Rugbyers DRC Phoenix winnen, maar verliezen toch

Het is voor de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl een weekend met twee gezichten geworden. Een zwaar gehavend team was afgereisd om de uitwedstrijd in Gorredijk tegen RC de Wrotters te spelen. Het duel werd winnend afgesloten, maar uiteindelijk leverde het uitstapje niet meer op dan een reglementaire nederlaag op.

DRC Phoenix speelde een zeer moeizame eerste helft waarin het veertig minuten lang tegen een achterstand aan keek. Dit kwam vooral door het grote aantal tackles wat de ploeg uit Delfzijl miste. Echter was het vooral door slordigheden in het spel van De Wrotters dat Phoenix de ploeg uit Gorredijk in het vizier wist te behouden.

De tweede helft was een heel ander verhaal. DRC Phoenix leek een extra versnelling te hebben gevonden en wist de een na de andere try te scoren. De Wrotters hadden vooral moeite met de snelle mannen uit Delfzijl en het werd voor de toeschouwers een waar spektakel. Toen de kruitdampen uiteindelijk waren opgetrokken stond er een 24-49 stand op het scorebord. Door de administratieve regels vanuit de rugbybond, ten aanzien van aanwezige spelers, was de wedstrijd bij voorbaat al in een reglementaire nederlaag omgezet, maar kon de ploeg uit Delfzijl als sportieve winnaar van het veld stappen.

Een lange lijst van afwezigen gaf de coach van de Delfzijlsters een hoop zorgen om een team op te stellen. Hierdoor was het vooraf al duidelijk dat de wedstrijd hoe dan ook als een nederlaag zou worden aangemerkt, maar de ploeg uit Delfzijl had met het mooie weer wel zin om een potje rugby te spelen. Of het de lange reis was of iets anders, DRC Phoenix had enorm veel moeite om op gang te komen in de eerste helft. Veel tackles werden gemist en aanvallend was het allemaal erg moeizaam. De Wrotters speelden goed georganiseerd rugby en wisten Phoenix veelvuldig terug te dringen. Het waren kleine foutjes van de Wrotters die diverse scoringsposities in rook zagen op gaan. Ook enkele sterke tackles van Jesse van Oosten hielden DRC Phoenix in de wedstrijd. Maar het was niet alleen de thuisploeg die wist te scoren. Uit het niets was het Christiaan Buist die met sterk loopwerk de verdediging wist te doorbreken. De conversie werd door de kicker van de Delfzijlsters ook raak geschoten en deze zeven punten deden de ploeg goed.

Waar het in de eerste helft mis ging bij DRC Phoenix leek de tweede helft een ander verhaal. De Wrotters begonnen vermoeid te raken en meer en meer tackles te missen. Ook kwamen de snelle mannen uit Delfzijl nu echt los. Meerdere tries van Christiaan Buist en Jaimy Portier gaf Phoenix een ruime voorsprong. Als toetje wist Luuk de Wit zijn eerste try voor DRC Phoenix te scoren door met een keurige hand-off zijn tegenstander weg te zetten en over de try-lijn te duiken. Het grootste probleem voor DRC Phoenix dit seizoen is simpelweg beschikbare spelers zijn. Er zit veel ervaring en talent in de ploeg maar de blessuregevoeligheid is zeker een punt van zorg voor de coaches (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix winnen, maar verliezen toch"