Erik Stam debuteert op marathon

Atleet Erik Stam van de Loopgroep Bedum heeft zondag zijn officieel debuut op de marathon gemaakt. Hij moest er anderhalf jaar op wachten, omdat de voorbereidingen voor zijn eerste marathon door de coronapandemie stil kwamen te liggen. In de tussentijd liep hij vorig jaar al een keer de volledige marathonafstand (42,2km), maar debuteren in een wedstrijd kon nu pas. ‘

Stam startte in de Landschapsmarathon in Winterwijk. Door de hevige regenval lagen er veel plassen op het parcours en was het blubberig en glibberen geblazen. Het werd voor hem geen gemakkelijk debuut. Toch haalde hij met trots de finish in 5 uur en 2 minuten. Ook de zeer ervaren Edward Pechler ging van start. Hij miste in de eerste helft echter een lusje in het parcours, waardoor hij wel als eerste de meet passeerde, maar het toch geen overwinning werd. Pechler kwam ruim 4 kilometer te kort en legde de 38 wel gelopen kilomters af in 2 uur 56 minuten. Dichter bij huis nam Carla Dijkstra deel aan de Annercross in Annen. Haar eerste deelname in de categorie dames leverde meteen een keurige derde podiumplaats op. Ze voltooide de 10 kilometer in 52.33 minuten.

No Replies to "Erik Stam debuteert op marathon"