Korfballers DWA/Argo verliezen belangrijk duel

De korfballers van DWA/Argo speelden zaterdag in eigen huis tegen DTG uit Wijckel. DTG had tot aan het beginsignaal nog geen punten weten te bemachtigen, terwijl DWA/Argo al een overwinning had behaald. Het was dus voor beide ploegen een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie. Na een ruststand van 7-9 slaagde DWA/Argo er niet in om de Friezen in de tweede helft te achterhalen. Daarom gingen de Friezen met de punten terug naar huis. De eindstand werd 16-18.

Met deze keer Yarin Smedema langs de kant startte het vlaggenschip van DWA/Argo deze wedstrijd. Al vrij snel opende DTG met een score, maar Jildau Smedema liet ook van zich horen. Snel maakte DTG drie treffers op rij, waardoor DWA/Argo opnieuw moest aansluiten. Natasja Schuuring zorgde voor een 2-4 stand, maar DTG scoorde wederom. Ook Sanne Schuuring wist hierna het gat van de korf te vinden en, nadat DTG de 3-6 had gemaakt, kende DWA/Argo een goeie fase. Met vier treffers op rij, uit handen van Jildau Smedema, Ole Smedema, Sanne Schuuring en Natasja Schuuring, stond het ineens 7-6 voor het team van coach Leo Schuuring.

DWA/Argo had een tandje moeten bijzetten, maar het lukte de Winsumers en Bedumers niet om verder uit te lopen. Integendeel zelfs. DTG herpakte zich goed en maakte drie treffers op rij, waardoor DWA/Argo weer tegen een achterstand moest aankijken. Met een 7-9 stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de pauze wist Jesse Reker namens de thuisploeg te scoren, maar DTG was weer zuiverder en twee keer trefzeker. Sanne Schuuring en Sam Pestoor konden vervolgens weer een stand van één verschil op het scorebord zetten, maar het lukte DWA/Argo niet om langszij te komen en de voorsprong te pakken. Opnieuw was DTG twee keer trefzeker. De binnen de lijnen gekomen Nick Brandsma zorgde met zijn eerste schot voor 11-13. Het was een spannende fase voor beide ploegen, want de doelpunten gingen om en om tot een stand van 13-16. Hierna maakten de nichtjes Natasja en Sanne Schuuring allebei een treffer, waardoor er 15-16 op het scorebord stond.

Het lukte DWA/Argo echter ook nu niet om langszij te komen en de tijd begon te dringen. Uiteindelijk maakte DTG opnieuw twee treffers. Met een stand van 15-18 wist Natasja Schuuring nog 16-18 te scoren, maar dit was niet voldoende om de punten te behouden in Winsum. De scheidsrechter floot op zeker moment af zonder dat er nog een keer was gescoord.

Coach Leo Schuuring was teleurgesteld met het resultaat, maar had een hard werkende ploeg gezien die zichzelf wat te weinig beloonde door onvoldoende kansen af te ronden. DTG is door dit resultaat in de ranglijst op gelijke hoogte gekomen met DWA/Argo. Alleen Kinea staat nog onder hen. Zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een thuisduel. Noordenveld uit Roden komt dan op bezoek in Winsum. Dit duel zal om 16.00 uur van start gaan.

* Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring en Sanne Schuuring (4x), Jildau Smedema (3x), Nick Brandsma (2x), Sam Pestoor, Ole Smedema en Jesse Reker (1x).

No Replies to "Korfballers DWA/Argo verliezen belangrijk duel"