Meedhuizen verschalkt Stedum vrij simpel

Op een goed gevuld Meedhuizer sportpark heeft de thuisclub voor een surprise gezorgd door Stedum met 4-0 terug te wijzen. ‘Oefenmeester Elle Smit was zichtbaar opgelucht na het laatste fluitsignaal. ‘Eindelijk, zo moet het. Dit moeten we zien door te trekken’, liet hij zich ontvallen.

Herpakken de groenwitten zich op eigen veld? Dat was eigenlijk de grote vraag voor aanvang van het duel met de geelzwarten. Meedhuizen had beide voorgaande wedstrijden met 4-1 verloren, terwijl de Stedumers nog maar een punt hadden weten te pakken in de uitwedstrijd tegen Noordpool UFC.

De thuisploeg begon ijzersterk aan de wedstrijd. De bal ging soepeltjes rond en dat resulteerde al vrij snel in enkele grote kansen. In de 14e minuut belandde een voorzet van Lirim Shabani bij ploeggenoot Kevin Reiffers nadat doelman Bert-Jan Zijlema van Stedum aan het knoeien was geslagen. Reiffers profiteerde en wist de 1-0 op het scorebord te zetten. Stedum probeerde vooral met lange halen voor gevaar te zorgen. De nieuwe Meedhuizer goalie Ufuk Kutyol hoefde zich echter niet bovenmatig in te spannen om zijn doel schoon te houden.

Nadat Stedum wat te opzichtig aan de noodrem had getrokken, mocht Meedhuizen van een meter of vijfendertig van het doel een vrije trap nemen. Shabani besloot dat klusje op zich te nemen en joeg de bal als een streep in de linkerhoek achter de Stedumer sluitpost: 2-0. Nog geen halve minuut na de aftrap, veroverde Jairzinho Leirissa de bal goed. Hij speelde het leer door op Eddy Silva die het overzicht bewaarde en Kevin Reiffers zijn tweede van de middag liet aantekenen: 3-0. Op slag van rust kreeg Stedum nog een corner te nemen, maar ook die spelhervatting leverde geen gevaar op.

Na de doelwisseling was Meedhuizen een stuk minder zorgvuldig. Stedum zette aan, in de jacht op een beter resultaat. De geblesseerd geraakte goalie Ufuk Kutyol was toen al gewisseld voor Brian Vijsma. Hij kon meteen aan de bak nadat een goede aanval over rechts tot een prima inzet leidde, maar knap werd gekeerd.

Irritaties begonnen een rol spelen bij Stedum. De scheidsrechter van dienst floot in hun ogen niet goed en de eigen grensrechter kreeg ook het nodige te verduren. Meedhuizen kwam er op zeker moment aan de rechterkant goed uit. Een voorzet van Nayim Ouakili belandde bij Kevin Reiffers, maar hij kopte op de lat. De defensie van Meedhuizen als een huis, waardoor Stedum nauwelijks tot grote kansen komt.

Het slotakkoord was voor de gastheren. Eddy Silva gaf een voorzet met buitenkantje links. De bal werd met de borst gecontroleerd door Kevin Reiffers en vervolgens produceerde hij zijn derde van de middag: 4-0. Een loepzuivere hattrick was het niet, maar vermeldenswaardig in ieder geval wel.

* Meedhuizen – Stedum 4-0 (3-0). Kevin Reiffers 1-0; Lirim Shabani 2-0; Kevin Reiffers 3-0; Kevin Reiffers 4-0 (foto: Matthias Roossien).

No Replies to "Meedhuizen verschalkt Stedum vrij simpel"