Remise glipt NEC Delfzijl in slotfase door de vingers

NEC Delfzijl heeft de thuiswedstrijd tegen Gramsbergen niet kunnen benutten om de punten in eigen zak te steken. Sterker nog, de fusieclub uit Delfzijl ging in de slotminuten zelfs onderuit (2-3), al was niet iedereen het eens met de wijze waarop de winnende goal van de bezoekers tot stand was gekomen.

De SV Gramsbergen speelde in Delfzijl zijn 1500e competitiewedstrijd en wat is er nou leuker dan zo’n mijlpaal wat extra luister bij te zetten. Na vier minuten spelen leek het voor de bezoekers al de goede kant op te gaan. Na een afgeslagen corner reageerden ze razendsnel in de omschakeling. Sander ter Wijlen speelde David Houtman aan en die vond op zijn beurt Roy Seinen. Bij NEC Delfzijl stonden alle Seinen op rood toen de aanvaller heel koeltjes voor 0-1 wist te zorgen.

NEC Delfzijl kreeg daarna wat meer grip op het gebeuren. Na een klein half uur was het Jorrit van Assen die de ploegen op gelijke hoogte wist te brengen: 1-1. Daarvoor leek Samir Ennaciri al op weg naar een doelpunt, maar diens poging stierf in schoonheid. Veel gebeurde er daarna niet meer en gezegd dient te worden, het was ook niet altijd even goed wat de acteurs aan beide kanten lieten zien.

Na de thee kwam NEC Delfzijl sterk uit de kleedkamers. Het team van trainer Marshall Pourier wist zich een aantal goede mogelijkheden te scheppen. Een van die pogingen kwam op naam van Edwin Hodzic. Op weg naar het doel van Gramsbergen droomde al van een klein feestje, maar dat werd ruw verstoord door een fluitsignaal. Hodzic zou buitenspel hebben gestaan. De aanhang van NEC had daar zo zijn eigen ideeën over, maar fluitist Sarah Brinkkemper was onverbiddelijk.

Nadat Gramsberger Wouter Schuldink de buitenkant van de kruising nog had getoucheerd, kwam in de 52e minuut dan toch de 2-1 op het scorebord te staan. Bram Mulder mocht alleen op doelman Jur Kosters van Gramsbergen af gaan en maakte geen fout. Nog geen 120 seconden later lag de bal al weer achter goalie Jelmer Kiewiet. Roy Seinen stuurde Schuldink op pad en ook hij liet zien dat hij het hoofd koel kan houden: 2-2. Niet veel later plofte de doelpuntenmaker binnen het strafschopgebied van NEC tegen het gras. De scheidsrechter deponeerde de bal niet op de stip, maar besloot dat de overtreding net buiten de zestien meter was gemaakt. De vrije trap bleef zonder gevolgen voor de gastheren.

Het duel leek op een remise af te stevenen, maar de laatste minuten van het treffen bleken beslissend te zijn. Jelmer Kiewiet ging na een hoge bal het luchtgevecht aan met invaller Nick Leferink. Zoals het een goed doelman betaamt riep Kiewiet dat iedereen van de bal af moest blijven omdat hij hem wel zou pakken. Kiewiet liet het speeltuig echter door zijn vingers glippen, waarbij hij nogal gehinderd werd door Leferink. De meeste scheidsrechters zouden de doelman in bescherming hebben genomen, maar Brinkkemper deed dat niet. Leferink werd als maker van de 2-3 genoteerd. De grensrechter van NEC vlagde nog wel in en poging de goal afgekeurd te krijgen, maar ook deze keer toonde de arbiter geen genade. Zij kon daarna helemaal niets meer goed doen in de ogen van de thuisclub.

Aan de stand veranderde niets meer, dus waren de druiven erg zuur aan de kant van NEC Delfzijl, dat nog twee keer geel opliep vanwege commentaar op de leiding. ‘Dit is gewoon een gestolen overwinning. Als je op zo’n manier wordt gehinderd, behoor je voor een overtreding te fluiten. En ik ben het ook niet eens met het feit dat Edwin Hodzic werd teruggefloten toen hij op weg naar het doel was. Maar ja, wat doe je er aan. Ze hebben bij Gramsbergen een goeie aan die grensrechter’, sprak Marshall Pourier cynisch.

Hoe dan ook, zijn ploeg stond opnieuw met lege handen en dat was hoe dan ook een bittere pil. Na drie competitieronden wijzen de harde cijfers namelijk wel uit dat NEC Delfzijl nog meer een schamel puntje op het conto heeft staan. Of daar zaterdag verandering in komt? Dan moeten de Havenkanters op bezoek bij nummer twee Gorecht, dat de laatste jaren op eigen veld louter overwinningen heeft geboekt.

* NEC Delfzijl – Gramsbergen 2-3 (2-2). Roy Seinen 0-1; Jorrit van Assen 1-1; Bram Mulder 2-1; Wouter Schuldink 2-2; Nick Leferink 2-3.

No Replies to "Remise glipt NEC Delfzijl in slotfase door de vingers"