Noordpool UFC naar verdiende zege in Eenrum

Het Uithuizer Noordpool UFC heeft de uitwedstrijd tegen Eenrum met 0-2 weten te winnen. Beide teams waren danig gehavend als gevolg van blessureleed en andere perikelen. Er moest dan ook behoorlijk worden geschoven om voor een representatief team te zorgen. Door de zege zijn de geelzwarten naar een gedeelde tweede plaats in de ranglijst opgeklommen. Ze hebben nu evenveel punten als De Fivel, dat echter over een beter doelsaldo beschikt.

Trainer Klaas van der Ploeg van Eenrum is druk doende met de vormgeving van een nieuw team. ‘Bouwen aan de toekomst en talent de tijd geven om zich te ontwikkelen’, luidde de boodschap een jaar geleden. Dat een dergelijk proces tijd kost, moge duidelijk zijn.

In het duel met Noordpool UFC moest Van der Ploeg diep in de ‘spelersbuidel’ tasten. Topscorer Bobo Miedema ontbrak op het appél vanwege de rode kaart die hij vorige week in het duel met Warffum had opgelopen. Dat was overigens niet de enige afwezige. Douwe van der Meulen (stage) en Siebrand Solinger (weekendje weg) waren andere selectiespelers die verstek moesten laten gaan. Daarnaast waren er nog wat ‘pijnpuntjes’, zodat er uiteindelijk maar negen man van de uit vijftien spelers bestaande selectie overbleven. ‘Ik heb de zaak moeten aanvullen met jongens van JO-19. Zij hadden ‘s morgens ook al een wedstrijd gespeeld, maar je moet wat. Anders hadden we het niet gered’, vertelt Van der Ploeg.

Aan Uithuizer zijde waren de zorgen niet veel kleiner, waarbij de geblesseerde Mark Bos als meest belangrijke afwezige werd aangewezen. ‘Je kunt zeggen wat je wilt, maar zo iemand heb je gewoon nodig. Niets ten nadele van de spelers die er nu stonden hoor. Zij hebben hun stinkende best gedaan’, aldus trainer Willem Kluin.

Wat dat betreft moet je als oefenmeester het geluk een beetje aan je zijde hebben en dat had Kluin. Het was even afwachten hoe de puzzelstukjes in elkaar zouden vallen. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Binnen een minuut na de eerste aftrap lag de bal al achter de Eenrumer goalie Anton Brontsema. Het doelpunt kwam op naam van Xander Broekhuizen, een van de spelers die Kluin uit het tweede elftal had geplukt: 0-1.

Er ontwikkelde zich daarna een wedstrijd waarin Noordpool UFC technisch wat meer in huis had en Eenrum het vooral van de vechtlust moest hebben. Doelman Marcel Lalkens van de bezoekers kreeg het niet echt moeilijk en was vast van plan om voor de derde keer op rij de nul vast te houden. Eenrum wist geen gat te vinden in de defensie van de Uithuizers en naarmate de wedstrijd vorderde, had het er alle schijn van dat het doelpunt van Broekhuizen wel eens de winnende zou kunnen worden. Daar stak Arjan Hendriks echter een stokje voor. Diep in blessuretijd kopte hij een corner snoeihard bij de eerste paal binnen en bepaalde de eindstand op 0-2.

En weer had een speler gescoord waarvan Kluin het niet had verwacht. Hij kon na afloop dan ook alleen maar tevreden zijn. ‘Ondanks dat het me elke week flink wat denkwerk kost om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, hoor je mij niet klagen. Het spel was lang niet altijd goed, maar ik vond ons wel iets beter dan Eenrum. Zij zijn niet echt gevaarlijk geweest. Ik geloof niet dat mijn keeper erg moe is geworden.’

Zijn collega Klaas van der Ploeg is van mening dat het bij Eenrum niet aan karakter en vechtlust heeft ontbroken. ‘Het ontbrak ons wel aan aanvallende kracht. We waren niet bij machte om echt druk uit te oefenen. Ondanks het verlies ben ik tevreden over de manier waarop het team zich heeft geweerd. We hoeven geen zorgen te maken over promotie of degradatie. Van elke tegenstander die we dit seizoen ontmoeten kunnen we iets leren. Uiteindelijk moeten we daar de vruchten van zien te plukken.’

Noordpool UFC heeft weer een driepunter bijgeschreven en kan zich nu opmaken voor de thuiswedstrijd tegen buurman Warffum. Twee seizoenen geleden eindigde de ontmoeting tussen de beide kemphanen in een 2-2 gelijkspel. Sam Doornbos Clevering en Jos Klip scoorden destijds voor de Uithuizers. Namens Warffum wisten Robbert Bos en Roel Klinkhamer raak te schieten.

* Eenrum – Noordpool UFC 0-2 (0-1). Xander Broekhuizen 0-1; Arjan Hendriks 0-2.

No Replies to "Noordpool UFC naar verdiende zege in Eenrum"