Rugbyers DRC Phoenix leggen Sneek over de knie

Een goed spelend DRC Phoenix heeft dit weekend wel weten te winnen. De Delfzijlster rugbyers hadden in de thuiswedstrijd tegen Sneek vooral de ervaring die de doorslag gaf tegen het nieuwe team uit Sneek. Tries van Lennart Boerma, Chris Ronde en Christiaan Buist waren samen met de rake conversies genoeg voor een duidelijke 36-0 overwinning.

Toch was de uitslag wat geflatteerd omdat de ploeg uit Delfzijl net wat efficiënter was in de aanval. De mannen uit Sneek hadden eigenlijk ook wel punten verdiend. De verdediging van DRC Phoenix had soms moeite met de geoliede Friese machine die dit seizoen nog ongeslagen was. Door de overwinning is DRC Phoenix naar de tweede plek op de ranglijst gestegen in een competitie waar elke ploeg van elkaar lijkt te kunnen winnen.

Sneek was naar Delfzijl afgereisd in een keurige spelersbus, aangevuld met een grote groep supporters. Beide clubs troffen elkaar voor het eerst sinds de jaren tachtig weer op een rugbyveld doordat RC Sneek een aantal decennia niet meer bestond. De Friezen hebben echter een bruisende frisse herstart weten te maken, wat een zeer goede zaak is voor de rugbysport in Noord- Nederland. Aan de kant van DRC Phoenix stond een min of meer volledig team op het veld, ondanks een aantal blessures en afwezigen vanwege werk.

De openingsfase speelde zich voornamelijk rond de middenlijn af en mede door de natte omstandigheden wisselde het balbezit veelvuldig. De Delfzijlster club wisten goed verdedigend druk te zetten op de aanvallen van Sneek. Dit resulteerde in de eerste try voor de mannen en vrouwen uit de havenplaats en omstreken. Lennart Boerma wist een pass te onderscheppen en was in zijn counteraanval niet meer tegen te houden. Kort daarop was het voor Lennart Boerma wederom raak. Vanaf een scrum zette de sterk spelende Tirza Boerma de snelle mannen in de lijn aan het werk. Een ingestudeerde aanvalspatroon trok de verdediging van Sneek open en het was weer Lennart Boerma die deze kans wist te verzilveren.

De thuisclub leek zo nu en dan net in een iets hogere versnelling te spelen en het was al snel weer raak. Een sterke loopactie van Merijn Brouwer vanaf de basis van de scrum bracht DRC Phoenix nog dichterbij de try-lijn. Het was uiteindelijk de lichtvoetige Christiaan Buist die met een goede schijnbeweging een opening wist te creëren, de derde try voor DRC Phoenix scoorde en daarmee stond een 19-0 tussenstand op het scorebord. DRC Phoenix bleef aanvallen en Sneek was veelal veroordeeld tot het spelen diep op de eigen helft.

Na de korte pauze was het opnieuw DRC Phoenix dat voornamelijk aan het aanvallen was. Er moet wel gezegd worden dat Sneek nu een stuk beter speelde. Goede tackles stopten de vele aanvallen van DRC Phoenix en daarnaast slopen er ook meer fouten in het spel van de thuisclub. Ondanks duidelijke aanwijzingen van de goed fluitende scheidsrechter had flanker Jesse van Oosten moeite om deze op te volgen. Dit leidde tot een gele kaart voor Van Oosten waardoor DRC Phoenix tien minuten met een man minder op het veld stond.

Ondanks een mannetje minder was het DRC Phoenix dat weer wist te scoren. De teruggekeerde Chris Ronde wist zijn vervolgoptreden op te fleuren met een try in de verre hoek van het veld. De niet aflatende druk resulteerde in een tweede onderschepping van Lennart Boerma die zijn derde try van de middag scoorde. De honger bleek bij DRC Phoenix nog niet gestild. Het was de aalgladde Christiaan Buist die tussen een aantal grote mannen van Sneek wist door te glippen en zijn tweede try van de middag scoorde. De eindfase van de wedstrijd werd door DRC Phoenix gecontroleerd uitgespeeld en een keurige 36-0 overwinning was het resultaat.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix leggen Sneek over de knie"