Nipte zege SV Bedum in derby met NEC Delfzijl

SV Bedum heeft met het kleinst mogelijke verschil het thuisduel tegen NEC Delfzijl weten te winnen. Mark Kruizenga werd na afloop tot matchwinnaar gekroond, want zijn goal zou de enigste treffer zijn die het wedstrijdformulier wist te halen: 1-0.

Bij de gastheren was men zich er goed van bewust dat het duel met de fusieclub net iets meer was dan een driepuntenduel. De Bedumers willen graag in de bovenste helft van de ranglijst mee blijven draaien en dan is het zaak dat je er in bepaalde wedstrijden zeker staat. Teams als SC Elim, Drenthina en NEC Delfzijl zullen zeker aan de kant geschoven moeten worden als je je pretenties waar wilt maken. In twee gevallen was het team van coach Robbie Wentink in ieder geval al geslaagd. De beide Drentse teams werden op een nederlaag getrakteerd.

Meteen na de aftrap dook SV Bedum vol in de duels. Dat leverde de thuisclub veel balbezit op, terwijl NEC Delfzijl in de omschakeling gevaarlijk probeerde te worden. De gastheren waren af en toe dreigend, maar echt grote kansen ontstonden er niet in het Delfzijlster strafschopgebied. Dat had vooral te maken met het feit dat de eindpass er wel was, maar het vervolg uitbleef.

Halverwege het duel hadden beide teams het scorebord nog niet in beweging weten te krijgen en dus was de hoop op het tweede bedrijf gevestigd. Merkwaardig genoeg kwam SV Bedum niet echt scherp uit de kleedkamer tevoorschijn en dreigde het zelfs de grip op de wedstrijd kwijt te raken.

De paarshemden wisten het spel echter weert naar zich toe te trekken en daarna was het wachten op een doelpunt. Die zou er dan ook komen. Nigel Bakker mikte op onderkant lat en vervolgens was Mark Kruizenga er als de kippen bij om de rebound tussen de palen door te jagen: 1-0. Het had er daarna alle schijn van dat SV Bedum zou doordrukken. De beste mogelijkheid daartoe kreeg Twan Ahlers, maar hij kwam niet verder dan de deklat.

In de slotfase van het treffen stak de win ineens op en zag NEC Delfzijl de kans alsnog schoon om de thuisclub in verlegenheid te brengen. Elke bal die men oppikte, werd richting strafschopgebied van SV Bedum gepompt in de hoop dat hij een keer goed zou vallen. De gasten hadden echter buiten de scherpte van doelman Jos Broekmans gerekend. Hij weigerde te capituleren en dus wist SV Bedum de nipte voorsprong over de streep te trekken.

‘Je weet natuurlijk nooit wat er allemaal kan gebeuren als het wat onoverzichtelijker wordt, maar we mogen onze keeper wel bedanken. Hij heeft ons uiteindelijk wel overeind gehouden. Gelukkig hebben we dit duel gewonnen. Of het een hoogstaand duel was? Laten we het er op houden dat ik het een interessante en boeiende wedstrijd vond’, vertelt Robbie Wentink.

Hij is blij met de plaats die zijn team momenteel op de ranglijst in heeft genomen. ‘Onze doelstelling is nog altijd dat we in deze klasse willen blijven. Dat moeten we zo snel mogelijk zien te realiseren. Daarna zien we wel weer. Het seizoen is nog erg lang. Je moet ook niet te ver vooruit willen kijken.’

Daarover gesproken? Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd tegen DESZ in Zwartsluis. De ploeg die enkele seizoenen geleden op eigen veld met 2-3 het onderspit moest delven. Thuis hadden de Bedumers eerder al met 4-1 weten te winnen. Dat was echter in het jaar dat men na een nek aan nek-race met Pelikaan S. om het kampioenschap vocht. De situatie is wat dat betreft nu een stuk anders.

Voor de Delfzijlsters zijn, ondanks dat het seizoen nog maar zes wedstrijden onderweg is, sombere tijden aangebroken. Na zes duels staat het team van trainer Marshall Pourier nog maar op een totaal van één punt. Hij had graag in Bedum willen winnen. Niet alleen vanwege het feit dat men van dat magere saldo af wilde, maar ook om het zelfvertrouwen wat op te krikken.

Voor NEC Delfzijl was het de derde wedstrijd op rij dat men met lege handen bleef staan en dat er ook niet gescoord kon worden. ‘We moeten geduld hebben, de resultaten komen echt wel. Het is zaak dat we in onszelf blijven geloven’, aldus de oefenmeester. ‘We konden voor de thee goed meekomen en begonnen na de doelwisseling eigenlijk best wel goed. Daarna zakte het wat in en scoorden zij. We hebben het in de slotfase nog wel geprobeerd, maar het was verdorie alsof ze een kat in het doel van SV Bedum hadden gezet. Hij pakte echt alles.’

* SV Bedum – NEC Delfzijl 1-0 (0-0). Mark Kruizenga 1-0

No Replies to "Nipte zege SV Bedum in derby met NEC Delfzijl"