Zimmerman (NEC Delfzijl) zet jubileum luister bij met twee goals

Dion Zimmerman (23) heeft zijn honderdste officiële wedstrijd gespeeld in het tenue van NEC Delfzijl. De thuiswedstrijd tegen DESZ uit Zwartsluis vormde zaterdag een mooi decor voor een klein feestje, want zijn club pakte de eerste competitiezege

De sympathieke aanvaller heeft door een langdurige blessure lang op deze mijlpaal moeten wachten. Zimmerman maakte er voor NEC Delfzijl en hem zelf een prachtige middag van. De jubilaris scoorde in de met 3-0 gewonnen wedstrijd twee keer. Tijdens het duel speelde hij zoals altijd in de voorste linie. Zimmerman staat vooral bekend om zijn snoeiharde schoten. Zijn eerste officiële wedstrijd voor NEC Delfzijl was de competitiewedstrijd op eigen veld tegen De Weide op 3 december 2016. Deze confrontatie eindigde destijds in een 1-1 remise.

Zimmerman speelde 88 competitiewedstrijden en 12 bekerwedstrijden. Hij scoorde in competitieverband 23 keer en in bekerwedstrijden wist hij 3 keer voor NEC Delfzijl het doel te vinden. Ook scoorde hij 9 doelpunten in oefenwedstrijden. Zimmerman is in de voetsporen van zijn vader getreden. Diens voetbalcarrière begon bij het voormalige Oosterhoek.

Voordat junior Zimmerman in de jeugd van NEC Delfzijl speelde, was hij ook nog enkele jaren actief in de jeugd bij vv Appingedam. Het bestuur van de Delfzijlster club feliciteert de jubilaris, op bijgaande foto geflankeerd door elftalleider Marcel de Jonge, met het bereiken van deze mooie mijlpaal.

No Replies to "Zimmerman (NEC Delfzijl) zet jubileum luister bij met twee goals"