Corenos komt goed weg in duel met Ezinge

In het pittoreske Feerwerd hebben thuisclub Ezinge en het bezoekende Corenos er zaterdag een vermakelijke wedstrijd van gemaakt. Goed was het lang niet altijd, maar de strijdlust was volop aanwezig en de spanning bleef er tot de laatste seconden in. Uiteindelijk mocht Corenos zich gelukkig prijzen dat het met een 2-3 overwinning van het veld wist te stappen en daardoor alleen aan kop gaat in de 5e Klasse E.

Ezinge bevindt zich in de positie dat het wekelijks moet aantreden zonder een trainer. Men is op zoek naar een nieuwe coach sinds het vertrek van Gezinus Oosterhuis. De selectie wordt nu beurtelings door spelers getraind en op zaterdag staat een geblesseerde speler dan voor de groep. De aanvoerder maakt de opstelling in overleg met een duo oudere spelers.  Het was deze keer aan Paul Broekhuizen (enkelblessure) om sturing te geven aan de manschappen. Inzet van het duel tegen Corenos was de koppositie in 5E.

Het was al snel te zien dat men bij de gastheren toch enige vrees had voor de tegenstander. Er werd ietwat behoudend gespeeld met achterin vier mensen op lijn. Spits Jasper Dijkstra acteerde iets meer teruggetrokken. Hij fungeerde grote delen meer als aangever voor de aanvallers die om hem heen moesten komen. Die rol ging hem niet slecht af. De defensie van Corenos stond hem namelijk heel kort te dekken, waardoor er meer ruimte voor anderen ontstond.

Corenos had kennelijk niet op de speelwijze van Ezinge gerekend en had grote moeite om de vrije man te vinden. Daarbij kwam nog dat het tempo te laag lag en er het een en ander aan de balvastheid van de Roodeschoolsters ontbrak. Omdat ook Ezinge zich daar nogal eens aan bezondigde, bleef het niveau van de wedstrijd net boven een voldoende hangen.

De spanning maakte echter veel goed. Het werd al snel duidelijk dat er een goal moest komen om het spel echt op de kar te zetten. Die goal viel aan de kant van Corenos. Nadat Lars Baar namens de gasten op doelman Ruben van der Meer was gestrand en Ezinger Nick Rosema een inzet geblokt zag worden, zeilde een voorzet van Sven Knot achter de defensie van de thuisclub langs voor de voeten van Lars Baar. Hij mikte het leer tegen het nylon en zorgde daarmee voor de eerste vreugdekreten tussen het Feerwerder groen: 0-1.

Erg veel plezier beleefde Corenos niet aan die voorsprong, , want een handvol minuten later stonden de ploegen al weer op gelijke hoogte. Een onzorgvuldige pass van Germen Tamsma leidde op het middenveld tot een onderschepping van Nick Rosema die meteen Julian Kemkers op avontuur stuurde. De dribbelaar omzeilde onderweg Anne Jan ter Harkel en gaf ook goalie Mark Monden het nakijken: 1-1.

Niet veel later sloeg de verdediging van Corenos aan het knoeien en kreeg Mark Vlonk de gelegenheid om de thuisclub aan de leiding te brengen. Hij verkeek zich echter op de keeperskwaliteiten van Monden. Een vrije trap van invaller Jordan Muller leek klaar voor een goal te zijn, maar niemand was bereid de bal over de doellijn te schieten. Aan de andere kant eindigde een lange aanval van Ezinge met een voorzet van Mark Vlonk. Daan Douwsma rekende zich al rijk, maar de bal werd voor zijn neus weggekopt.

Na de doelwisseling kreeg de wedstrijd een hele andere wending. In een tijdsbestek van nog geen tien minuten leek Corenos het duel vroegtijdig te hebben beslist. Jordan Muller mocht een corner nemen en plaatste de bal precies op het hoofd van de hoog opspringende Joran Knot. Diens kopbal paste precies in de hoek: 1-2. Ook in de minuten daarna was Ezinge het even kwijt en kwam het zwaar onder vuur te liggen. Toen Muller na nog geen uur spelen teammaatje opnieuw wist te vinden en de 1-3 werd genoteerd, leek de wedstrijd beslist.

Met de nadruk op leek, want om de een of andere redenen kreeg Corenos het ineens weer lastig. Met het veld, maar ook met de tegenstander. De Roodeschoolsters speelden in een veel te laag tempo, verloor teveel tweede ballen en miste de rust om een bal even in de ploeg te houden. Ezinge rook bloed, zette nog een keer aan en na driekwart wedstrijd werden de gastheren beloond met de aansluitingstreffer. Een corner van Ezinge leek een vroegtijdige dood te sterven, maar Corenos kreeg de bal niet uit de eigen verdediging weg. Het leer werd uiteindelijk in de voeten van Nick Rosema gedeponeerd. Diens fraaie uithaal viel buiten het bereik van Monden binnen: 2-3.

Er was nog tijd genoeg voor Ezinge om een dreigende nederlaag te voorkomen en de kansen kwamen er ook. Die waren er echter ook voor Corenos, dus was de spanning weer volledig onverwacht teruggekeerd en was het de vraag wie als eerste het net nog een keer zou weten te vinden. Corenos liet dat na of vond doelman Ruben van der Meer op zijn pad.

Aan de overzijde van het veld was Ezinge nog het dichtst bij een doelpunt. Een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld kwam hoog in het strafschopgebied van Corenos terecht. Daan Douwsma plantte zijn hoofd er onder en zag de kopbal op de paal belanden. De toegesnelde Jasper Dijkstra wist de rebound niet op te pakken, waarna het leer uiteindelijk werd weggekopt.

Het was nog even billenknijpen voor de bezoekers, maar uiteindelijk wisten ze de overwinning in de zak te steken en zo de koppositie in 5E zonder puntverlies in handen te houden. Trainer Marco Pesiwarissa was uiteraard tevreden over het resultaat, maar had nog wel wat op het spel van zijn manschappen aan te merken. ‘Het was aanvankelijk allemaal te slordig en te traag wat we deden. Toen het 1-3 stond konden we niet de rust vinden om de bal in de ploeg te houden. Dan speel je de tegenstander in de kaart en denken ze dat er nog wat te halen viel. Dat was ze nog bijna gelukt ook.’

Ezinger Paul Broekhuizen vond het jammer dat zijn ploeg zich vlak na de rust zo had laten verrassen. ‘We hadden elkaar er nog wel voor gewaarschuwd. We hadden op een veel beter voetballend Corenos gerekend, maar we kregen al snel in de gaten dat we aardig konden meekomen. Het was zaak om dat de eerste periode na de pauze proberen vast te houden. Dat mislukte, maar uiteindelijk komen we nog weer goed terug. Als je naar de mogelijkheden kijkt is het eigenlijk jammer dat we de wedstrijd verliezen.’

* Ezinge – Corenos 2-3 (1-1). Lars Baar 0-1; Julian Kemkers 1-1; Joran Knot 1-2; Joran Knot 1-3; Nick Rosema 2-3.

No Replies to "Corenos komt goed weg in duel met Ezinge"