Geslaagde training 2ADDFootball bij NEC Delfzijl

De nog maar piepjonge voetbalschool 2ADDFootball, een initiatief van Allard Jansen en Dion Zimmerman, kijkt terug op een geslaagde eerste training van de najaarsopleiding op het sportpark Centrum van fusievereniging NEC Delfzijl.

De voetbalsport heeft in de loop der jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Onderzoeken wijzen uit dat een speler een betere voetballer wordt wanneer hij of zij zich naast het ontwikkelen van voetbalvaardigheden ook op atletisch en persoonlijk niveau zich ontwikkelt. Met die gedachten zijn Allard Janssen en Dion Zimmerman, beiden woonachtig in Delfzijl en in het bezit van de nodige diploma’s, afgelopen zomer een eigen voetbalopleiding begonnen onder de naam 2ADDFootball.

Allard Janssen: ‘Bij ons staan niet alleen de functionele technische vaardigheden centraal, maar besteden we ook aandacht aan de persoonlijke en breed motorische ontwikkeling van de spelers. Dit alles binnen een prettig en pedagogisch verantwoord leerklimaat.’ Vrijdag vond de eerste training plaats op Sportpark Centrum in Delfzijl, normaal gesproken het onderkomen van voetbalvereniging NEC Delfzijl, maar sinds kort dus ook de thuishaven van 2ADDFootball.

Maar liefst zestien enthousiaste kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot en met 14 jaar hebben met veel
enthousiasme deelgenomen aan de eerste training. De trainers kijken dan ook terug op een geslaagde eerste training: ‘We hebben een prachtige start gehad van onze najaarsopleiding, waarbij we na afloop ontzettend veel leuke berichten hebben ontvangen van spelers, ouders, sponsors en andere aanwezigen’, vertelt Zimmerman. ‘Het geeft ons nog meer energie om te investeren in deze mooie groep jongens en meiden’, vult Janssen aan.

De komende weken zal het team van 2ADDFootball de lijn verder trekken die afgelopen week is ingezet. Zo staan er diverse trainingen gepland op het kunstgras van Sportpark Centrum, maar zal er ook uitgeweken worden naar andere ondergronden. Daarnaast wordt er ook een themabijeenkomst georganiseerd, waarbij een professional met name aandacht zal besteden aan de mentale weerbaarheid van de jonge voetballers (foto’s: Isabella Slump).

No Replies to "Geslaagde training 2ADDFootball bij NEC Delfzijl"