Siddebuurster kwartier wordt Warffum fataal

De zaterdagvoetballers van Siddeburen hebben zichzelf een prima dienst bewezen door in een aantrekkelijke wedstrijd met 4-2 van Warffum te winnen. De gastheren keken halverwege het duel wel tegen een 0-2 achterstand aan, maar wisten die binnen een kwartier in een 3-2 voorsprong om te zetten. Het team van het duo Siem Bijman en Lucas Jonkman staat, aan de vooravond van een mogelijk verlengde winterstop, nu op een keurige vijfde plaats in de 5e Klasse E. Warffum bezet daarin de achtste positie.

De tweestrijd was er eentje van elftallen die beiden wilden voetballen. Geen lange halen van achteruit in de hoop dat een aanvaller er iets mee zou kunnen, maar verzorgd en opbouwend spelen. Dat was althans de mening van Siem Bijman, de elftalleider van de Siddebuursters. ‘Ik hou daar wel van’, liet hij zich na afloop van het duel ontvallen.

Het leek er aanvankelijk niet op dat de gastheren een goed resultaat aan de ontmoeting zouden overhouden. Daarvoor sprongen ze met name in het eerste bedrijf te slordig met de kansen om. Warffum deed dat niet. Het had aan een paar mogelijkheden genoeg om halverwege het duel op een ogenschijnlijk geruststellende voorsprong te komen. Roy Kuipers zorgde voor de openingstreffer. Hij joeg een vrije trap van een meter of dertig tegen het nylon: 0-1.

Het was Kevin Janssen die vlak voor de pauze 0-2 liet aantekenen. Hij draaide zich knap vrij en was niet veel later het middelpunt van een Warffumer feestje. De thee zal de geelzwarten in de rust best gesmaakt hebben en bood het team van vertrekkend trainer Jur Smit de gelegenheid om hier op voort te borduren.

Na de doelwisseling lagen de kaarten echter heel anders. Bij Siddeburen was de knop omgedraaid. Men zat veel korter op de tegenstander en bood Warffum geen ruimte meer om te voetballen. Binnen een kwartier waren de gastheren in staat om de opgelopen achterstand in een 3-2 voorsprong om te draaien. Wesley Hartman was met een goede knal in de kruising de eerste die doel wist te treffen, daarna was het de beurt aan Vincent Jonkman. Toen Dennis Jansema nummer drie had laten noteren, was Warffum de kluts kwijt en klonk er voorzichtig wat gemor binnen het team. Dat komt het voetbal over het algemeen niet ten goede.

In de slotseconden gooide Vincent Jonkman met zijn tweede treffer van de dag het duel in het slot en bezorgde Siddeburen een nieuwe driepunter. ‘Het is jammer dat we een week eerder met 5-2 van GEO hebben verloren. Dat was helemaal niet nodig geweest. Maar goed, de competitie verloopt uitermate spannend. Er bestaat een vrij grote groep die aan het einde van de rit voor de vierde plek in aanmerking komt. We mogen ons gelukkig prijzen dat Siddeburen een van die teams is. We zijn erg tevreden over de ontwikkeling van het elftal. Het draait momenteel goed en het zou dan ook jammer zijn dat we straks weer stil dreigen te vallen.’

Jur Smit vond het een erg zure nederlaag. ‘Het was best wel een aardige wedstrijd, waarbij ik van mening ben dat Siddeburen op de counter loerde. Wij begonnen prima, maar waren het veel te snel kwijt toen Siddeburen langszij was gekomen. Dan moet je ook de rust kunnen bewaren en de draad weer proberen op te pakken. Dat lukte echter niet.’

* Siddeburen – Warffum 4-2 (0-2). Roy Kuipers 0-1; Kevin Janssen 0-2; Wesley Hartman 1-2; Vincent Jonkman 2-2; Dennis Jansema 3-2; Vincent Jonkman 4-2.

No Replies to "Siddebuurster kwartier wordt Warffum fataal"