Meedhuizen wurmt zich na rust langs Noordpool UFC

Meedhuizen heeft na een weekje rust de draad weer opgepakt met een thuiswedstrijd tegen het Uithuizer Noordpool UFC. Op eigen veld wisten de mannen van trainer Elle Smit na een 0-1 achterstand uiteindelijk met 3-1 te winnen.

Ondanks de voorspelde regen en de zeker niet ideale omstandigheden kon er toch afgetrapt worden in Meedhuizen. Even na half drie klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Erwin Draaijer uit Drachten. De groenwitten begonnen ijzersterk aan de wedstrijd en kregen meteen twee grote kansen. Inzetten van Kevin Reiffers leken rijp voor afronding. Een daarvan werd echter van de lijn gehaald en de ander verdween rakelings naast. Een schot van Nayim Ouakili werd gekraakt door goalie Edwin Dijkstra, die even liet zien welke talenten hij in huis had.

Noordpool UFC had in de beginfase weinig in te brengen, maar zou toch aan de leiding weten te komen. Een vrije trap van de geelzwarten verdween eerst in de opgestelde Meedhuizer muur, maar kon niet goed weggewerkt worden. De bal belandde bij Stephano Da Silva, die door de benen van doelman Ufuk Kutyol raak wist te schieten: 0-1.

De thuisclub kreeg het lastig met het jonge elftal uit Uithuizen. Het positiespel van de gastheren was wel goed, alleen creëerde men in de eerste helft te weinig. Aan de 0-1 tussenstand veranderde voor de pauze dan ook niets meer. Trainer Elle Smit had zijn mannen in de kleedkamer kennelijk bemoedigend toegesproken. De kansen zouden er volgens hem wel komen. Als de ploeg er maar in zou blijven geloven.

Nadat een aantal wissels was toegepast, werd er meer dreiging en rust in het spel gebracht. Meedhuizen gaf na de rust gas en wist Noordpool UFC terug te dringen. De gelijkmaker wilde vooralsnog niet vallen. Uiteindelijk moest er een dood spelmoment aan te pas komen om de achterstand weg te kunnen poetsen. Een corner van Nayim Ouakili viel in de kluts voor de voeten van Wim Jansema, die het speeltuig op een presenteerblaadje aan Lirim Shabani aanbood. Hij bedacht zich geen moment, haalde met links uit en zag de bal via binnenkant paal tegen het nylon vliegen: 1-1.

De gasten moesten doelman Dijkstra vervolgens noodgedwongen wisselen. Hij was na een botsing aan zijn knie geblesseerd geraakt. Zijn plaatsvervanger was Marcel Lalkens. Noordpool UFC leek het na de gelijkmaker helemaal kwijt te zijn. Men kon het niveau van voor de pauze niet vasthouden. Het zondagsschot waaruit de gelijkmaker viel, zou uiteindelijk het breekpunt blijken te zijn. Meedhuizen kreeg al snel de mogelijkheid om aan de leiding te komen. Op aangeven van Martijn Groenhagen had Jairzinho Leirissa moeten scoren. Hij liet dat echter na en dus werd de jacht op de voorsprong voortgezet.

Daarna ontstond uit een standaardsituatie dan toch de tweede Meedhuizer goal. Een corner werd ingebracht door Nayim Ouakili en knap binnengekopt door Hasan Ciray: 2-1. Niet veel later belandde een inzet op de paal. Vlak voor tijd mocht Kevin Reiffers het slotakkoord voor zijn rekening nemen en het duel definitief in Meedhuizer voordeel beslissen. Hij gaf de ingevallen keeper het nakijken en deponeerde de bal in de rechter bovenhoek: 3-1.

* Meedhuizen – Noordpool UFC 3-1 (0-1). Stephano Da Silva 0-1; Lirim Shabani 1-1; Hasan Ciray 2-1; Kevin Reiffers 3-1.

No Replies to "Meedhuizen wurmt zich na rust langs Noordpool UFC"