Zege SV Bedum na bliksemstart in duel met SC Elim

Tweedeklasser SV Bedum heeft in het Drentse een 0-4 overwinning geboekt op thuisclub SC Elim, het slotlicht in deze competitie. Het team van trainer Robbie Wentink schoot als een raket uit de startblokken en nam daarna wat gas terug. Een goed acterende doelman Jos Broekmans en een hele late vierde treffer bezegelden het lot van de gastheren.

SV Bedum moest het zonder de zieke Roy Mertens en de geblesseerde Richard de Boer doen. Nigel Bakker kon wel weer aan de start verschijnen. Ook SC Elim was niet compleet. De Bedumers hadden behoorlijk wat moed geput uit de overwinning op Drenthina van een week eerder. Kennelijk waren ze van plan om SC Elim meteen de duimschroeven aan te leggen, want de gasten openden de wedstrijd met een spervuur aan uitvallen. De gastheren lieten zich compleet van de sokken lopen. Er waren nog geen tien minuten gespeeld of de stand was al naar 0-3 getild. De goals werden voorzien van de handtekening van Mark Kruizinga (2) en Robert Kwant.

De gasten hadden zichzelf in een zetel geplaatst en konden eigenlijk rustig afwachten wat SC Elim zou bedenken. Men liet het spel aan de thuisclub, gaf de Drenten meer ruimte op het middenveld en liep af en toe iets te vrijwillig achteruit. Er kwamen wel kansjes voor de Drenten, maar Jos Broekmans leek niet van plan om ook maar één bal door te laten. Aan de andere kant had SV Bedum de score ook gemakkelijk verder kunnen uitbreiden, maar liet dat na.

Na de doelwisseling probeerde SC Elim andermaal iets aan de wel heel snel opgelopen achterstand te doen, maar wat men ook probeerde, de goal wilde niet vallen. SV Bedum bleef op de counter loeren en het was uiteindelijk Mark Kruizinga die zijn derde van de middag liet aantekenen op het moment dat er nog maar enkele minuten gespeeld moesten worden: 0-4.

‘Dit is natuurlijk hartstikke lekker. Vooral de manier waarop we uit de startblokken schoten. Volgens mij schrokken de jongens er na de 0-3 zelf een beetje van. Toch is het jammer dat we die trend niet konden doortrekken, want je weet nooit wat SC Elim doet. In Jos Broekmans hadden we echter een prima keeper en laten we eerlijk zijn, we hebben ook niet veel weggegeven in de afgelopen wedstrijden. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen LTC. Dat is een ploeg met veel ervaring en het zal een lastige klus worden.’

* SC Elim – SV Bedum 0-4 (0-3). Robert Kwant 0-1; Mark Kruizinga 0-2; Robert Kwant 0-3; Mark Kruizinga 0-4.

No Replies to "Zege SV Bedum na bliksemstart in duel met SC Elim"