Nipt verlies DRC Phoenix in topper tegen koploper

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl hebben de topper tegen koploper Drachten nipt verloren. Drachten wist de score te openen en DRC Phoenix moest in de achtervolging. Dit beeld zou de hele wedstrijd zo blijven. Uiteindelijk kwamen de Noord-Groningers te kort tegen de grote wedstrijdselectie van Drachten. De Friezen wonnen met 15-10 en wisten zo de koppositie te verstevigen in de vierde klasse.

Het rommelige begin van de wedstrijd werd gevolgd door stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Drachten scoorde met een goed uitgespeelde aanval van de snelle mannen in de lijn en later nog een tweede try vanuit de grote mannen in de voorwaartsen. DRC Phoenix wist in beide gevallen de stand weer gelijk te trekken door twee keer een penalty snel te nemen via de fly-half van de Delfzijlsters. Bij de tweede try was het Patrick Trakzel die DRC Phoenix op gelijke hoogte wist te brengen. De wedstrijd bleef op en neer golven maar het was pas halverwege de tweede helft dat er weer gescoord werd. Drachten kwam weer op voorsprong maar dit keer kon DRC Phoenix, ondanks vele pogingen daartoe, de achterstand niet meer weg te poetsen.

Vooraf waren de verwachtingen hoog, gelet op de topposities die beide ploegen innemen op de ranglijst van de vierde klasse Noord-Oost. Voor de neutrale toeschouwer was het misschien wat tegenvallend wat speltechnische zaken betreft, maar beide ploegen maakten dit meer dan goed met een enorme werklust. DRC Phoenix was redelijk compleet afgereisd naar Drachten met net als Drachten een interessante mix van jeugdige talenten en ouwe rotten.

Voor de Delfzijlsters staat er zondag een belangrijke inhaalwedstrijd op het programma. Tegenstander zijn de Dragons uit Hengelo. Als DRC Phoenix in de top van de vierde klasse mee wil blijven doen, dan is er maar één gewenst resultaat en dat is winst (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Nipt verlies DRC Phoenix in topper tegen koploper"