Wagenborger Boys is hatelijke nul kwijt

Dat er nog wel eens verrassende uitslagen uit de bus willen rollen, is niet echt opmerkelijk. Het was echter, op zijn zachtst gezegd, wel verbazingwekkend dat het puntloze Wagenborger Boys op eigen veld de hatelijke nul wist weg te poetsen in het duel met SGV.

De Schildwolders hadden voor het duel hun meest gevaarlijke speler op de bank laten zitten. Jos Hoeksema bleek niet nodig te zijn, want na vier minuten spelen stonden de bezoekers al op een 0-1 voorsprong. Die kwam tot stand uit een benutte strafschop van Jasper Boonstra. De scheidsrechter van dienst had gezien dat de Wagenborger goalie Jochem Smit een Schildwolder tegen het gras had gekwakt en wees gedecideerd naar de stip. Volgens Santing een zeer omstreden beslissing, omdat zijn doelman niemand had geraakt.

Voor zijn team lag een doemscenario op de loer die niet veel goeds voorspelde. De ploeg wist zich echter op te richten en bouwde aan een licht overwicht. Dat leidde nog voor de pauze in de gelijkmaker. Uit een corner van Klaas Jan Nieland kopte de geheel vrij staande Fokko Jan Sebens de gelijkmaker binnen: 1-1.

Na de pauze was het vooral voetbal op basis van vechtlust en karakter. Wagenborger Boys bleek die wapens het beste te kunnen hanteren en kwam dan ook terecht op voorsprong. SGV werd flink opgejaagd, verloor de bal en zag vervolgens Erik Kort alleen op de doelman af gaan. Hij bleef uiterst beheerst en liet de 2-1 aantekenen. Bij die stand zou het ook blijven.

Volgens coach Santing was het qua voetbal geen duel van hoogstaande kwaliteit, maar vond hij wel dat zijn team de meeste aanspraken op de punten had mogen maken. ‘Wij hebben getoond dat we kunnen knokken en dat heeft zich uitbetaald. We zijn heel blij dat we de nul uiteindelijk vaarwel hebben kunnen zeggen en de laatste plek aan Eenrum hebben overgedaan.’

* Wagenborger Boys – SGV 2-1 (1-1). Jasper Boonstra 0-1 (strafschop); Fokko Jan Sebens 1-1; Erik Kort 2-1 (foto: H. Kuipers).

No Replies to "Wagenborger Boys is hatelijke nul kwijt"