Vader en zoon Bouwman per direct weg bij SV Woltersum

Trainer Ronald Bouwman van vijfdeklasser SV Woltersum heeft zijn werk als oefenmeester van de Woltersummers met onmiddellijke ingang neergelegd. Als gevolg van de huidige coronamaatregelen mag hij het dorpshuis aan de Dobbestraat niet in, dat door de voetbalclub als kantine wordt gebruikt.

Bouwman is niet gevaccineerd, heeft zich niet laten testen en dus ontbreekt de momenteel vereiste QR-code. Er zijn pogingen geweest om hem op andere gedachten te brengen, maar de oefenmeester blijft bij zijn standpunt dat hij zich niet laat vaccineren of testen. ‘Ik heb mijn principes en daar hou ik aan vast’, zegt de Ten Boerster.

De voetbalclub betreurt de gang van zaken, maar is aan handen en voeten gebonden. Voorzitter Addie Dost: ‘We maken van het dorpshuis gebruik als kantine en dus bepaalt het dorpshuisbestuur of en hoe zij de regels toepassen. Daar hebben wij niets over te zeggen. Dit hebben wij ook niet gewild. Dit is gewoon strontvervelend. Het is triest dat een en ander zo gelopen is, maar het bestuur had ook niet verwacht dat hij zo zwartwit zou reageren. Wij balen hier ontzettend van. Deze kwestie kent alleen maar verliezers. Ik weet honderd procent zeker dat er elders ook van alles door de vingers wordt gezien. Dat mag voor ons echter geen reden zijn om dat dan ook maar te doen. We hebben dit zelf niet verzonnen. De regels zijn ons door de overheid opgelegd.’

Bouwman snapt dat men de regels moet handhaven, maar vindt het vreemd dat hij en zijn zoon, na de thuiswedstrijd tegen DWZ, al in het dorpshuis een biertje hadden staan drinken en dat ze er pas daarna zijn uitgezet. ‘Waarom mag je na een training dan wel met de hele groep naar binnen? Als ik een eindje verderop in het dorp de kroeg binnen wandel, vraagt er ook niemand of ik wel een QR-code heb. Ik heb dertien jaar deel uitgemaakt van het eerste elftal van SV Woltersum en ben drie keer trainer van de club geweest. Het is niet zo dat ik anti-vaccinatie ben, maar van een club waar je zoveel ingestoken hebt had ik wel wat coulance verwacht. Je kunt rustig stellen dat ik zwaar teleurgesteld ben.’

Met het vertrek van de oefenmeester verliest SV Woltersum ook een selectiespeler. Zoon Jesper, die eveneens niet is gevaccineerd, heeft laten weten niet meer voor de club uit te willen komen. Een paar jaar geleden verkaste Ronald Bouwman van SV De Heracliden naar SV Woltersum. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn hart bij de witzwarten ligt. Eerder was hij ook trainer van Eenrum en Farmsum.

Zijn taken als coach worden de komende weken overgenomen door de 44-jarige Gorge Dimov uit Ten Boer. Hij komt oorspronkelijk uit de Balkan en voetbalde ooit bij Harkemase Boys. Volgens Dost is het de bedoeling dat hij de SV Woltersum uit de brand helpt en dat men ondertussen naarstig op zoek gaat naar een vervanger voor Bouwman.

Aan voorzitter Leen Meijerhof van WEO, dat zondag SV Woltersum ontvangt, leggen we de vraag voor hoe men in Woldendorp met de regelgeving omgaat. ‘Bij ons mag je rustig de kantine in om iets te drinken te halen. Als je die dan buiten nuttigt, is er niks aan de hand. Wil je binnen blijven zitten, dan heb je een QR-code nodig’, aldus de voorzitter.

No Replies to "Vader en zoon Bouwman per direct weg bij SV Woltersum"