Noordwolde geeft 3-0 voorsprong weg

Noordwolde heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden in de thuiswedstrijd tegen FC Zuidlaren. De ploeg van trainer Roy Kamps gaf een zeker lijkende overwinning weg. Een 3-0 voorsprong verdween in een tijdsbestek van twintig minuten als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon en uiteindelijk moesten de geelzwarten genoegen nemen met een 3-3 remise.

Na de 2-0 nederlaag op bezoek bij Helpman zou de eerste thuiswedstrijd van Noordwolde een driepunter moeten opleveren. Omdat FC Zuidlaren de competitiestart in het water had zien vallen (3-4) in de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887, was de verwachting dat beide ploegen de mouwen wel even zouden opstropen.

Noordwolde deed dat als beste. Het voetbalde een prima eerste helft waarin spelers elkaar gemakkelijk konden vinden en de combinaties ook klopten. Het betere spel van de gastheren leidde dan ook al snel tot treffers. Op aangeven van Marco Vos was het Dannick Meima die de wedstrijd wist open te breken: 1-0. Jesse Hijlkema was de volgende die zich uitgebreid liet knuffelen toen hij de goalie van de Drenten voor de tweede keer had weten te passeren: 2-0. Oefenmeester Roy Kamps kon tevreden zijn over het spel dat zijn mannen op de grasmat deponeerden.

Tijdens de theepauze waarschuwde Kamps zijn mannen dat ze niet teveel op hun lauweren moesten gaan rusten en vooral niet de gedachte moesten laten opkomen dat ze dit varkentje wel even zouden wassen. ‘Daarvoor is voetbal ene te grillige sport. Ik heb er bij de jongens op gehamerd dat dit ze, met al hun ervaring, niet mocht overkomen.’

FC Zuidlaren restte niet veel meer dan het likken van de wonden en de hoop dat de tweede helft wellicht wat meer soelaas zou bieden. Die hoop leek al snel aan flarden te worden geschoten. De woorden van Kamps hadden hun uitwerking kennelijk niet gemist, want na de thee scoorde Noordwolde opnieuw. Na een pass van Yoni van der Velde was het Dannick Meima die de lat toucheerde. Veel tijd om over die mislukte inzet na te denken kreeg hij niet. Jesse Hijlkema was er namelijk als de kippen bij om de rebound alsnog tegen het nylon te mikken: 3-0.

Kat in het bakkie zou je zeggen. Niets was echter minder waar. Het souvereine spel van de gastheren verdween nadat een communicatiefoutje achterin tot de 3-1 leidde van Harold Kwant. De thuisclub begon ineens een stuk onrustiger te spelen, vergat alle basisprincipes van het voetbalspel en liep ineens achter FC Zuidlaren aan. In de omschakeling wisten de spelers elkaar ineens niet meer te vinden. ‘Ik kon coachen wat ik wilde. Er was geen houden meer aan. Alles ging mis. We gingen ineens hele gekke dingen doen. Als we de bal al hadden, werd hij meteen weer ingeleverd’, aldus Kamps.

De bezoekers kregen in de gaten dat er wellicht toch nog wat te halen viel en probeerde Noordwolde, voor zover dat zelf niet deden, verder te ontmantelen. En dat lukte, want binnen twintig minuten was de achterstand weggepoets omdat ook Jos Lamain met twee treffers nog wat extra zout in de wond strooide: 3-3. Zo rolde er een compleet onverwachte remise uit de koker. FC Zuidlaren was er maar wat blij mee gezien de vrij kansloos verlopen eerste helft van het duel.

Kamps: ‘Dit is gewoon verschrikkelijk. Ik ben zwaar teleurgesteld, vooral omdat je ze in de rust nog op het hart hebt gedrukt om scherp te blijven. Dat die eerste tegengoal valt kan gebeuren, maar dat je daarna de kluts volledig kwijt raakt? Ik snap er helemaal niks van. Na de 3-3 zakte me de moed in de schoenen. Dit voelt gewoon als een nederlaag. Van dit soort ploegen moet je gewoon winnen.’

De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg even over deze wedstrijd nadenkt en komende zaterdag een passend antwoord heeft als men op kunstgras speelt tegen gastheer Be Quick 1887, dat beide gespeelde competitieduels winnend wist af te sluiten. Zaterdag werd stadsgenoot SC Stadspark met 5-1 de bietenbrug op gestuurd. ‘Het zal lastig worden, want we hebben traditioneel moeite met het spelen op kunstgras. Wie weet zijn de jongens getergd genoeg om voor een stunt te zorgen’, blikt Kamps vooruit.

* Noordwolde – FC Zuidlaren 3-3 (2-0). Dannick Meima 1-0; Jesse Hijlkema 2-0; Jesse Hijlkema 3-0; Harold Kwant 3-1; Jos Lamain 3-2; Jos Lamain 3-3

No Replies to "Noordwolde geeft 3-0 voorsprong weg"