Overzicht amateurvoetbal

Het tweede voetbaloverzicht van dit prille voetbalseizoen vertoont meteen wat hiaten. De zondag verregende namelijk grotendeels waardoor sommige clubs niet in actie kwamen. We beginnen deze keer met de tweede klasse omdat Winsum, de hoogst spelende club in de regio, al wat uitgebreider aan bod is gekomen. Man van het weekend is René Dijksterhuis van het Oostwolder VVS, die met vier treffers een flink aandeel had in de met 11-0 gewonnen wedstrijd tegen Erica ’86. Emiel Kruger van vijfdeklasser SV TEO, Jasper Dijkstra (Ezinge), Bart van der Tuuk en Peter van der Veen (GEO) zijn goede tweede. Zij scoorden ieder drie keer. Opvallend was verder het aantal rode kaarten dat er genoteerd kon worden. Het waren er acht stuks. Twee exemplaren kwamen voor rekening van eersteklasser Pelikaan S.

Zaterdag 2e Klasse J
Na het 1-1 gelijkspel tegen Achilles ’94 heeft SV Bedum zaterdag de uitwedstrijd van DZOH verloren. De Drenten wisten het duel met het kleinst mogelijke verschil (1-0) te winnen. NEC Delfzijl heeft het eerste competitiepunt ook te pakken. In en tegen Oosterwolde stond het scorebord na negentig minuten nog steeds op 0-0.

Zaterdag 3e Klasse C
SC Loppersum heeft geen goed vervolg weten te geven aan de zege op Groen Geel. In Groningen was Velocitas 1897 de betere van de twee teams. De Lopsters gingen er met 3-0 onderuit dankzij treffers van Quin Mekel. Mervyn Bos en Frank van der Veen.

Zaterdag 4e Klasse C
Middelstum en thuisclub SIOS hebben zaterdag aan klantenbinding gedaan. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, stonden er acht treffers op het scorebord. Deze werden keurig over beide ploegen verdeeld. Rohan Dijk opende het doelpuntenfestival namens SIOS (1-0), maar Peter van Dam en Luke Ypey draaiden het blad om in het voordeel van Middelstum. Daarna waren de Sauwerders weer aan de beurt. Rindert Havinga en Stefan Bultena zorgden voor een 3-2 voorsprong. Xander Anema en Thijs Oosterhoff bogen de achterstand om in een 3-4 tussenstand in het voordeel van de Middelstummers. Dat bleek niet genoeg te zijn, want Stefan Bultena zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor de 4-4 eindstand.

RZ Baflo wist dankzij Harm Mellema nog wel aan de leiding te komen in de uitwedstrijd tegen Lycurgus, maar de Stadjers wisten de achterstand weg te poetsen en uiteindelijk met 3-1 te zegevieren dankzij treffers van Steven Zwarts, Cariem Dijk en Lenne Vink.

Het Leenster FC LEO en vv Poolster uit Spijk zijn elkaar in de voorbije decennia al heel wat keren tegen gekomen. Het is de Spijksters nog niet vaak gelukt om de volle buit mee naar huis te nemen en dat lukte het afgelopen weekend ook niet. FC LEO kwam aan de leiding dankzij een treffer van Abienezer Araya, kortweg ook wel ‘Abu’ genoemd: 1-0. De gastheren kregen de mogelijkheden om de score uit te breiden, maar verzuimden de trekker nog een keer over te halen. Het was Marco Dijkstra die de gasten langszij wist te brengen (1-1) en bij die twee goals zou het ook blijven.

In Uithuizermeeden bleven gastheer SV De Heracliden en het bezoekende DVC Appingedam op een 1-1 remise steken. Nick Veentjer scoorde voor de Damsters en droomde misschien wel van de ‘eretitel’ matchwinnaar, maar omdat Stef Oosterhuis de Meisters liet juichen werd de euforie ietsje getemperd. Voor de SV is het de tweede remise op rij. DVC wist de competitie met een overwinning te starten.

Zaterdag 5e Klasse C
Op sportpark It Doltsje ging Zeester zaterdag met 3-1 onderuit op bezoek bij Drogeham. Beide ploegen stonden bijna een jaar geleden ook al tegenover elkaar en ook toen bleken de Friezen de betere van de twee. De gastheren hadden het aanvankelijk moeilijk met de Zoutkampers, die goed uit de startblokken kwamen. Het initiatief werd daarna aan Drogeham gelaten aan de leiding door een eigen goal van Ruben Postma.

Na de doelwisseling was het eigenlijk gedaan met Zeester. Alex Helder zorgde voor 2-0, maar vergat het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Chris Noordhof bracht de spanning terug: 2-1. Veel plezier beleefde Zeester niet van de aansluiting, want niet veel later was het verschil alweer naar twee getild. Doelman Daniël Veenstra was het getreiter in zijn richting op zeker moment zat en Yarnick Pander werd daar het slachtoffer van. De goalie torpedeerde de Fries en kon vertrekken. Laatste man Niels Alt verving de zondaar onder de lat. Zijn eerste actie was de bal uit het net halen omdat Bauke Ytsma uit de toegekende strafschop voor 3-1 had weten te zorgen.

Zaterdag 5e Klasse E
SV TEO boekte op eigen veld een degelijke 4-1 overwinning op het bezoekende Meedhuizen. De ploegen deden aanvankelijk niet veel voor elkaar onder. Speltechnisch was er wel het een en ander aan te merken. Over en weer werden veel fouten gemaakt en uit een daarvan was het Boaz van der Laan die de gastheren aan de leiding wist te brengen: 1-0. Emiel Kruger liet vervolgens zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. Hij was de man die de marge wist te verdubbelen nadat Meedhuizen het leer erg simpel had verspeeld: 2-0. Meedhuizen deed nog wel wat terug en scoorde via Kevin Reiffers de aansluitingstreffer, maar het was opnieuw Emiel Kruger die het net wist te vinden: 3-1. De Ten Poster had het flink op zijn heupen. Ook na de pauze, toen het voetballend allemaal een stuk minder werd, wist hij nog een keer raak te mikken en tilde zijn totaal daarmee naar drie goals: 4-1.

GEO kreeg in de openingsronde met 5-1 op de broek van De Fivel. De Garmerwolders herstelden zich van die dreun door zaterdag op eigen veld het bezoekende Eenrum op een zevenklapper te trakteren. Bart van der Tuuk en Peter van der Veen scoorden ieder drie keer. Patrick van Zanten mocht ook nog een bijdrage leveren. Het van de zondag overgekomen Eenrum heeft in twee duels al zeventien tegentreffers moeten incasseren.

Corenos gaat dit seizoen ongetwijfeld weer hoge ogen gooien. Warffum kon het in Roodeschool niet bolwerken tegen het team van Marco Pesiwarissa en werd met een 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Voor de gastheren scoorden Joran Knot (2), Sven Knot en Wesley Dijksterhuis.

Het zaterdagteam van Siddeburen ging andermaal onderuit. Op het eigen sportpark werd met 0-3 van Noordpool UFC verloren. De goals van de Uithuizers werden gemaakt door Mark Bos (2) en Ricardo Sikkema.

Wagenborger Boys en Ezinge hebben er zaterdag in alle opzichten een kleurrijke wedstrijd van gemaakt. Er vielen niet alleen zeven doelpunten te bewonderen, maar ook werd er acht keer geel getrokken. Winnaar van de dag was Ezinge dat van de zeven goals vier voor zijn rekening wist te nemen. Jasper Dijkstra was de maker van de openingstreffer. Daarna wist Erik Kort de stand gelijk te trekken, maar was het andermaal Dijkstra die zich doeltreffend toonde: 1-2. Met die stand brak ook de rust aan. Na de pauze kwam er een strafschop aan te pas waardoor Wagenborger Boys opnieuw langszij wist te komen. Wesley Sannes strafte een overtreding van doelman Ruben van der Meer vanaf elf meter af: 2-2. Ezinge kreeg eveneens een penalty en ook het daaruit voortgevloeide doelpunt kwam op naam van Jasper Dijkstra: 2-3. De drievoudig doelpuntenmaker stelde daarna ploeggenoot Steven Werkman in staat om voor 2-4 te zorgen, maar niet veel later stond het 3-4 door toedoen van Erik Kort. Verder zou het niet komen en dus wachten de Wagenborgers nog op het eerste competitiepunt, terwijl Ezinge er inmiddels zes op het conto heeft staan.

SGV en ZEC begroeven de strijdbijl nadat ze ieder een keer hadden gescoord: 1-1. De Schildwolders hadden in Jos Hoeksema de man die doel wist te treffen en Gijs Balkema deed dat namens de Zandeweersters. Beide teams hebben nu vier punten uit twee duels te pakken.

Stedum moest op het eigen veld aan de Bedumerweg het hoofd buigen voor De Fivel. De ploeg uit Zeerijp stak een 1-4 overwinning in de knip. De gastheren eindigden het duel met tien man omdat Yannick van den Berg na zijn tweede gele kaart kon vertrekken. Tiemen Dijk nam de enige Stedumer treffer voor zijn rekening. Namens de Riepsters waren het Corné Bos (2), Mark Kramers en Erwin Kuipers die zich lieten bejubelen.

Zaterdag 5e Klasse F
VVS kan wel worden aangemerkt als de ploeg met de meest opmerkelijke uitslag van het weekend. De Oostwolders speelden een week eerder met 2-2 ietwat zuur gelijk tegen BATO. Het team van trainer Egbert Bosma wilde nog wel even wat rechtzetten en vond in Erica ’86 een gewillig slachtoffer. De uitermate zwak acterende Drenten werden door de gastheren met maar liefst 11-0 van de groene grasmat geveegd. René Dijksterhuis scoorde vier keer. Leon Boer, Hielke Koning en Jurjen Drewel waren goed voor ieder twee treffers en ook Jeroen Brul deed nog een duit in het zakje.

In Scheemda vielen bij de plaatselijke trots zes doelpunten. Die werden echter keurig verdeeld tussen de thuis spelende Scheemders en het Musselkanaalster SETA: 3-3. Namens de gastheren scoorden Danny Blaauw (2) en Thijs Heeg.

Zondag 3e Klasse B
Siddeburen is op bezoek bij Wilper Boys met 3-1 onderuit gegaan. Niels van der Veen bezorgde de gastheren een 2-0 voorsprong. Matthijs Hensen bracht de spanning terug (2-1), maarder dan de aansluitingstreffer kwam Siddeburen niet. Jelle Numan gooide de wedstrijd in het slot en dus wachten de Boertjes nog op hun eerste competitiezege.

Zondag 4e Klasse C
Farmsum had op het eigen Tuikwerder sportpark graag tegen Pekelder Boys willen spelen, maar het veld was door de overvloedige regenval te nat geworden. Zondag krijgt het team van trainer Erwin Buurmeijer een herkansing. Dan komt BNC op bezoek.

Zondag 5e Klasse C
WEO en Yde de Punt zijn in deze klasse de enige ploegen zonder puntverlies. De Woldendorpers wonnen op eigen veld met 3-1 van Drieborg. Een eigen goal vormde de basis van de tweede driepunter die de mannen van trainer Bob Mulder zouden scoren. Jarno Medema, net als vorige week opnieuw doeltreffend, en Ruben Venema waren de andere doelpuntenmakers. Lorenzo Deekens was de enige die namens de bezoekers de bal wel in het goede doel wist te deponeren.

Mohammet Keita, Sjaak Wieringa en een eigen treffer werden door Usquert bejubeld. De drie doelpunten waren echter onvoldoende om tot succes te komen. Gastheer Nieuweschans plaatste er namelijk vijf treffers tegenover (5-3) en hield zodoende de punten in eigen huis. Woltersum zat aan de positieve kant van de score. Op het sportveld aan de Dobbestraat wisten de witzwarten met 3-1 van DWZ te winnen. Gescoord werd er door Quinten de Vries, Chris Brilman en Marco van Dijk. Namens de gasten was Martin Muurman succesvol.

Net als een week eerder ging Kloosterburen met 3-2 onderuit. De Marnebewoners, getraind door Wieger Kooistra, moesten op bezoek bij Yde de Punt. Het lukte Kloosterburen in de historie één keer om de Drenten in eigen huis de punten af te snoepen. Dat was in het seizoen 2015/2016. Het werd destijds 2-5. Jasper Wiersum (3) en Marcel Remijn (2) waren toen de doelpuntenmakers. Resultaten in het verleden behaald…. Afijn, u kent dat wel. Yde de Punt liet zich deze keer niet verschalken. Namens Kloosterburen waren het Niels Bolt en Rick Seelen die het net aan de goede kant wisten te raken. Oldambtster Boys kwam vanwege een afgelasting niet in actie.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"