Voorbeschouwing amateurvoetbal

Zoals te doen gebruikelijk ook deze week weer een vooruitblik op de diverse voetbalwedstrijden die komend weekeinde zullen worden gespeeld. Als we de weergoden mogen geloven, wordt het prettig vertoeven langs de zijlijn. Sommige clubs zullen met revanchegedachten het veld opstappen, anderen moeten op jacht naar hun eerste puntenwinst en dan zijn er nog teams die hun ongeslagen status maar wat graag willen behouden. Er is kortom weer genoeg te beleven op de diverse sportparken.

Eersteklasser Winsum speelt zaterdag andermaal een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Drachtster Boys. De Winsumers zullen nog wat recht willen zetten na het verlies van afgelopen weekend toen Pelikaan S. met negen man overeind wist te blijven. Beide ploegen hebben tot nu toe zeven keer tegenover elkaar gestaan. In 2018 behaalden de groenzwarten de beste resultaten. Toen werden er een 1-1 gelijkspel en een 0-1 overwinning genoteerd. Roy Streppel en Rogier Krohne (strafschop) waren destijds de doelpuntenmakers. De overige ontmoetingen eindigden in een overwinning voor de Boys. Een klein, maar opmerkelijk feitje? De Winsumers hebben in de tot nu toe twee gespeelde competitieduels vier keer gescoord. De treffers kwamen allemaal van de voet van Rick Schaaphok, die inmiddels op een totaal van 77 competitiegoals staat. Toch niet gek voor de man die ooit als keeper is begonnen omdat dat volgens hem de enige manier was om het eerste elftal te halen. Het duel van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Robert de Wit en begint om drie uur.

In de 2e Klasse J krijgt SV Bedum bezoek van Drenthina. Erg prettige herinneringen zullen de Bedumers niet hebben aan de wedstrijden die beide ploegen de laatste jaren tegen elkaar hebben afgewerkt. De Drenten wisten ze namelijk allebei winnend af te sluiten. NEC Delfzijl neemt het in eigen huis op tegen Gramsbergen. De laatste keer dat de Delfzijlsters winnend van het eigen veld stapten was in het seizoen 2016/2017. Toen werd overigens ook de uitwedstrijd gewonnen.

Noordwolde zal in 3C willen laten zien dat de halve misser tegen FC Zuidlaren (3-3) geen vervolg krijgt. Geen eenvoudige opgave, want het team van trainer Roy Kamps moet op bezoek bij koploper Be Quick 1887, dat nog zonder puntverlies is en inmiddels negen keer raak heeft geschoten. Omlandia zal na de 2-0 zege op Grijpskerk aan vertrouwen hebben gewonnen en moet in de uitwedstrijd tegen FC Zuidlaren laten zien wat die overwinning waard is geweest.

SC Loppersum gaat op bezoek bij Glimmen. De Lopsters kregen op hun broek van Velocitas en zullen tegen het nog puntloze Glimmen op eerherstel uit zijn. Holwierde ontvangt Aduard 2000 en kan over de laatste drie seizoenen mooie rapportcijfers overleggen. Het team van trainer Eddy Tuik sloot de thuiswedstrijden namelijk alle drie winnend af en liet een doelsaldo van tien voor en vier tegen noteren. Of het een simpel optelsommetje gaat worden op sportpark Katmis? Dat is nog maar de vraag, want de Aduarders zijn samen met Velocitas en Be Quick 1887 de enige ploeg zonder puntverlies in de derde klasse.

RZ Baflo zet de deuren van het sportpark open voor Middelstum, dat er de afgelopen weken veel aan heeft gedaan om het publiek te vermaken. Het 4-4 gelijkspel tegen SIOS was daar een mooi voorbeeld van. Het zou zomaar weer een doelpuntenfestival kunnen worden. Enkele jaren geleden wisten de Bafloërs het thuisduel tegen Middelstum namelijk met 5-4 te winnen. Duncan Torrenga scoorde toen drie keer voor de gastheren. Poolster krijgt in Spijk te maken met Lycurgus, dat RZ Baflo wel wist te kloppen, maar in Middelstum niet verder kwam dan een remise. De Spijksters hebben tot nu toe twee gelijke spelen achter hun naam staan.

Niekerk kwam nog maar een keer in actie en boekte een overtuigende 5-0 zege op ON Roden. Jeroen Beerlings (3) en Edwin Zwier (2) waren de doelpuntenmakers. Zaterdag staat in Appingedam fusieclub DVC klaar om de Niekerkers op te vangen. De Damsters hebben uit twee gespeelde wedstrijden vier punten weten te bemachtigen en zullen er alles aan doen om de winst in eigen huis te houden. De laatste vier thuiswedstrijden die Mamio tegen FC LEO speelde, leverden steevast veel doelpunten op. De enige keer dat de Leensters met de winst (2-5) op zak naar huis gingen, dateert alweer van het seizoen 2002/2003. Eduard Zuidema scoorde in dat duel twee keer.

SV De Heracliden stapt in de auto richting de stad Groningen om tegen Amicitia VMC te spelen, dat de ouverture van DVC Appingedam verloor en afgelopen weekend met 3-2 van OKVC wist te winnen. De Meisters hebben twee remises achter hun naam staan en zijn uiteraard uit op de eerste driepunter.

Het Zoutkamper Zeester (5C) ontvangt op Sportpark Toercamp het nog puntloze TFS. De mannen uit het vissersdorp hebben drie punten te pakken, die ze in de eerste wedstrijd bijeen schoten. Afgelopen zaterdag werd er met 3-1 van Drogeham verloren en kreeg keeper Daniël Veenstra rood.

Van welke kant je het ook bekijkt, de 5e Klasse E is regionaal gezien, de meest interessante om te volgen. Gezien de indeling kun je nu al wel stellen dat hier in ieder geval een kampioen uit de regio uit tevoorschijn zal komen. Het is alleen nog maar de vraag wie dat is. De Fivel, Corenos en Ezinge zijn momenteel de teams zonder puntverlies. De twee laatstgenoemde ploegen komen elkaar zaterdag in Feerwerd tegen. De Fivel gaat op bezoek bij het Zandeweerster ZEC. Onderin hebben Meedhuizen, Wagenborger Boys, Siddeburen en Eenrum het momenteel lastig. Noordpool UFC en het op bezoek komende GEO bevinden zich in het middenveld. GEO verpulverde Eenrum zaterdag met 7-0 en Noordpool UFC wist Siddeburen met 0-3 aan de kant te schuiven. Het Schildwolder SGV ontvangt SV TEO, Stedum reist af richting Meedhuizen en Warffum ontvangt Eenrum.

In 5F speelt VVS in Oostwold tegen Westerlee. De Oostwolders scoorden afgelopen weekend maar liefst elf keer, Westerlee deed het iets minder goed met ‘slechts’ zeven doelpunten. Of de uitslagen een garantie vormen voor nog een doelpuntenfestijn? SC Scheemda reist af naar Winschoten om het sportpark Sint Vitusholt tegen BATO te spelen. Beide teams zijn de afgelopen twee competitiewedstrijden op een remise blijven steken.

Bij de zondagamateurs speelt Siddeburen (3B) op eigen veld tegen HSC. Het is het laatste seizoen dat de Hermes SVV Combinatie uit Sappemeer op zondag speelt, want de ledenvergadering heeft er voor gekozen om voor prestatievoetbal op de zaterdag te kiezen. Beide teams hebben na twee duels één punt op hun conto staan.

Farmsum kwam in 4C niet in actie vanwege een afgelasting en krijgt zondag op sportpark Tuikwerd het Finsterwolder BNC tegenover zich. Het team van trainer Erwin Buurmeijer verloor het eerste competitietreffen met 2-1 van PJC en kan een succesje dus wel gebruiken. BNC heeft inmiddels drie punten te pakken.

Het Woldendorper WEO gaat in (5C) proberen de ongeslagen status te continueren. Dat moet dan ten koste gaan van gastheer Alteveer, dat Groen Geel afgelopen zondag op een zevenklapper trakteerde. Gek genoeg verloor Alteveer de competitieopening van Drieborg met 3-2 en laat dat nou de ploeg zijn waar WEO met 3-1 van wist te winnen. Usquert krijgt op eigen veld te maken met THOS en Kloosterburen begroet Nieuweschans op Sportpark Westerklooster. Oldambtster Boys zal ten koste van DWZ tot succes proberen te komen en SV Woltersum doet dat thuis in het duel met Yde de Punt.

No Replies to "Voorbeschouwing amateurvoetbal"