Periodetitel voor Corenos na winst op SV TEO

Corenos is er in geslaagd om de eerste periodetitel in de wacht te slepen door de thuiswedstrijd tegen het Ten Poster SV TEO met 4-0 te winnen. De blijdschap was groot nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. De eerste prijs van het nog maar jonge seizoen heeft de kampioenskandidaat van 5E op zak.

Het sfeertje was er wel in Roodeschool, met de gebruikelijke fakkels bij de opkomst van de twee teams en de mensen die met QR-code wel in de kantine en op het terras mochten komen, maar van de zijlijn weg moesten blijven.

Corenos zou aan een remise genoeg hebben om zich aan het einde van het seizoen in ieder geval van nacompetitievoetbal te verzekeren. Tegen het SV TEO van trainer Johan Middel geen onmogelijke opgave. De Roodschoulsters konden zich ook geen mispeer veroorloven, want Meedhuizen zat het team van Pesiwarissa in de nek na de 3-2 overwinning die het de kampioenskandidaat had weten toe te dienen. De Meedhuizers moesten op bezoek bij Eenrum en de verwachting was dat de groenwitten dat duel wel ‘even’ zouden winnen. Het zou uiteindelijk 1-3 worden.

De laatste keer dat SV TEO tot winst wist te komen, was uitgerekend tegen Meedhuizen (4-1), dus was Corenos gewaarschuwd. Toen was Emiel Kruger echter van de partij en goed voor drie treffers. De aanvaller moest echter vanwege een blessure verstek laten gaan. Aan Ten Poster zijde hoopt men dat hij er dinsdag in de ‘thuiswedstrijd’ tegen Stedum, die overigens in Stedum wordt gespeeld, er weer bij is. Zijn plaats in de punt van de aanval werd ingenomen door Jurrie de Boer, die normaliter als centrale verdediger te boek staat.

Het was aanvankelijk een beetje aftasten wat de gastheren deden. Het oogde nog wat onrustig en te gehaast wat Corenos liet zien. SV TEO probeerde wel naar voren te voetballen, maar liet zich al snel terugzakken toen de score na acht minuten spelen werd opengebroken. Jordan Muller liet vanaf de linkerkant een voorzet van zijn voet vertrekken die door Sven Knot langs de Ten Poster goalie Jeroen Bodde in de korte hoek werd gemikt: 1-0. Een handvol minuten later was het opnieuw raak. Vanaf een meter of dertig besloot Joran Knot zijn geluk te beproeven en joeg het speeltuig hard in de bovenhoek: 2-0.

Tot aan dat moment had doelman Mark Monden van Corenos nog niet veel werk hoeven verrichten, maar omdat de thuisclub een beetje op twee gedachten begon te hinken en in een te laag tempo speelde, bleef de dreiging bestaan dat SV TEO er weer een wedstrijd van zou maken. De Ten Posters waren echter niet bij machte om er gebruik van te maken en dus bleef de aansluiting uit.

Kort voor de doelwisseling veerde Corenos weer even op. Joran Knot dacht een corner binnen te koppen. Zijn inzet werd echter voor de doellijn weggerost. Sven Knot zag daarna, eveneens uit een corner, een inzet geblokt worden en dus veranderde er voor de thee niets meer aan de stand. ‘We hebben altijd moeite met ploegen die de bus voor de deur parkeren’, sprak Pesiwarissa na afloop.

Na de onderbreking was de eerste mogelijkheid opnieuw voor Corenos. Joran Knot stond op amper vijf meter van het Ten Poster doel en leek de hoek voor het uitzoeken te hebben. Hij raakte het speeltuig echter niet goed en dus ging die mogelijkheid verloren. SV TEO moest achteruit en kreeg na amper een uur spelen opnieuw een tegentreffer om de oren. Anne Jan ten Harkel ging er op rechts vandoor en dook het strafschopgebied van de gasten in. Daar maakte hij vervolgens nog een duik, maar dan richting het gras. De scheidsrechter van dienst zag er een strafschop in. Die werd door Jordan Muller verzilverd: 3-0.

Ondanks het feit dat Corenos zeker niet sprankelend speelde, had het van SV TEO te weinig te duchten om zich echt zorgen te maken over een goede afloop. Ze kwamen amper nog van de eigen helft af en tien minuten voor het laatste fluitsignaal lag de vierde Roodschoulster treffer in het mandje. Corenos had toen al wat verse krachten ingebracht, waaronder Marcel Dijkstra. Hij ontdeed zich in het slot van de wedstrijd gemakkelijk van zijn tegenstander en scoorde met een fraai stiftje: 4-0.

‘We wisten wat ons te wachten stond in Roodeschool en kennen onze beperkingen. Met het wegvallen van Emiel Kruger missen we veel scorend vermogen. Eigenlijk hebben we geen enkele kans gehad. Je kunt dan ook niks anders constateren dan dat Corenos verdiend heeft gewonnen’, sprak Sietse de Boer namens SV TEO.

Marco Pesiwarissa was uiteraard blij met het in de wacht slepen van de periode, maar er was ook meteen realisme te bespeuren bij oefenmeester. ‘Een zwaluw maakt nog geen zomer’, liet hij zich ontvallen.’ Dat kan dan wel zo zijn, maar de eerste klap is een daalder waard en die is door zijn ploeg uitgedeeld.

* Corenos – SV TEO 4-0 (2-0). Sven Knot 1-0; Joran Knot 2-0; Jordan Muller 3-0; Marcel Dijkstra 4-0.

No Replies to "Periodetitel voor Corenos na winst op SV TEO"