Noordwolde klopt titelkandidaat HFC ’15

Noordwolde is er op eigen veld in gelaagd om medekoploper HFC ’15 de derde nederlaag van deze competitie toe te dienen. In een doelpuntrijk treffen werd het maar liefst 5-3 voor de geelzwarten van trainer Roy Kamps. Voor de gastheren was het de derde overwinning van deze lopende competitie.

Op voorhand was wel duidelijk dat het een zware klus voor Noordwolde zou worden om een goed resultaat te boeken tegen een van de kampioenskandidaten in de 3e Klasse C. Het verschil op de ranglijst bedroeg voor de aftrap tien punten en evenveel plaatsen. De brigade van Kamps heeft echter wel vaker bewezen dat men in staat is om tegen hoger geplaatste clubs uit de slof te schieten en zaterdag was kennelijk zo’n dag.

HFC ’15 had zich kennelijk op een heel ander Noordwolde ingesteld dan er op de Noord-Groninger klei tevoorschijn kwam. De thuisclub was niet van plan om de titelpretendent het spel te laten maken, rustig in te zakken en vervolgens af te wachten wat er zou gebeuren. Noordwolde klapte er meteen vanaf het eerste fluitsignaal bovenop en dwong de Hoogkerkers al vrij snel achteruit.

De mogelijkheden om te scoren kwamen er bijna als vanzelf, maar het duurde nog tot de 16e minuut alvorens de dadendrang in klinkende munt werd omgezet. Bart Hollink liet zien dat hij, na veel blessureleed, de laatste tijd steeds fitter wordt en bijna op zijn oude niveau is teruggekeerd. Met een prima schot vanaf een meter of zestien liet hij de Hoogkerker goalie kansloos: 1-0.

De hard werkende en vol passie spelende thuisclub bleef doorjagen en zag de inspanningen na een dik half uur opnieuw beloond worden. Ewout Boersema liet een voorzet van zijn voet vertrekken die door Marco Vos tegen het nylon werd gewerkt: 2-0. Nadat Jesse Hijlkema een kans had laten liggen op de derde van de middag, was het Dannick Meima die de roos wel wist te treffen en Noordwolde een 3-0 ruststand bezorgde.

Tijdens de thee waarschuwde Kamps zijn mannen dat ze in het tweede bedrijf op hun hoede moesten en herinnerde de spelers nog even aan het duel met FC Zuidlaren, van begin oktober. Toen stond Noordwolde halverwege ook met dezelfde cijfers aan de leiding, maar lieten ze het in de tweede helft volledig lopen en zou het uiteindelijk 3-3 worden.

Na de hervatting werd echter al snel duidelijk dat de thuisclub zich niet nog een keer zou laten verrassen. Met dezelfde energie als voor de pauze werd er jacht gemaakt op meer doelpunten, maar toch zou de eerste aan de andere kant van het veld vallen. Mike Steenbergen was verantwoordelijk voor de 3-1 en even spookte het toch weer door de Noordwolder hoofden. Dat duurde niet lang, want een paar minuten na de Hoogkerker goal konden de gastheren weer juichen. Via Jurriaan Kampen kwam Jesse Hijlkema in balbezit. Hij joeg het speeltuig via binnenkant paal in de doelmond: 4-1.

Met die treffer leek het duel wel op slot te zitten. HFC ’15 wenste zich echter niet bij een dreigende nederlaag neer te leggen en profiteerde na een corner die door de jonge goalie Jorik Smienk niet afdoende kon worden weggewerkt. Dat hij daarbij enigszins werd gehinderd vond de scheidsrechter van dienst geen vrije trap waard en dus was Max Hummel de bejubelde man: 4-2.

En weer liet Noordwolde zien dat het deze middag veerkracht genoeg in huis had om met dit soort tegenslagen te kunnen omgaan. Na goed voorbereidend werk van Silvan Havinga was het Marco Vos die voor zijn tweede van de middag tekende: 5-2.

Het doek was nu definitief gevallen voor HFC ’15, dat zich dapper had geweerd, maar zijn meerdere in Noordwolde moest erkennen. Daar kon ook de door Laurens Groeneveld veroorzaakte strafschop niks meer aan veranderen. Hij ging op de teen van een tegenstander staan en dat was kennelijk reden genoeg om de bal op de stip te deponeren. Jorn Udema schoot vervolgens de laatste treffer van een boeiende voetbalmiddag binnen: 5-3.

‘Ik had er eigenlijk best wel vertrouwen in. Je zag aan alles dat de spelersgroep klaar voor deze wedstrijd was. We zijn iets anders gaan spelen en kennelijk had HFC ’15 daar ook niet op gerekend. Hun spel was volledig afgestemd op een inzakkend Noordwolde. Ze waren dan ook volledig verrast dat we hun opbouw al in een vroeg stadium verstoorden. Ik ben blij met dit resultaat en eigenlijk zou het jammer zijn dat de competitie nu weer stil valt. De laatste vier wedstrijden, inclusief de beker, zijn we ongeslagen. Dan groeit er iets binnen het team en wil je graag door. Maar ja, op dat soort dingen hebben we geen grip.’

Over zijn eigen toekomst bij de derdeklasser kan hij nog niks zeggen. Kamps is aan zijn tweede seizoen in Noordwolde bezig. ‘We hebben er binnen de club al wel even over gepraat. Ik wil wel door met de groep, maar ze moeten ook met mij verder willen. Het bestuur wil ook wel met mij verder, maar ik heb gezegd dat ze de jongens maar moeten polsen. Je wilt als trainer ook graag weten wat een spelersgroep volgend jaar gaat doen. Van daaruit maak ik een keuze. En mocht er een club met ambities bij mij aankloppen? Dan ga ik alles in overweging nemen. We wachten af wat er gaat gebeuren.’

* Noordwolde – HFC ’15 5-3 (3-0). Bart Hollink 1-0; Marco Vos 2-0; Dannick Meima 3-0; Mike Steenbergen 3-1 Jesse Hijlkema 4-1; Max Hummel 4-2; Marco Vos 5-2; Jorn Udema 5-3 (strafschop).

No Replies to "Noordwolde klopt titelkandidaat HFC '15"