Verdiende zege Middelstum op zwak Poolster

Middelstum heeft op eigen veld een dik verdiende 3-0 zege op Poolster weten te behalen. In een tactische beginfase waarin Poolster rustig probeerde op te bouwen om van daaruit de vrije mensen te zoeken, was Middelstum veel directer. Bij Poolster ontbreken al langere tijd Kevin Bijlsma en Jesse Smit en daar was nu ook Ferdinand Oosterhuis bij gekomen. Middelstum moet het al langere tijd zonder Romke Korpershoek doen.

Tot echte kansen kwam het in het eerste halfuur niet. In de 30e minuut werd het gevaarlijk voor het doel van Poolster en belandde een afstandsschot op de paal. De rebound kwam daarna op de lat terecht. Hier kwam Poolster nog goed weg. Even later was er gevaar van Spiekster kant waarbij een voorzet van Wesley Bos net voor Johan de Groot langs over het natte veld vloog. In de tegenaanval schoot Middelstum net naast.

Middelstum was feller en won ook de meeste duels, voor Poolster was het lastig om zich daar onderuit te voetballen. Een overtreding op de middenlijn in de 34e minuut werd de geelzwarten noodlottig. Men was even niet scherp tijdens het nemen van deze vrije bal die dwars door het middenveld bij Mateo Milkovic belandde. Vanaf de linkerkant liet hij doelman Simon Dijkman in de verre hoek kansloos:1-0.

Meteen na de pauze kreeg Poolster één van de spaarzame kansen vanuit een corner, waarbij de bal plotsklaps voor de voeten van Tom Dijkman viel. Hij zag geen mogelijkheid om de bal echt te raken zodat dit gevaar ook voorbij was.

In de 54e minuut werd de bal vanuit het middenveld diep gestuurd richting Aijolt Douma die in een duel met Johan Dijkman als winnaar uit de bus kwam en de bal al glijdend langs de Poolster-keeper wist te werken: 2-0. Poolster was niet bij machte om daar ook maar iets gevaarlijks tegenover te zetten.

Tien minuten na de tweede goal leek het opnieuw raak te zijn toen Xander Anema met een prachtige hakbal Mateo Milkovic vrij voor keeper Dijkman wist te zetten. In plaats van beheerst af te ronden wilde Milkovic dit hard doen en joeg hij de bal over het doel. De 3-0 kwam er wel. Een afstandsschot belandde bij Aijolt Douma en die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen. Voor Middelstum had er in de resterende minuten nog wel een extra goal ingezeten, maar de nauwkeurigheid ontbrak.

Al met al een terechte overwinning van Middelstum die de punten dus in eigen huis konden houden. Trainer Jelmer Meinardi van Middelstum was zeer content met de zege, mede gezien het aankomende zware programma van Middelstum en het feit dat hij de komende week een aantal spelers zal moeten missen in verband met een studiereis van school. ‘We hadden het vandaag in het begin lastig had met de lopende mensen van Poolster die steeds vrij wisten te komen. Vanaf het moment dat wij een omzetting hadden gedaan lukte het om dichter bij elkaar te spelen en zo de overhand te krijgen. We wisten dat Poolster de bal snel lang en diep wilde spelen. Dat hadden we na de omzetting beter onder controle.’

Hij was verder heel tevreden over zijn spelersgroep en de arbeid die zij op de training verrichten. ‘Dat geeft ons de mogelijkheid om lang te gaan en dat heeft zich vandaag uitbetaald. We hebben meerdere kansen gekregen en niets weggegeven’, aldus Meinardi.

Zijn collega Jeroen de Groot vond het eerste deel eveneens een tactisch gebeuren, maar gaf aan nooit het gevoel gehad te hebben dat Poolster de wedstrijd echt in handen had. Hij vond dat het op zeker moment de mannen tegens de jongens was en Poolster soms drie man nodig had om één Middelstummer te stoppen. Vooral de totstandkoming van het eerste doelpunt vond hij daarbij typerend. ‘Dat was gewoon een kwestie van niet goed opletten. Ik miste vooral de drang om zelf het initiatief te nemen, er waren te weinig loopacties en er werd vooral op de tegenstander gereageerd in plaats van zelf de eerste actie te maken. ‘Eigenlijk hebben wij geen enkele kans gecreëerd’, was zijn conclusie.

* Middelstum – Poolster 3-0 (1-0). Mateo Milkovic 1-0; Aijolt Douma 2-0; Aijolt Douma 3-0 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Verdiende zege Middelstum op zwak Poolster"