Tiental Meedhuizen te sterk voor Wagenborger Boys

Wagenborger Boys heeft de derby tegen Meedhuizen in eigen huis met 2-5 verloren. Het team van trainer Patrick Santing had graag de eerste wedstrijdpunten bijgeschreven, maar Meedhuizen was eenvoudigweg te sterk voor de gastheren. Zelfs toen de groenhemden het met een mannetje minder moesten doen, kon de thuisclub geen echte vuist maken.

De Boys hadden een strijdplan bedacht om zich Meedhuizen zo lang mogelijk van het lijf te houden. De gastheren wisten deksels goed dat de individuele kwaliteiten van de bezoekers een stuk hoger ingeschat moesten worden dan de eigen voetbalcapaciteiten. Daar zou dus veel strijd tegenover gezet moeten worden. Het eerste deel zien te overleven, met slechts twee aanvallers beginnen en kijken wat er zou gebeuren.

Het strijdplan kon binnen enkele minuten overboord. Meedhuizen kreeg na 120 tellen ballen op het kunstgras een vrije trap van een meter of vijfentwintig. De bal werd goedgelegd door Kevin Reiffers, maar door Lirim Shabani achter doelman Jochem Smit geschoten: 0-1. Een bliksemstart voor het team van Arnoud Stoppels, die de vakantie vierende coach Elle Smit verving. De gasten konden zich geen betere start wensen. Wagenborger Boys moest het vooral van spelhervattingen hebben, maar echt gevaarlijk werd het nooit voor de neus van de niet echt boomlange doelman Ufuk Kutyol, die af en toe aan het grabbelen sloeg.

Toen Meedhuizen de marge wist te verdubbelen, leek de derby al snel op een eenzijdige vertoning uit te lopen. Kevin Reiffers kon op links doen en laten wat hij wilde, liet drie verdedigers staan en mikte het speeltuig vervolgens door de benen van de soms ongelukkig acterende Smit: 0-2. De gasten dicteerden de wedstrijd tot aan dat moment, waren overal eerder bij de bal, maar vergaten nog wel eens te voetballen omdat ze het veel te vaak druk hadden met allerlei randzaken.

Dat leidde af en toe tot frustratie en onvriendelijkheden over en weer, die meteen de kop werden ingedrukt door de goed leidende scheidsrechter Klaas Krijgsheld uit Ureterp. Hij liet zich niet gek maken door de soms onbezonnen acties van sommige spelers. Dat kon niet gezegd worden van Tiago Fernandes, die de aanslagen op zijn benen zat was en een enorme schop wilde uitdelen aan Klaas Jan Nieland. Hij had geluk dat de Wagenborger de trap kon ontwijken, anders was het waarschijnlijk slecht met hem afgelopen. De fluitist toonde Fernandes rood en dus moest Meedhuizen het iets minder dan driekwart van de wedstrijd met een mannetje minder doen.

Nadat Lirim Shabani geel had gezien omdat hij iets teveel praatjes had gekregen en sommige brandjes in de kiem konden worden gesmoord, leek de rust op het veld teruggekeerd. Een kleine tien minuten voor de pauze mocht Jaap Enderle op rechts een vrije trap nemen namens de Boys. Hij slingerde het leer richting tweede paal, waar Erik Kort de bal op zijn pantoffel nam en over goalie Kutyol tegen het nylon zag belanden: 1-2. De spanning was weer volledig terug in de wedstrijd, die tot aan dat moment in een hoog tempo werd gespeeld.

De verwachting was dat Wagenborger Boys na de doelwisseling de jacht op de gelijkmaker zou openen. Die mogelijkheid kregen de gastheren niet eens. Het tweede bedrijf was amper op gang gekomen of Yunus Ciftci had Smit andermaal het nakijken gegeven: 1-3. Meedhuizen zat weer in een zetel, speelde de bal achterin rustig rond en leek af te wachten of Wagenborger Boys, dat wat dieper was gaan spelen, iets van plan zou zijn.

Het leek er niet op dat de thuisclub voor grote problemen zou kunnen zorgen in de defensie van Meedhuizen, dus besloten ze zelf maar een handje te helpen. Jordan Zimmerman wist niet bij wie hij de bal in moest leveren en besloot goalie Kutyol aan het werk te zetten. Dat had hij beter niet kunnen doen. Erik Kort, een van de meest bedrijvige Wagenborgers op het veld, besloot de druk op de sluitpost op te voeren en daarmee had hij succes. De doelman schoot tegen het linkerbeen van Kort, waarop het leer in het net verdween: 2-3. Als het had gekund, was Kutyol waarschijnlijk onder het fraaie kunstgrasveld gekropen.

Lang hoefde hij echter niet te treuren, want de verwachte Wagenborger stormloop bleef uit. Sterker nog, af en toe leek het net alsof Meedhuizen twee mensen meer dan Wagenborger Boys op het veld had staan. Ze vonden de vrije man telkens heel gemakkelijk en van de Boys ging te weinig agressie en wilskracht uit om Meedhuizen het voetballen te beletten. De gasten kregen alle ruimte om hun kwaliteiten te etaleren. Wagenborger Boys durfde het gaspedaal niet helemaal in te trappen, bevreesd als ze waren voor de snelle omschakelingen van hun opponent. En die waren er meer dan genoeg. De gasten haalden er echter te weinig uit.

Na een prima aanval over links en een voorzet van Yunus Ciftci was het Nayim Ouakili die de bal aan de rechterkant van het veld wist op te pakken en heel geplaatst langs goalie Smit schoof. Daarmee was de wedstrijd definitief in het slot gegooid: 2-4. Niemand geloofde namelijk nog dat Wagenborger Boys ergens de kracht vandaan zou halen om nog iets te rug te doen. Een fraaie lob van Kevin Reiffers had eigenlijk een doelpunt moeten opleveren, maar zijn inzet werd voor de doellijn weggerost. Erik Kort nam even later Kutyol nog een keer onder vuur. De doelman wist de bal, al was het dan ook in drie keer, uiteindelijk onder controle te krijgen.

Nadat Kevin Reiffers nog een mogelijkheid had gemist en Niels Berends namens de Boys rakelings over de deklat had geschoten, was het slotakkoord voor Edy Silva Lima. De voorbereiding op de laatste treffer van de middag mocht er overigens ook zijn. De bal werd aanvankelijk achterin rustig rondgespeeld. Uiteindelijk was het Jordan Zimmerman die de beweging vooruit maakte, waarna Kevin Reiffers en Eddy Silva Lima op het middenveld aan het kaatsen sloegen. Laatstgenoemde sneed dwars door het hart van de Wagenborger linies, kreeg het leer op maat aangespeeld en beende zich met grote stappen een weg richting Smit. Heel beheerst veegde hij het leer voor de vijfde keer langs de sluitpost: 2-5.

In de resterende tijd spande Meedhuizen zich niet al teveel meer in. De ondertalsituatie had ze weinig pijnlijke momenten gekost tegen een ploeg die niet bij machte was om dat voordeeltje uit te buiten. Wagenborger Boys was niet bij machte om er een echte wedstrijd van te maken tegen een ploeg vol balvaardige spelers die, als ze het hoofd er bij houden, menig competitiegenoot het leven zuur kunnen maken.

* Wagenborger Boys – Meedhuizen 2-5 (1-2). Lirim Shabani 0-1; Kevin Reiffers 0-2; Erik Kort 1-2; Yunus Ciftci 1-3; Erik Kort 2-3; Nayim Ouakili 2-4; Eddy Silva Lima 2-5.

No Replies to "Tiental Meedhuizen te sterk voor Wagenborger Boys"