SIOS, Stedum, SV TEO en FC LEO houden punt over aan midweeks treffen

SIOS heeft zich lelijk in de vingers gesneden tijdens de inhaalwedstrijd tegen thuisclub FC LEO. In Leens kwamen de Sauwerders dinsdagavond, na een 0-2 voorsprong, nog op de koffie door twee late tegentreffers van de gastheren. In Stedum werd de thuiswedstrijd van SV TEO afgewerkt omdat het licht daar beter was. Net als SIOS lieten de Stedumers een zeker lijkende overwinning nog uit handen glippen.

De Sauwerders kwamen door een treffer van Gijs Huinder vlak voor de pauze aan de leiding. Dat was op dat moment, gezien het spelbeeld, zeker terecht. Ook na de thee leek er niet zoveel aan de hand te zijn voor SIOS. Sterker nog, in de 85e minuut was het Stefan Bultena die de marge wist te verdubbelen en daarmee dacht het team van Henk Alssema de buit wel binnen te hebben: 0-2.

Dat pakte wel even anders uit, want FC LEO zette aan voor een eindsprint. Een door Dennis Berghuis veroorzaakte strafschop leidde tot de aansluiting van Jasper Wiersum en Justin Poort sleepte vervolgens het allang niet meer verwachtte bonuspunt voor de Leensters binnen toen de Sauwerder goalie Hidde Boer een inschattingsfout maakte toen er een schot zijn richting op kwam. De bal stuiterde over hem heen en belandde in het doel: 2-2. SIOS zag in een tijdsbestek van slechts enkele dagen voor de tweede keer een zeker lijkende overwinning door de vingers glippen. En dat tegen een zwaar gehavend FC LEO, dat een aantal vaste waarden zag wegvallen. De invallers lieten echter zien dat ze hun mannetje stonden. Ook trainer Gert de Winter ontbrak op het sportpark. Hij zit uit voorzorg in quarantaine.

‘Je geeft vier dure punten weg. Dat is onvoorstelbaar. We hadden deze wedstrijd al veel eerder moeten beslissen. Maar goed, we staan weer met beide benen op de grond. We hoeven ook niet te denken dat wij het beste team van deze klasse hebben, maar dit kan je wel een periodetitel kosten’, aldus trainer Henk Alssema van SIOS.

SV TEO – Stedum 1-1
De derby tussen SV TEO en Stedum is in een gelijkspel geëindigd. De Stedumers wisten de leiding in het duel te nemen, maar kregen in blessuretijd de gelijkmaker om de oren.

De verwachting waren aan Stedumer zijde zeker hoog na de eclatante 8-2 zege op Ezinge. Bijna elke kans die de ploeg van trainer Robert Benes tijdens dat duel kreeg, betekende een voltreffer. Dat ging nu wel even anders. De kansen waren er, maar de afronding liet te wensen over. Er was wel veel inzet en strijd, zoals het in een derby hoort. Dat ging overigens wel ten koste van goed voetbal. ‘Stedum wil gewoon van ons winnen, hoe het seizoen verder ook verloopt. Dit was gewoon een echte derby’, sprak men na afloop bij SV TEO. Dat was dan ook wel te zien, maar waar het zaterdag allemaal voortvarend ging, haperde de motor nu. Tot aan de pauze werd er zelfs helemaal niet gescoord.

Na de doelwisseling was het ook even wachten op de eerste treffer van de avond. Die kwam op naam van Tiemen Dijk te staan. Stedum mocht een vrije trap nemen die hij voorbij de niet goed geformeerde muur in de bovenhoek wist te krullen en langs de overigens voor de rest uitstekend acterende doelman Jeroen Bodde: 1-0.

Lange tijd had het er de schijn van dat het doelpunt van Dijk wel eens tot winnende treffer zou kunnen worden uitgeroepen. In de extra tijd wist SV TEO echter iets terug te doen. Een ingooi werd richting strafschopgebied van Stedum getransporteerd, kon niet weggewerkt worden en werd vervolgens door Aart Reitsema tegen het nylon gemikt: 1-1. Een gestolen punt of niet, bij de Ten Posters was men er maar wat blij mee.

‘Als je de hele wedstrijd bekijkt is het gelijkspel wel terecht. Goed was het niet, maar we zijn blij met het punt, ook al valt ie dan vrij laat’, aldus Sietze de Boer van SV TEO.

‘We hebben niet goed gespeeld en twee punten verloren. Het voetbal was niet om aan te gluren’, zegt trainer Robert Benes van Stedum. ‘Je denkt dat je na die zege op Ezinge wat aan zelfvertrouwen tankt, maar we hebben nu weer een andere kant laten zien. Het is erg zuur dat je op deze manier punten laat liggen. Dat mag nooit gebeuren, ook niet in een derby.’

No Replies to "SIOS, Stedum, SV TEO en FC LEO houden punt over aan midweeks treffen"