Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beginnen we in de 2e Klasse J van het zaterdagvoetbal omdat we het verhaal van eersteklasser Winsum al geplaatst hebben. Man van het weekend is met afstand Corné Bos van vijfdeklasser De Fivel. Hij scoorde maar liefst vier keer. Danny Blaauw van SC Scheemda nam er drie voor zijn rekening in de zevenklapper tegen VVS in 5F. Van een ander front komt het bericht dat SV Woltersum sinds zondag weer puntloos is na een door de KNVB opgelegde straf.

2e Klasse J zaterdag
Voor zowel SV Bedum als NEC Delfzijl was er weinig reden tot vreugde. De Delfzijlsters verloren op het eigen sportpark Centrum met 0-2 de belangrijke wedstrijd tegen Drenthina. Voor de Drenten scoorden Maikel Arling en Janiek Arends. SV Bedum ging op bezoek bij het Asser LTC met 5-1 onderuit en moest de wedstrijd zelfs met tien man beëindigen na een rode kaart voor Robin ten Kate. Nigel Bakker scoorde voor de ploeg van trainer Robbie Wentink.

3e Klasse C zaterdag
SC Loppersum heeft zich gerevancheerd voor de smadelijke nederlaag tegen HFC ’15. De Lopsters versloegen thuisclub SC Stadspark met 1-5. De doelpunten werden gemaakt door Jacob Havinga (2), Joris Jurna, Diederik Dijk en Tim Maneschijn. Noordwolde verloor op eigen terrein met 2-4 van Aduard 2000. Trainer Roy Kamps zag Laurens Groeneveld en Jesse Hijlkema scoren. Holwierde incasseerde op sportpark Katmis een 2-3 nederlaag in het duel met Grijpskerk. Yirsan Bouman en Peter Bouwsema scoorden voor de thuisclub. Omlandia toog naar Haren om tegen Be Quick 1887 te spelen en keerde met een 2-0 nederlaag huiswaarts.

4e Klasse C zaterdag
Poolster kon afgelopen weekend niet op eigen veld in actie komen vanwege het feit dat men nog op de uitslag van een legionellatest zat te wachten. De thuiswedstrijd tegen SIOS werd derhalve in Sauwerd gespeeld. De uitspelende thuisclub won met 0-1 dankzij een eigen goal van Poolster-speler Niels Smit. Volgens trainer Jeroen de Groot doet de uitslag anders vermoeden, maart had het publiek zich kostelijk vermaakt. Poolster kreeg voor rust de beste kansen, maar wist er niet uit te scoren. Na de thee voerde SIOS aanvankelijk de boventoon. Toen viel ook de enige treffer van de wedstrijd. In het slot van de wedstrijd probeerde Poolster het tij nog te keren, ontstonden er hectische situaties in het strafschopgebied van SIOS, maar wilde de goal niet vallen. Uiteindelijk wist SIOS de punten te pakken, waar een remise meer op zijn plaats zou zijn geweest.

Het goed presterende Middelstum heeft weinig moeite gekend met gastheer OKVC. In Oldehove wonnen de goed combinerende Middelstummers met 1-5. De doelpunten kwamen op naam van Mateo Milkovic (2), Aijolt Douma, Wessel Oosterhoff en Rutger Schuiling. Eigenlijk was het een klein wonder dat de overwinning niet nog groter was uitgevallen, want de kansen daartoe waren volop aanwezig. Het team van trainer Jelmer Meinardi doet het momenteel prima en staat achter Niekerk en Mamio inmiddels op de derde plaats.

In Uithuizermeeden hebben SV De Heracliden en FC LEO na negentig minuten de strijdbijl begraven bij een 1-1 eindstand. Ruben Slager schoot de gastheren op voorsprong. Met diue stand brak ook de rust aan. Lange tijd leek er geen verandering meer in de score te zullen komen, maar het was Bram Batema die de Leensters in de 85e minuut alsnog een punt wist te bezorgen. Voor de Meijsters is de remise al het vierde gelijkspel in de vijf gespeelde wedstrijden.

5e Klasse C zaterdag
Het Zoutkamper Zeester heeft zaterdag een gevoelige tik op de neus gekregen van De Lauwers. In Warfstermolen werden de mannen uit het vissersdorp op een 6-0 nederlaag getrakteerd. De Lauwers is na vier duels nog zonder puntverlies, Zeester heeft uit evenveel wedstrijden zes punten weten te bemachtigen.

5e Klasse E zaterdag
In deze klasse werden de wedstrijden Meedhuizen-Corenos en SV TEO-Wagenborger Boys afgelast. Voor De Fivel de gelegenheid om de koppositie van Corenos over te nemen. Daarvoor moest er in en tegen Siddeburen gewonnen worden en dat deden de Riepsters. Vincent Jonkman schoot de thuisclub nog wel aan de leiding, maar daarna was het gedaan. Corné Bos nam bijna de volledige productie van de ploeg uit Zeerijp voor zijn rekening, die uiteindelijk met 1-5 wisten te winnen. Bos scoorde vier keer, de vijfde kwam op naam van Youri Buurlage.

Ezinge heeft met de nieuwe trainer Ronald Bouwman niet voor een overwinning kunnen zorgen in het thuisduel tegen het Garmerwolder GEO. Trainer Leendert Nieborg snoepte zijn oude club de punten af en keerde met een 1-2 zege huiswaarts. Bart van der Tuuk nam beide Garmerwolder goals voor zijn rekening. Voor de gastheren scoorde Wiebe Leistra in de slotfase.

Het Zandeweerster ZEC heeft geen enkele moeite gekend met Eenrum. De thuisclub zegevierde vrij eenvoudig met 6-1 door doelpunten van Ingmar Blaauw en Melvin Sikkema (2), Kjell Posthumus en Jens Posthumus. Namens de Marnebewoners trof Siebrand Solinger de roos.

In Schildwolde verkeek gastheer SGV zich lelijk op het bezoekende Stedum. Gezien de stand op de ranglijst leek het een niet al te moeilijke middag voor SGV te worden. Stedum had immers nog maar een punt weten te verzamelen en zelf had de thuisclub er al zeven op het conto staan. De praktijk leerde echter dat niets vanzelfsprekend is. Stedum nam een 0-3 voorsprong door toedoen van Yannick van den Berg, Tiemen Dijk en Matthijs Colstee. Het team van trainer Robert Benes moest alleen toestaan dat Rutger Drewel de marge nog iets wist te verkleinen.

5e Klasse F zaterdag
De klapper van het weekend kwam in Oostwold tot stand, waar SC Scheemda en VVS tegenover elkaar stonden. De thuisclub kreeg een ongenadig pak slaag van de gasten. Het werd maar liefst 0-7. ‘Oostwold zal groen, geel en blauw kleuren. Scheemda zal gaan vlammen’, was de tekst die Scheemder aanhangers voor het treffen als een boodschap in Oostwold hadden achtergelaten. Het is dan ook niet voor niets dat de ontmoetingen voor beide clubs hoog aangeschreven staan. Ze leven er naar toe.

Het elftal van trainer Egbert Bosma had zaterdag niets in te brengen tegen SC Scheemda, dat doen en laten kon wat het wilde. Danny Blaauw was met drie treffers de grote man binnen het team van trainer Gerrie Drent. Zijn eerste treffer kwam vanaf elf meter tot stand. Het was bij tijd en wijle zeer pover wat VVS liet zien. Men probeerde er nog wel wat van te maken door op zeker moment met meer risico te gaan spelen, maar toen was het kwaad al geschied. Het duel waar men zo naar had uitgekeken, eindigde in een debacle voor de gastheren. Naast Blaauw scoorden ook Niek Smit, Thijs Heeg, Rowan de Zwart en Jasper Brink.

3e Klasse B zondag
In Siddeburen hebben ze het lek nog niet boven water. De thuiswedstrijd tegen Asser Boys werd met 2-4 verloren. Julian Pot scoorde beide treffers voor de gastheren, die na vijf duels nog maar één punt in de zak hebben en inmiddels negentien tegentreffers hebben geïncasseerd.

5e Klasse C zondag
In en tegen Kloosterburen is Oldambster Boys niet in staat gebleken om van de hatelijke nul af te komen. De thuisclub bleef met 2-1 aan de goede kant van de score. De doelpunten aan Kloosterbuurder zijde werden gemaakt door Gideon Steur en Niels Bolt. Het was de eerste zege voor de mannen uit het carnavalsdorp. Usquert keerde met een 3-2 nederlaag na het duel met DWZ terug naar het hogeland. Voor de Usquerders scoorde Colin Smith twee keer.

SV Woltersum kreeg een veeg uit de pan van het bezoekende Veelerveen. De veel beter voetballende gasten wisten een 1-7 overwinning te behalen tegen de danig gehavende witzwarten. Namens de thuisclub scoorde Marco van Dijk. Overigens heeft de KNVB de Woltersummers, die onlangs trainer Ronald Bouwman zagen opstappen en daarna volgens berichten binnen de club met een corona-uitbraak te maken kregen, drie punten afgepakt en een boete van 150 euro opgelegd vanwege het niet op komen dagen voor de wedstrijd tegen WEO. Voorzitter Addie Dost vindt de maatregel onbegrijpelijk. ‘Wij hebben zowel WEO als de KNVB netjes uitgelegd wat de situatie was. Dat er vervolgens op deze manier wordt gereageerd is in onze ogen onbegrijpelijk. De brief ligt al klaar, wij gaan uiteraard tegen deze straf in beroep. We laten het hier niet bij zitten’, aldus de preses.

Foto’s SGV-Stedum (René Battjes) en Ezinge-GEO (Ite Wiersema.)

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"