Omlandia haalt uit in duel met Holwierde

Omlandia heeft op het eigen Ten Boerster sportpark flink uitgehaald in de richting van tegenstander Holwierde. Het tweegevecht aan de Sportlaan werd door de witblauwen met maar liefst 5-1 gewonnen.

Bij de thuisclub was wel duidelijk dat men mee moest in de passie en energie die Holwierde in de regel kan brengen. Op die momenten zou men moeten laten zien de betere aan de bal te zijn. Na drie minuten spelen stond de eerste goal al op het scorebord. Een vrije trap van Henk van der Wolde werd raak geschoten en dus kende Omlandia een prima start: 1-0.

De gastheren speelden vervolgens een prima eerste helft, met daarin een hoofdrol voor Remco Bolhuis die er als spits voor zorgde dat de rest van zijn team kon blijven voetballen en in de diepte telkens voor dreiging wisten te zorgen. Daar had Holwierde het erg moeilijk mee. Na een kleine twintig minuten spelen was het opnieuw raak. Een uitstekende aanval leidde tot balbezit van Bodhi Prenger, die teamgenoot Brian Drevel in staat stelde om vanuit een moeilijke hoek invaller-doelman Jasper Keizer opnieuw wist te passeren: 2-0.

Binnen het half uur hadden de gastheren opnieuw reden tot juichen. Remco Bolhuis werd door Peter Bouwsema tegen het gras gekwakt en vervolgens was het Martin Oudman die de penalty tegen het nylon schoot: 3-0. Holwierde moest iets verzinnen om de stand wat draaglijker te maken en kwam na de thee energiek uit de kleedkamer. Omlandia moest wat vaker in de achteruit dan de thuisclub lief was, maar het leidde niet tot doelpunten van de gasten. Foutief uitverdedigen leidde tot balbezit van Jurrely Torbed. Hij wist er echter geen kans van te maken.

Aan de andere kant was het wel weer raak toen Holwierde bij een vrije trap kennelijk niet had gezien dat Jan Oosterbeek helemaal vrij stond. Hij maakte er met een stiftje 4-0 van en op dat moment was het duel definitief gespeeld. Holwierde deed nog wel iets terug middels een rake kopbal van Jeanclar Torbed (4-1) uit een corner van Yirsan Bouman, maar de kloof was toen al te groot om nog op een klein wonder te mogen hopen.

Holwierde nam nog wel meer risico’s, maar het slotakkoord van een voor Omlandia heerlijke voetbalmiddag kwam voor rekening van Jeremy van Coevorden. Na een goede aanval werd hij op links vrij gespeeld, in een man tegen man-situatie werd gebracht en vervolgens beheerst wist af te ronden: 5-1.

Trainer Simon Schuil kon tevreden zijn. Niet alleen over de uitslag, maar ook over het spel van zijn spelers. ‘We gaan met een goed gevoel richting Noordwolde. Voor mij is dat een hele speciale wedstrijd’, aldus de oefenmeester. Niet zo vreemd, want Schuil is twee seizoenen trainer bij de geelzwarten geweest.

Volgens collega Eddy Tuik had zijn team wel eens betere wedstrijden gespeeld. En toch wilde hij nog wel een kanttekening bij de uitslag plaatsen. ‘Die komt heel gek over. Het doet vermoeden dat we onder de voet zijn gelopen. We maken gewoon teveel domme fouten en daar hebben ze van geprofiteerd. We waren af en toe niet fel genoeg op de bal. Ik zeg niet dat ze niet verdiend hebben gewonnen, maar kwalitatief waren ze nou ook weer niet zoveel beter dan ons.’

* Omlandia – Holwierde 5-1 (3-0). Henk van der Wolde 1-0; Brian Drevel 2-0; Martin Oudman 3-0 (strafschop); Jan Oosterbeek 4-0; Jeanclar Torbed 4-1; Jeremy van Coevorden 5-1.

No Replies to "Omlandia haalt uit in duel met Holwierde"