Winsum loopt opnieuw tegen nederlaag aan

Eersteklasser Winsum kent allesbehalve een gelukkige start van de competitie. Nu werd de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys met 1-4 verloren. De overwinning van de Friezen kreeg pas in de slotfase echt gestalte.

Winsum begon sterk aan de tweestrijd. Het duel was amper begonnen of Thijs Mulder kon alleen op de doelman van de Boys af gaan. Hij liet een unieke kans liggen om de gastheren een opkikker van jewelste te bezorgen. Drachtster Boys pakte daarna het initiatief. In de 6e minuut leidde dat tot de openingstreffer. Die kwam overigens nogal fortuinlijk tot stand. Jensen Postma dacht namens de gasten de trekker over te halen, maar zag zijn inzet door Heinze Andringa van richting veranderd worden. Doelman Wouter Meijer probeerde nog wel onheil te voorkomen, maar die poging liep verkeerd af. De bal plofte hoe dan ook in het doel, dus was de vreugde er bij de Boys niet minder om: 0-1.

De Friezen kregen nog wel wat mogelijkheden om tot scoren te komen, maar dat lieten ze na. Het enige opmerkelijke wat er vervolgens voor de pauze nog gebeurde was de veldverwijzing van Hans Zwakenberg. Hij had al geel op zak en wilde zich vlak voor rust ok nog even verbaal komen melden. Dat werd zijn tweede prent en dus moest Winsum het tweede bedrijf met een man minder aantreden.

Na de doelwisseling was er geen sprake van veel krachtsverschil. Winsum weerde zich dapper en Drachtster Boys speelde erg onrustig. Uit een toegekende vrije trap op zo’n vijfentwintig meter van het Friese doel kreeg Winsum de kans om gelijk te maken. Rick Schaaphok besloot dat klusje voor zijn rekening te nemen en joeg de bal heerlijk in de bovenhoek: 1-1.

Het werd zowaar weer een wedstrijd en lange tijd leek het er op dat de ontmoeting op een remise zou uitdraaien. Kansen waren er wel voor de Boys, maar op de een of andere manier wilde de goal niet vallen. Tot aan de 82e minuut toen debutant Jensen Postma een voorzet van Rudolf Banga uit het niets tegen de touwen wist te koppen: 1-2.

Bij de thuisclub ging het licht definitief uit toen het twee minuten later weer raak was. Het was andermaal Jensen Postma die scoorde na een half gekeerd schot van Joël Wagenaar: 1-3. Het was uiteindelijk Sicco Bouwer die de eindstand op 1-4 wist te bepalen.

Het team van trainer Bert Vos gaat zaterdag op bezoek bij FC Burgum, dat met 1-1 gelijk wist te spelen op bezoek bij vv Groningen. Voor zowel de groenzwarten uit deze provincie als de buren aan de andere kant van de grens telt dat er een resultaat moet komen, wil men niet in een vroeg stadium al achter de feiten aan moeten lopen. Een gelijkspel is daarbij al helemaal geen optie.

* Winsum – Drachtster Boys 1-4 (0-1). Heinze Andringa (e.d) 0-1; Rick Schaaphok 1-1; Jensen Postma 1-2; Jensen Postma 1-3; Sicco Bouwer 1-4.

No Replies to "Winsum loopt opnieuw tegen nederlaag aan"