Voorbeschouwing amateurvoetbal

In de voorbeschouwing op het komende weekeinde staat weer een aantal interessante ontmoetingen gepland met verschillende belangen. Weet SV Bedum bijvoorbeeld opnieuw tot winst te komen? Hoe pakt bijvoorbeeld de derby tussen Omlandia en SC Loppersum uit? Verrast Meedhuizen na koploper Corenos ook het bezoekende De Fivel, weet WEO na een knotsgekke zondag opnieuw voor spektakel te zorgen, weet Eenrum tegenstander Stedum punten te ontfutselen en kan Kloosterburen verder opklimmen?

1e Klasse E zaterdag
Vv Winsum ontvangt op eigen veld Broekster Boys, dat de afgelopen jaren slechts één keer met een redelijk goed gevoel huiswaarts kon keren omdat men een punt mee mocht nemen. De overige drie ontmoetingen in het kanodorp leverden louter nederlagen op. De Friezen staan er momenteel iets beter voor op de ranglijst. Het verschil tussen de nummer zes en Winsum (8) bedraagt vier punten, dus zou een winstpartij de brigade van trainer Bert Vos niet misstaan.

2e Klasse J zaterdag
Slotlicht NEC Delfzijl treedt op sportpark Centrum aan tegen DESZ uit Zwartsluis. Het wordt tijd voor de mannen van trainer Marshall Pourier dat er een overwinning wordt geboekt, maar of dat tegen de nummer vier tot de mogelijkheden behoort? De laatste drie duels die beide teams in Delfzijl uitvochten, leverden slechts een punt op.

SV Bedum hoeft zaterdag niet ver van huis. Op het Zernike-complex in Groningen wacht namelijk thuisclub The Knickerbockers. Het is al enkele jaren geleden dat de Bedumers daar in competitieverband speelden. Dat was in het seizoen 2016/2017. Toen wonnen de paarshemden met 0-3. Gezien de stand op de ranglijst zou een nieuwe zege haalbaar moeten zijn, maar resultaten uit het verleden….

3e Klasse C zaterdag
Holwierde mag, na de eclatante zege op SC Loppersum, opnieuw een thuiswedstrijd afwerken. Nu komt Glimmen naar sportpark Katmis. De gasten waren vier keer eerder te gast, speelden twee keer gelijk en wisten net zo vaak alle punten in de zak te steken. Nu komen ze als hekkensluiter naar Holwierde. Voor de gastheren zou een zege de definitieve aansluiting met de middenmoot kunnen betekenen.

SC Loppersum reist af richting Ten Boer om het geschonden blazoen op te poetsen in het duel met gastheer Omlandia, dat ook nog wat goed te maken heeft na de nederlaag tegen Helpman. Van de acht ontmoetingen die er in de loop der jaren in competitieverband in Ten Boer zijn gespeeld, wist de thuisclub zes keer te winnen. Twee keer eindigde het treffen in een remise. De grootste uitslag kwam in 2011/2012 tot stand. Toen werd het maar liefst 7-1. Jeroen Dijkhuizen en Iven Nienhuis waren toen tweevoudig doelpuntenmaker.

Noordwolde staat voor de niet gemakkelijke taak om het Hoogkerker HFC ’15 een halt toe te roepen. De Hoogkerkers hebben uit acht wedstrijden achttien punten weten te bemachtigen en delen de koppositie met Velocitas. Noordwolde staat op de twaalfde plaats met acht punten uit evenveel wedstrijden. Drie keer eerder kwamen beide ploegen elkaar op het Noordwolder sportpark tegen. Twee keer ging de winst naar de gastheren, die statistisch gezien dus een licht voordeel hebben.

4e Klasse C zaterdag
Na de verrassende 1-2 zege op Niekerk mag Poolster proberen om in Oldehove hekkensluiter OKVC de voet dwars te zetten. Een gewaarschuwd mens telt in dezen voor twee, eenvoudig zal het niet voor de Spijksters worden. OKVC wist enkele weken geleden immers zeer verrassend DVC Appingedam nog te kloppen. Het waren meteen de eerste competitiepunten voor de Oldehoofsters. DVC Appingedam speelt op het eigen Wellemansportpark tegen ON Roden, dat FC LEO op een 7-1 nederlaag trakteerde. De Leensters wisten een punt aan het midweekse duel tegen kampioenskandidaat SIOS over te houden en krijgen nu op eigen veld met Lycurgus te maken. Rood Zwart Baflo zal de mouwen moeten opstropen, wil het aan het einde van de zaterdagmiddag met een goed gevoel bij Mamio weg gaan. De gastheren kunnen zich niet opnieuw puntverlies veroorloven in de strijd om de titel en de Bafloërs hebben ze hard nodig om het contact met het middenveld niet te verliezen.

Vier overwinningen en drie remises hebben Middelstum de gedeelde koppositie in deze klasse opgeleverd. Een ongekende weelde voor het team van trainer Jelmer Meinardi, die zaterdag met zijn team naar Niekerk moet. Die ploeg geldt ook als serieuze titelkandidaat, een predikaat dat niet meteen aan Middelstum gehangen moet worden. De grote vraag is of de Middelstummers voldoende kwaliteiten in huis hebben om ook Niekerk op de knieën te krijgen en zich misschien wel, zoals dat zo mooi heet, een gevaarlijke outsider, mogen noemen.

Lijstaanvoerder in 4C is SIOS, al is het dan ook op doelsaldo. De Sauwerders hebben nu in twee wedstrijden vier zeker lijkende punten verspeeld en gaan zaterdag naar Groningen om tegen Amicitia VMC te spelen. Het is al jaren geleden dat SIOS daar voor het laatst een competitiezege wist te boeken. Toen speelden beide teams nog in de vijfde klasse en behoorden Ulco Brinkhuizen, Dirk van der Laan en Bernd Bouma tot de doelpuntenmakers.

5e Klasse C zaterdag
Zeester moet de nare smaak van de thuisnederlaag tegen Eastermar op vreemde bodem zien weg te spoelen. Daarvoor moeten de Zoutkampers naar Augustinusga om tegen ASC ’75 te spelen. De Friezen hebben drie punten meer dan de mannen uit het vissersdorp. De laatste keer dat Zeester daar op bezoek kwam, werd een 4-1 nederlaag geleden.

5e Klasse E zaterdag
In deze klasse is het elk weekend raak en dat is nu niet anders. Voorlopig is Corenos spekkoper. De lijstaanvoerder maakte een misstap ob bezoek bij Meedhuizen, maar won alle overige wedstrijden. Het uitduel tegen Wagenborger Boys mag normaliter geen probleem zijn voor de mannen van coach Marco Pesiwarissa. Mocht dat wel het geval zijn, dan zit Meedhuizen op het vinkentouw. Zij krijgen echter een lastiger te bestrijden ploeg op visite. De Fivel moet winnen om het contact met Corenos niet te verliezen.

En dan is er ook nog het verrassend goed spelende ZEC, dat op eigen veld Ezinge ontvangt. De Zandeweersters klopten vorige week Noordpool UFC, dat naar Ten Post gaat en de schroom van zich af zal moeten gooien om tot een aansprekend resultaat te komen. Met het duel Siddeburen-Warffum hebben we pas echt een middenmootduel. Beide ploegen hebben twaalf punten in de knip en ontlopen elkaar qua doelsaldo ook niet zoveel.

In Schildwolde krijgt SGV bezoek van Bart van der Tuuk en zijn teamgenoten van GEO. Van der Tuuk zijn honderdste treffer is een feit, zijn honger naar meer zeker nog niet gestild. Misschien krijgt hij wel te maken met veertiger Jos Hoeksema, die al 280 keer heeft gescoord. Hij staat deze competitie op zeven treffers. Daar staan dertien treffers van Van der Tuuk tegenover.

OP het sportpark aan de Bedumerweg moet Stedum laten zien dat het slippertje tegen SV TEO eenmalig is geweest en dat men, net als tegen Ezinge, in staat is om de kansen weer te verzilveren. Dat zou dan ten koste van het bezoekende Eenrum moeten gaan. De Marnebewoners hebben één overwinning achter hun naam staan. De overige zeven wedstrijden gingen verloren.

5e Klasse F zaterdag
Het Oostwolder VVS krijgt bezoek van Bargeres, dat een punt meer en een wedstrijd minder heeft dan de gastheren. Dit kan een zeer interessant middagje voetbal worden, want de verschillen in de bovenste helft van de ranglijst zijn niet zo groot. Wil VVS opklimmen, dan zal er op eigen gewonnen moeten worden. De Drenten zijn de vreemde eend in de bijt van deze klasse. De Emmenaren spelen dit seizoen voor het eerst op zaterdag. Bargeres kwam afgelopen weekeinde niet in actie, VVS won met het kleinst mogelijke verschil (0-1) bij laagvlieger Harkstede. Dat is trouwens de ploeg die zich op sportpark ‘d Oosterd in Scheemda gaat melden voor de ontmoeting met de plaatselijke trots. SC Scheemda staat momenteel vijfde op vier punten achterstand van koploper NWVV, dat echter een wedstrijd meer heeft afgewerkt. NWVV is een van de meest scorende teams in deze klasse, SC Scheemda kan daar tegenover zetten dat het de minst gepasseerde verdediging heeft.

3e Klasse B zondag
Na een weekje rust moet ook Siddeburen weer aan de bak. Men gaat op bezoek bij SVZ in Zeijen en zal iets willen doen aan de magere vangst die tot nu toe uit zeven wedstrijden bijeen is geschraapt. Twee remises en een overwinning staan niet bijster goed op de cijferlijst. Overigens was de 1-1 tegen Actief dan wel weer een knap resultaat. Misschien dat de ploeg van trainer Auke Birza er moed uit heeft geput.

5e Klasse C zondag
Als je in en tegen Nieuweschans met 4-7 weet te winnen, schept dat verwachtingen voor het thuisduel tegen DWZ. WEO zal moeten laten zien dat het ook tegen de laagvliegers aan de goede kant van de score weet te blijven. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt dertien punten, maar ook hier telt dat de ploeg van coach Bob Mulder op zijn hoede moet zijn. Een paar seizoenen geleden wist de Wieke Zuidwending zelfs met 1-3 in Woldendorp te winnen.

Kloosterburen reist zondag af naar Groningen voor de uitwedstrijd tegen Groen Geel. De ploeg uit het carnavalsdorp heeft weer wat meer lucht gekregen en kan bij een zege in Stad zelfs opklimmen naar de onderkant van de middenmoot. Usquert zal zich in en tegen SV Woltersum willen revancheren voor het onbegrijpelijke puntverlies tegen Alteveer. De Woltersummers daarentegen zullen niet zonder slag of stoot capituleren na de zege op Oldambtster Boys, die op hun beurt naar Alteveer moeten.

No Replies to "Voorbeschouwing amateurvoetbal"