WEO in knotsgek duel naar 4-7 zege op Nieuweschans

In een knotsgekke wedstrijd heeft WEO met 4-7 van Nieuweschans weten te winnen. De grensbewoners worden ook gerekend tot het rijtje van titelkandidaten, maar raken door de nederlaag nu wel wat achterop. Voorlopig maken koploper Veelerveen en WEO de dienst uit in de 5e Klasse C.

‘Dit zijn hele slechte wedstrijden voor je hart, maar als coach is het zo’n beetje de mooiste ontmoeting die ik heb meegemaakt’, liet trainer Bob Mulder van WEO zich na het laatste fluitsignaal ontvallen. Om de nek aan nek-race met Veelerveen vol te houden, zou er gewonnen moeten worden van een ploeg die veel voetballend vermogen in huis heeft en dat in het duel met WEO ook wel even wilde laten zien. Aanvallend mogen ze dan sterk zijn, het verdedigen ging de ploeg een stuk minder af en ook de doelman kreeg het stempel ‘matig’ opgeplakt. Beide teams speelden echter vol op de aanval en dat maakte het geheel tot een schouwspel dat zeer de moeite ward was.

Op het dramatisch slechte veld van de gastheren was het Niels Jansen die de score voor de Woldendorpers wist te openen. Vrij snel daarna poetste Mijo Maros de achterstand weg (1-1) en kon het duel opnieuw beginnen. Ruben Venema, volgens Mulder de man van de wedstrijd vanwege zijn constante dreiging, zorgde voor 1-2. Wouter Slager had nog een rake kopbal in huis en bezorgde WEO iets meer lucht: 1-3. Het had daarna ook 1-4 kunnen worden, maar het kwartje viel de andere kant op.

Nieuweschans liet het er niet bij zitten. En zo’n wedstrijd was het ook, want het spel vloog op en neer. De thuisclub wist nog voor de pauze twee keer doel te treffen dankzij Kymani Jacobs en Alphones Nick Lopes: 3-3. Spektakel genoeg binnen de lijnen, maar de acteurs konden hun vreugde niet met de supporters delen. Die ontbraken ook hier vanwege de corona-maatregelen.

Overigens had Bob Mulder spits Niels Jansen al moeten vervangen. Hij was geblesseerd geraakt en werd vervangen door Kebba Darboe, die eerder op de dag al met de A-jeugd had meegedaan.

Na de doelwisseling gingen de acteurs er weer vol in en was de honger naar meer doelpunten kennelijk nog lang niet gestild. Jan Meijerhof joeg het leer van afstand tegen het nylon (3-4) en Kebba Darboe, die ook nog een goede assist in huis had, maakte er 3-5 van. Nadat Wouter Slager zijn handtekening onder 3-6 had gezet, leek het duel wel gespeeld. Niets was echter minder waar. Nieuweschans joeg onverdroten door op een beter resultaat en mocht, met nog vijf minuten te gaan, voor de 4-6 juichen van Kymani Jacobs.

De misschien wel mooiste van de dag werd door jeugdspeler Jordi Sanders gemaakt. Hij viel in en bepaalde de eindstand op 4-7. Dat doelpunt werd gevierd alsof hij zojuist WEO naar de titel had geschoten. ‘Het was echt ongekend wat er na zijn goal gebeurde. Ik heb zelden zo’n uitbarsting van vreugde gezien’, aldus Mulder.

Hij is overigens van mening dat WEO terecht had gewonnen. ‘Vergis je niet, Nieuweschans is een gevaarlijke ploeg. Ze kregen ook wel kansen, maar wij sprongen er beter mee om. Dit is gewoon een overwinning van het collectief geweest. Het was een krankzinnige, maar sportieve wedstrijd waar alles in zat wat je als voetballiefhebber wilt zien.’

* Nieuweschans – WEO 4-7 (3-3). Niels Jansen 0-1; Mijo Maros 1-1; Ruben Venema 1-2; Wouter Slager 1-3; Kymani Jacobs 2-3; Alphones Nick Lopes 3-3; Jan Meijerhof 3-4; Kebba Darboe 3-5; Wouter Slager 3-6; Kymani Jacobs 4-6; Jordi Sanders 4-7.

No Replies to "WEO in knotsgek duel naar 4-7 zege op Nieuweschans"