Loopgroep Artemis Winsum in 4Mijl van Groningen

Met een tweede plaats voor de Winsumer Koos Durenkamp bij de wedstrijdloop Mannen 75 en een derde plaats voor Jeannet Bakema uit Loppersum bij de recreanten bedrijvenloop vrouwen 65 kwam Artemis zondag tijdens de 4 Mijl van Haren naar Groningen goed voor de dag.

De 4 Mijl van Groningen lijkt aan populariteit te verliezen. Stonden er normaal 23.000 deelnemers aan de start, zondag bleef de teller op 13.000 steken, waaronder nog geen 200 wedstrijdlopers. Organisator Golazo Noord-Nederland wijt de terugloop aan corona, de korte tijd van voorbereiding enaan de concurrentie van vele grote wedstrijden deze maand. Minder deelnemers betekende minder inkomsten en toeschouwers. Het topveld had ook niet over. Het parcours voerde de deelnemers als vanouds vanaf de Kerkstraat in Haren in lijn naar de finish op de Vismarkt in Groningen. Het mooie weer, het publiek en de muzikale omlijsting zorgden voor een sfeervol evenement.

Artemis was met achttien leden, twaalf vrouwen en zes mannen redelijk vertegenwoordigd. Twee jaar geleden waren het er overigens nog zesentwintig. Koos Durenkamp werd bij de wedstrijdloop mannen 75 verdienstelijk tweede in 33.33 minuten. De winnaar in deze categorie was 27 seconden sneller. Ook de derde plaats van Jeannet Bakema bij de recreanten bedrijvenloop vrouwen 65 mocht er zijn. Met haar tijd van 36.20 minuten moest ze 1.37 minuten toegeven op de winnares in deze categorie.

De snelste Artemis-mannen waren Jaap Smith uit Baflo (zie foto) met een tijd van 28.23 minuten en Marnix van den Brink uit Groningen. Hij finishte na 29.32 minuten. De snelste Artemis-vrouw was de Winsumse Annica Doornbos met 33.01 minuten. Greetje Terpstra (34.11), Eilana Maring (35.36) en Wineke Snippe (40.55), allen uit Winsum, verbeterden hun snelste tijd op de 4Mijl. De Winsumers Annica Doornbos, Tina Bosker (40.55) en Jacqueline Breukelman (44.48) en Yvon Suiveer uit Warfhuizen (47.37) liepen hun eerste 4Mijl onder de vlag van Artemis.

De tijden van de overige Artemis-deelnemers waren: Han Korhorn (Kloosterburen) 30.30 minuten, Harry Hammenga (Winsum) 31.43 minuten, Janneke Casemier (Warffum) 35.15 minuten, Grietje Dijkmans (Winsum) 36.40 minuten, Bert Hulsing (Groningen) 40.52 minuten, Fanny Kaper (Winsum) 40.54 minuten en Claudia van der Muil (Den Andel) 41.45 minuten.

No Replies to "Loopgroep Artemis Winsum in 4Mijl van Groningen"