Holwierde bewijst zichzelf prima dienst

Holwierde heeft op eigen veld afgerekend met het Hoogkerker HFC ’15. De 2-0 zege kwam pas na de rust tot stand. Dat hadden de gastheren overigens aan zichzelf te danken, want de mogelijkheden om de bezoekers al in het eerste bedrijf op de knieën te dwingen waren rijkelijk aanwezig. De Hoogkerkers eindigden het duel, net als een week eerder, met tien man vanwege een rode kaart.

De Katmisbewoners hadden nog wat goed te maken, want de seizoensouverture tegen SC Stadspark (1-0) ging de mist in. HFC ’15 speelde vorige week in eigen huis tegen Omlandia en pakte een 3-2 zege. Voor de ploeg van trainer Eddy Tuik was het dus zaak om de punten in eigen huis te houden. De oefenmeester zag zijn ploeg in het eerste bedrijf prima spelen en ook de nodige mogelijkheden scheppen.

Jurrely Torbed was de eerste die zijn geluk beproefde. Zijn inzet kwam echter niet verder dan het zijnet. Peter Bouwsema probeerde het niet veel later met het hoofd, maar zag zijn inzet tot corner verwerkt worden. Vervolgens deed Robbie ten Hove nog een duit in het zakje met een schot voorlangs en zag Bram Geurtsen een lob op het dak van het Hoogkerker doel belanden.

De bezoekers speelden niet slecht, maar wisten de defensie van Holwierde amper in verlegenheid te brengen. Na de thee zag het wedstrijdbeeld er iets anders uit. Nu waren het de Hoogkerkers die de maat van de muziek aangaven, al kon ook nu niet gezegd worden dat dit tot grote mogelijkheden leidde. Een keer moest er handelend worden opgetreden toen een kopbal richting Holwierder doelmond ging. Peter Bouwsema wist het gevaar bijtijds te keren en voorkwam daarmee een achterstand voor de gastheren.

Nadat Jurrely Torbed het zijnet en de paal nog had geraakt, werd het spel eindelijk op de kar gezet. Een corner van Yirsan Bouman zeilde bij de tweede paal zomaar binnen. Volgens sommigen zou het speeltuig nog door een verdediger zijn getoucheerd, maar de vreugde was er bij Holwierde niet minder om: 1-0.

HFC ’15 probeerde wel iets terug te doen, maar veel leverde dat niet op. De bezoekers kregen nog wel met een veldverwijzing te maken. Een week eerder wisten ze ook al niet met elf man te eindigen en nu was het andermaal raak. Een gestrekt been van Mike Steenbergen op Jeanclar Torbed werd bestraft met rood en dus moesten de Hoogkerkers met tien man verder.

Het spel van HFC ’15 werd daarna wat opportunistischer. In de wetenschap dat ze met een speler minder Omlandia ook achter zich hadden weten te houden, zochten ze het Holwierder doel op. Zonder succes. Sterker nog, in de slotfase maakte Holwierde aan alle onzekerheid een einde. En weer was het raak uit een dood spelmoment. Een corner van Thijs Sonneveld werd door Koen Tuil met het hoofd verder getransporteerd en verdween via een verdediger in het doel: 2-0.

Oefenmeester Eddy Tuik was tevreden over het spel van zijn manschappen. ‘We hadden natuurlijk veel eeerder afstand moeten nemen, maar goed. Hoe je de punten uiteindelijk pakt is niet zo belangrijk. Dan mag het ook wel uit dode spelmomenten. Het voornaamste is dat we de valse start een beetje hebben weggepoetst.’

* Holwierde – HFC ’15 2-0 (0-0). Yirsan Bouman 1-0; Koen Tuil 2-0.

No Replies to "Holwierde bewijst zichzelf prima dienst"