Opnieuw streep door zaalvoetbaltoernooien

De 18e editie van het Delfdam 35+-indoortoernooi is afgelast. De organisatie ziet er onder de huidige omstandigheden geen heil in om het voetbalevenement, dat in Appingedam en Delfzijl gespeeld zou worden, te laten plaatsvinden. Ook het Bedumer zaalvoetbalgala van de stichting bedrijvenvoetbal Bedum en het eindejaarstoernooi in de Boshal in Loppersum zijn geschrapt. ‘Erg jammer, maar we kunnen niet anders’, zo luidt de reactie van de diverse organisaties. Ondertussen rijst de vraag of het prestigieuze Eurocup Delfzijl begin januari wel door kan gaan.

‘We wisten al dat corona het organiseren van Delfdam 35+ onzeker maakte. Toch waren we van mening om met de voorbereidingen te beginnen. De uitnodigingen waren verstuurd en de eerste teams hadden zich al aangemeld. Helaas moeten we melden dat we ook in het jaar 2022 geen Delfdam 35+ kunnen organiseren’, meldt de organisatie op de eigen website.

De huidige situatie in de pandemie en hetgeen de maatschappij nog te wachten staat zorgt ervoor dat het organiseren van een toernooi erg onzeker is. Daarbij heeft de organisatie te horen gekregen dat sporthal Eelwerd in Appingedam in januari weer overgaat in een GGD-priklocatie en men daar dus niet kan voetballen. Dit heeft de organisatie doen besluiten om andermaal een jaar over te slaan.

Omdat een deel van de wedstrijden van Delfdam 35+ op de thuisbasis van Eurocup Delfzijl zou plaatsvinden, rijst de vraag of dat toernooi wel doorgaat. Onlangs werd de selectie van het Regioteam, een vaste waarde tijdens het prestigieuze indoortoernooi, bekend gemaakt. De voorbereidingen draaien in ieder geval op volle toeren.

De organisatie van Eurocup Delfzijl is zich er terdege van bewust dat er zeer binnenkort opnieuw knopen moeten worden doorgehakt. Dat er een nieuwe teleurstelling op de loer ligt. De pandemie woedt nog altijd in alle hevigheid en men heeft het virus nog lang niet onder controle. De toekomst wordt op die manier erg onzeker. Na de persconferentie van vrijdagavond is die onzekerheid alleen maar toegenomen. De regels zijn verder aangescherpt. Tot 18 december mag er geen publiek bij sportwedstrijden aanwezig zijn en moeten onder andere sportclubs hun deuren om vijf uur in de middag sluiten.

Begin dit jaar moest er een streep door Eurocup worden getrokken vanwege de toen geldende richtlijnen van de overheid. Het werd onmogelijk om het toernooi op een veilige manier neer te organiseren. Daarbij zou nog eens de uitdaging komen om alle bezoekers op anderhalve meter van elkaar te houden. Daarbij moest naar alle aspecten gekeken worden, zoals mondkapje, looproutes en bijvoorbeeld een veiligheidscheck bij de deur.

Inmiddels is ook duidelijk dat het Bedumer zaalvoetbalgala van de stichting Bedrijvenvoetbal Bedum en het eindejaarstoernooi in de Boshal in Loppersum van de kalender zijn gehaald. Beide toernooien leunen naast het sportieve gedeelte, op saamhorigheid en gezelligheid. Zonder publiek en gesloten kantines blijft er van dit soort evenementen niets meer over.

No Replies to "Opnieuw streep door zaalvoetbaltoernooien"