eigen sportpark aan de Bosweg te maken met Groen Geel. Een tegenstander waar de Lopsters wisselende resultaten tegen hebben geboekt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de 0-6 nederlaag (2014/2015) en de 4-1 overwinning van een jaar eerder. Nu stond er na negentig minuten een 2-1 overwinning op het formulier door treffers van Jacob Havinga en Joris Jurna. Namens de Stadjers, die zes gele kaarten incasseerden, scoorde Melle Gebben.

4e Klasse C zaterdag
Toen Rick van der Klei FC LEO op voorsprong wist te zetten in de uitwedstrijd tegen RZ Baflo, moeten de Leensters even aan een goede competitiestart hebben gedacht. Het was overigens een wat curieuze goal, want de bal vloog via de lat en de rug van de Bafloër keeper binnen. Na de doelwisseling was het echter snel gedaan met de pret voor de Leensters. De gastheren begonnen beter en vanuit hun eigen positie te spelen, waren ontbrand en zegevierden uiteindelijk met 4-1 dankzij doelpunten van Tim Spijk (2) Mark Mellema en Melvin Folkerts.

Stefan Bultena was de grote man bij de wedstrijd tussen gastheer ON Roden en SIOS. Bultena scoorde drie keer voor de Sauwerders, die het net in totaal zeven keer lieten bollen. De andere treffers kwamen op naam van Allert de Haan (2), Jochem Huinder, Rindert Havinga en Menno Dijkstra. De zege kreeg pas gestalte nadat de thuisclub op voorsprong was gekomen (Sven Buigholt; 1-0), maar het aantal veldspelers al snel uitgedund zag worden dankzij een rode kaart voor Sjoerd Hoek. SIOS had maar weinig tijd nodig om het duel vervolgens naar zich toe te trekken.

Middelstum leek een heerlijke start te beleven toen Mateo Milkovic en Rutger Schuiling de thuisclub, ondanks een sterk begin van de bezoekers, op een 2-0 voorsprong hadden weten te zetten in het duel met Lycurgus. Vlak voor de pauze deden de Stadjers iets terug middels Cariem Dijk en na de theepauze deed Lycurgus er nog een schepje bovenop. Bij Middelstum leek de pijp leeg te zijn. De uiteindelijk verdiende 2-2 (Rindert Ykema) viel pas in de slotfase.

5e Klasse C zaterdag
In deze klasse is het Zoutkamper Zeester de enige vertegenwoordiger uit de regio. Het team van trainer Jaap van der Ploeg uit Leens wist de thuiswedstrijd tegen VVT doelpuntrijk af te sluiten. Na het laatste fluitsignaal stond er een 5-3 eindstand genoteerd. Voor Zeester scoorden Stephan Knol, Henri Nienhuis, Jasper Nienhuis (2) en Danny Beerda.

5e Klasse E zaterdag
Het is nog even wennen, maar de voetballers van Warffum spelen nu ook op zaterdag. Hun eerste wedstrijd speelden ze tegen Wagenborger Boys. Voor de liefhebbers van doelpunten was het geen vervelende middag. Als er aan het einde van de rit 7-7 op het formulier had gestaan, had ook niemand raar opgekeken. Uiteindelijk werd het 5-3 in het voordeel van de ‘kanaries.’ Namens de gastheren waren het Timo Hooijer (2), Gertjan Meijer, Jeroen Zwart en Roel Klinkhamer die het doel wisten te treffen. Voor de ploeg van trainer Patrick Santing uit Hoogezand scoorden Wesley Sannes (2) en Lars Kappert. Er vielen overigens zeven gele kaarten na de pauze. Af en toe werd het zelfs erg onvriendelijk en had er zelfs rood getrokken kunnen worden. De brandjes konden echter bijtijds geblust worden.

SV TEO en gastheer Ezinge maakten er een vermakelijke wedstrijd van. Wiebe Leistra opende namens de Ezingers de score, maar veel plezier beleefde men niet aan de voorsprong. Het was namelijk Jeffrey Hoeksema die de stand gelijk wist te trekken: 1-1. Na de pauze kregen de Ten Posters een paar mogelijkheden die tot een goal hadden moeten leiden, maar doelpuntenmaker Hoeksema en Emiel Kruger, hij schoot uit een toegekende strafschop op de lat, vergaten af te stoffen. En als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. In de slotfase was Nick Rosema succesvol en bezorgde de thuisclub een toch wel zwaarbevochten en niet helemaal terechte 2-1 overwinning.

Het Zandeweerster ZEC veegde de zaterdagvoetballers van Siddeburen van het gras. De thuisclub wist met maar liefst 6-1 te winnen. Vincent Zijlstra en Robin Stoter (2), Damian Linstra en een eigen goal maakten het halve dozijn vol. Namens Siddeburen scoorde Rick Schutter wel in het goeie doel. Meedhuizen verloor van het Schildwolder SGV (4-1) en mag dus van een slechte ouverture spreken. De Meedhuizers wisten nog wel op voorsprong te komen door een goal van Martijn Groenhagen en leek er niet zoveel aan de hand. Tot vlak voor rust, toen de scheidsrechter van dienst de bal op de stip deponeerde omdat er hands zou zijn gemaakt: 1-1. Het was overigens de schier onverslijtbare Jos Hoeksema die drie van de vier treffers voor zijn rekening wist te nemen. Rutger Drewel voltooide het kwartet.

De Fivel was in eigen huis veel te sterk voor GEO, dat zelf om indeling in de vijfde klasse heeft gevraagd. Corne Bos (2), Thomas Robinson (2) en Mark Kramers waren succesvol voor de Riepsters. Bastiaan Drabe was dat voor de Garmerwolders. In Uithuizen was het ook allesbehalve saai. Noordpool UFC kreeg Stedum tegenover zich. De gasten namen brutaal met 0-2 de leiding door treffers van Yannick van den Berg en Matthijs Colstee. Noordpool UFC werd toen pas kennelijk wakker en wist de achterstand in een 3-2 voorsprong om te buigen. Mark Bos (2) en Ricardo Sikkema waren de doelpuntenmakers. Jan Spijk bepaalde de eindstand op 3-3.

Knoop de naam Sven Knot maar in uw oren. Hij was met vier doelpunten behoorlijk op dreef in de uitwedstrijd tegen Eenrum, dat eveneens van de zondag naar de zaterdag is overgestapt. Er viel een eigen goal en Joran Knot wist twee keer raak te mikken. Omdat Wesley Dijksterhuis, Germen Tamsma en Tim Uil ook succesvol waren, stonden er aan het einde van de rit tien doelpunten voor het Roodeschoolster Corenos genoteerd. Over een vliegende start gesproken. Overigens viel er af en toe wel een gaatje in de defensie van Corenos, want Eenrum wist nog drie keer te scoren. Die treffers komen op naam van Bobo Miedema.

5e Klasse F zaterdag
SC Scheemda en VVS vertegenwoordigen de regio in 5F en bleven op een gelijkspel steken. Goos Boven was de Oostwolder zondaar die vroegtijdig naar de douches werd gestuurd. Op dat moment leek VVS een zware middag tegemoet te gaan. Dat pakte wat anders uit, want toen er voor de laatste keer was gefloten, prijkte er een 2-2 eindstand op het formulier. Rene Dijksterhuis en Jeroen Brul zorgden voor de Oostwolder goals. De Scheemders moesten op bezoek bij Meeden en kwamen niet verder dan 1-1. Niek Smit was de man die het Scheemder punt veilig wist te stellen.

3e Klasse B zondag
Er moest in Siddeburen lang gewacht worden alvorens men reden had tot juichen. Namens de gastheren was het Julian Pot die als eerste doel wist te treffen en de roodwitten op eigen veld aan de leiding bracht. In de slotfase maakte Muntendam echter gelijk.

4e Klasse C zondag
Het goed begonnen Farmsum scoorde twee keer in de uitwedstrijd tegen PJC. Dat bleek niet genoeg voor de winst te zijn, want een daarvan werd door Andre Toxopeus achter de eigen doelman gemikt. Danny de Vries tekende voor de gelijkmaker en op dat moment leek een punt het hoogst haalbare voor de bezoekers. Er werd echter een streep door de rekening getrokken, want Bert Meijer wist nog een keer te scoren en bezorgde de thuisclub daarmee alsnog een driepunter: 2-1.

5e Klasse C zondag
In en tegen Kloosterburen wist WEO een 2-3 overwinning over de streep te trekken. Eenvoudig ging dat niet. Na een 0-2 voorsprong door doelpunten van Jarno Oolders en Jarno Medema kwam Kloosterburen dichterbij dankzij Mathijs Voos. Het was Jan Meijerhof die de marge wist te vergroten, maar uiteindelijk zou het nog billen knijpen worden voor de gasten omdat WEO zo vriendelijk was de Marnebewoners een handje te helpen middels een eigen goal. Dylan Dijkema scoorde voor SV Woltersum in de uitwedstrijd tegen Groen Geel, dat overigens wel met 2-1 wist te winnen.

In Usquert woog het organiseren en bijwonen van een houseparty kennelijk zwaarder dan de sportieve plicht jegens de club op zondag. Volgens trainer Jan Blaauw is dat namelijk de voornaamste oorzaak van het 1-3 verlies waarop de ploeg op eigen veld door Yde de Punt werd getrakteerd. Het kan volgens de oefenmeester niet zo zijn dat je het gebrek aan volwaardige spelers moet oplossen met het inzetten van je eigen coach (53) en iemand als Karcher Goguadze (52) omdat anderen zich aan feestgedruis en de gevolgen daarvan hebben overgegeven. Het was overigens Quincy van der Rijst die de Usquerder treffer voor zijn rekening nam. Sander Slump scoorde ook, maar zag zijn goal wegens buitenspel afgekeurd worden. Oldambtster Boys heeft het verliezen met grote cijfers nog niet afgeleerd. Gastheer Veelerveen stak een 5-0 overwinning in de knip.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"