Benes verlaat Stedum, Danhof langer bij SV De Heracliden

Oefenmeester Robert Benes vertrekt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer bij vijfdeklasser Stedum. De hoofdtrainer is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij de geelzwarten. Lopster Jaap Danhof heeft zijn contract bij SV De Heracliden met een seizoen verlengd. Hij beleeft nu zijn tweede competitiejaar in Uithuizermeeden.

Robert Benes heeft de spelersgroep onlangs ingelicht over zijn aanstaande vertrek bij de club, waar hij sinds de zomer van 2019 actief is. Stedum kende deze competitie een stroeve start, maar lijkt op stoom te zijn gekomen en begint beter te voetballen. Uit de laatste drie wedstrijden werden zeven punten behaald.

‘Als er wat leuks op mijn pad komt, solliciteer ik wel. Komt er niks, dan is het ook goed’, aldus Benes. Zaterdag wonnen hij en zijn mannen met 4-1 van Eenrum. Tiemen Dijk, Lars Hofman en Lorenzo Spitsbaard scoorden voor de gastheren. Eenrum mikte een keer in eigen doel (Jurriën Mulder) en wist via Bobo Miedema ook een tegentreffer te produceren.

Jaap Danhof is ook volgend seizoen de trainer van vierdeklasser SV De Heracliden uit Uithuizermeeden. De Lopster heeft zijn contract met de Meijsters onlangs met nog een seizoen verlengd. Danhof is aan zijn tweede seizoen bezig. In het eerste jaar dat hij trainer in Uithuizermeeden was, wist hij met zijn team als vijfde op de ranglijst te eindigen. Dat was overigens al na vier wedstrijden het geval omdat de competitie daarna vanwege de coronapandemie stil kwam te liggen.

Nu staat SV De Heracliden na zeven duels op de tiende plaats met en totaal van zeven punten. Afgelopen zaterdag waren de mannen van Danhof vrij, komende dinsdag staat het inhaal duel tegen Niekerk op het programma. De grote vraag is echter of dat duel nog wel doorgaat nu er na vijf uur geen activiteiten meer bij sportclubs mogen plaatsvinden.

No Replies to "Benes verlaat Stedum, Danhof langer bij SV De Heracliden"