Bart van der Tuuk: Spits van GEO met een gouden linkervoet

Bart van der Tuuk heeft voor zijn club GEO drie keer gescoord in het zaterdag met 5-2 gewonnen duel tegen Siddeburen. Zijn derde treffer was tevens het honderdste competitiedoelpunt waar zijn handtekening op stond en daarmee heeft de spits als tweede speler in de clubhistorie van de Garmerwolders de mijlpaal van honderd competitiedoelpunten voor het eerste elftal bereikt.

Het avontuur begon voor de inmiddels 34-jarige spits ruim vijftien jaar geleden op zaterdag 9 september 2006 in de wedstrijd tegen VVK op eigen veld. Destijds werd met 5-3 gewonnen en de mooiste goal van de wedstrijd kwam van Bart van der Tuuk. Een quote uit het wedstrijdverslag destijds: ‘De mooiste goal van de middag moest toen nog komen. Bij de 4-2 werd de bal door Benny den Enting van de rechterkant voorgegeven. Bart neemt de bal op de rand van de zestien meter aan met de borst, daarna knalt hij de bal in een keer uit de draai in de kruising.’

Dat seizoen werd met vijftien doelpunten meteen een van zijn meest succesvolle seizoenen en het talent voor het vinden van het doel van de tegenstander werd dan ook al vroeg ontdekt. Daar kan huidig hoofdtrainer Leendert Nieborg over meepraten, want ook in 2006 was hij trainer van het eerste elftal en was hij er bij het eerste doelpunt dus bij. Nu kon hij dus ook in dezelfde functie van de honderdste voltreffer genieten.

Van der Tuuk is dit seizoen hard op weg om zijn meest succesvolle seizoen ooit te beleven. Hij scoorde inmiddels al dertien keer en het seizoen is nog niet halverwege. In zijn meest succesvolle seizoen (2012/2013) scoorde hij zestien keer. Na een hoop blessureleed gedurende zijn carrière is de goaltjesdief nu helemaal fit. Zaterdag werd na afloop van de wedstrijd al gegrapt om Kasper Teunis, de topscorer aller tijden van GEO met 179 treffers, nog in te halen. ‘Dat wordt nog een hele uitdaging en zal dit seizoen sowiesolastig worden’, laat de spits zich lachend ontvallen.

Hij is trouwens ontzettend blij met het feit dat hij zich volledig op het spelletje kan concentreren. ‘Het gaat hartstikke lekker joh. Ik moet zeggen dat het team ook fantastisch staat. Daar pluk ik als spits de vruchten van.’ Het enige dat hem wel een beetje zorgen baart, is dat er te weinig jeugd doorkomt. ‘We hebben een team op leeftijd en ik ben ook niet de jongste meer, maar als we zo blijven spelen als we nu doen kan ik ook nog wel een paar jaar mee.’

‘Het is fantastisch om te zien dat Bart weer volop met plezier voetbalt en ook belangrijk kan zijn voor zijn team. Namens de hele vereniging wensen we hem nog veel spelplezier toe en natuurlijk succes in het avontuur naar 180’, meldt de club.

Trainer Leendert Nieborg, die terloops nog even vertelt dat hij naar een prima wedstrijd heeft zitten kijken met een voor GEO uiteraard dito uitslag, is maar wat blij met een speler als Van der Tuuk. ‘Hij steekt in een zeer goede vorm en blaakt van het zelfvertrouwen. Het is een prima, maar ook blessuregevoelige speler die enorm veel scorend vermogen in huis heeft.’

De oefenmeester vindt dat Van der Tuuk in de loop der jaren rustiger en een stuk slimmer is geworden. ‘Ik ken hem natuurlijk langer dan vandaag en betrapte hem er wel eens op dat het allemaal met donder en geweld moest bij hem. Wat dat betreft is hij positioneel veel beter en slimmer gaan spelen, weet wanneer hij de momenten moet kiezen en maakt goed gebruik van zijn snelheid en intuïtie. Het is ook een echte teamspeler die een hoop werk verricht als dat van hem gevraagd wordt. Bart is een gozer met een gouden linkervoet.’ (foto: Henk Tammens).

No Replies to "Bart van der Tuuk: Spits van GEO met een gouden linkervoet"