DVC Appingedam en Omlandia op herhaling in bekertoernooi

Derdeklasser Omlandia gaat donderdagavond op bezoek bij vierdeklasser DVC Appingedam in het kader van het bekertoernooi. Beide ploegen kregen afgelopen weekend een nederlaag te slikken. Bekervoetbal blijft echter een verhaal apart en dus zullen de liefhebbers met eigen ogen moeten aanschouwen wat er zich op het burgemeester Wellemansportpark gaat voltrekken.

DVC Appingedam bewees zichzelf het afgelopen weekeinde een slechte dienst door na een vrij pover optreden met 2-1 van slotlicht OKVC te verliezen. Niet bepaald een goede generale voor de tweestrijd met de Ten Boersters. Dat beseft ook trainer Duurt Dijkman zich terdege. ‘Het is duidelijk dat we niet de favoriet zijn en dat Omlandia iets beter presteert dan wij. Het voetbal dat wij in Oldehove hebben laten zien is echter geen maatstaf voor dat wat wij kunnen. En wie weet spelen we tegen Omlandia wel een hele andere wedstrijd. ‘We moeten vooral niet met lange halen gaan strooien. Er wordt aan de bal veel meer van ons verwacht. Mijn hoop is dat we ons aan Omlandia weten op te trekken’, aldus de oefenmeester.

Dijkman gaat er van uit dat Omlandia meer aan de bal zal zijn en dat zijn ploeg vanuit een compact geheel de momenten moet pakken om voor gevaar te zorgen. Dat zal met een ietwat gewijzigd team moeten gebeuren. Aan Damster zijde zijn Niek Veentjer en Jeroen van Hunnik namelijk niet beschikbaar. Veentjer zit met een scheurtje in de kuit en Van Hunnik scheurde vorige week tijdens de training zijn achillespees af en zal dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid helemaal niet meer in actie komen. Het meedoen van de nog niet fitte Ronald Hund was eveneens twijfelachtig. ‘Hij heeft zaterdag een kwartier gespeeld. Misschien is het verstandiger om hem te sparen en minuten in het tweede elftal te laten maken’, vertelde Dijkman op dinsdagmiddag. Na de training kon hij echter melden dat Hund toch bij de selecties was aangesloten.

Het team van collega Simon Schuil, dat zaterdag met 4-2 van Noordwolde verloor, is ook niet helemaal vrij van blessureleed. Doelman Devon Harmsma is tijdens de ontmoeting met Holwierde tegen een liesblessure aangelopen en heeft tijd nodig om te herstellen. Ook Jan Oosterbeek zal niet in Appingedam aantreden, al heeft dat niets met een blessure te maken. Hij heeft andere verplichtingen.

Schuil kan zich de 0-0 van het vorige bekerseizoen tegen DVC nog wel herinneren. Een bloedeloos gelijkspel werd dat treffen niet. De oefenmeester omschrijft dat duel als een ‘interessante en tactische’ wedstrijd. ‘Ik vond het toen een hele enthousiaste en lastig te bespelen tegenstander. Zij zoeken graag de voetballende oplossing. Dat is ook wat wij willen, dus voorzie ik een open wedstrijd met twee ploegen die vol voor de winst zullen gaan.’

Hoe beide teams er aan de aftrap (20.00 uur) op het kunstgrasveld uit zullen zien, kunnen de coaches nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat Omlandia over een kwalitatief brede groep beschikt en bevindt Schuil zich in de gelukkige positie dat hij genoeg keuzes kan maken. De selecties van beide teams zien er voor donderdagavond als volgt uit:

DVC Appingedam: Olaf Kiewiet, Roy Eissens, Kenan Aydinoglu, Jaron Slagter, Julian Herder, Chris Dijks, Kevin Kamminga, Vincent Noordhof, Bram Noordhof, Ole Horsten, Sven de Wilde, Devante de Windt, Job Groenewold, Bas Groenewold en Ronald Hund.

Omlandia: Luc Bergman, Arjan Riesebeek, Martin Oudman, Jeroen Dijkhuizen, Robert Dijkhuizen, Ruben Hummel, Fabio Marongiu, Henk van der Wolde, Kees van der Wolde, Kevin Potgieter, Bodhi Prenger, Ferry Knol, Remco Bolhuis, Wouter Hoek, Robbert Veldman, Brian Drevel en Jeremy van Coevorden.

De overige bekerduels die op het programma staan zijn:
Veenhuizen   – Noordwolde
SC Loppersum  – SJS
Sellingen   – Holwierde 
Asser Boys   – Winsum
Zeester    – FC Zuidlaren

No Replies to "DVC Appingedam en Omlandia op herhaling in bekertoernooi"