Omlandia wacht zware klus in tweede bekerronde

De KNVB heeft de loting verricht voor de tweede ronde van de KNVB Districtsbeker. Er lagen negenzestig balletjes in de grote schaal, waaruit vierendertig wedstrijden tevoorschijn moesten komen. Een club was dus hoe dan ook vrijgeloot. Onder de clubs bevonden zich nog vier deelnemers uit Noord-Groningen. Het Ten Boerster Omlandia kreeg de meest interessante tegenstander toegewezen. De speeldata van de wedstrijden worden later bekend gemaakt.

Eersteklasser vv Winsum kan rustig van een gunstige loting spreken. De groenzwarten gaan voor een uitwedstrijd naar Noordbergum, dat uitkomt in de 5e Klasse C van het district Noord, de klasse waarin ook het Zoutkamper Zeester speelt. Noordbergum bezet daar momenteel de derde plaats met een punt minder, maar wel een wedstrijd meer, dan koploper Drogeham. Trainer Bert Vos spreekt van een mooi perspectief en een kans om een ronde verder te komen. ‘Ik ken de tegenstander niet, maar mijn ploeg kennende zullen ze niets aan het toeval overlaten.’

Derdeklasser Omlandia ziet zich voor een zware opgave geplaatst. De Ten Boersters mogen het in eigen huis opnemen tegen zaterdag-hoofdklasser ONS Sneek. De Friezen kregen onlangs in de competitie een historische nederlaag te slikken. Ze verloren namelijk met maar liefst 1-9 van vv Eemdijk.

Oefenmeester Simon Schuil spreekt van een mooie tegenstander. ‘Het is te hopen dat dit duel met publiek gespeeld kan worden, anders verliest het treffen meteen al een stuk charme. Dit is een flinke uitdaging, maar die gaan we graag aan. We hebben niks te verliezen en krijgen de mogelijkheid om ons van onze beste kant te laten zien. Ik zou zeggen, kom maar op.’

Competitiegenoot Noordwolde speelt een uitwedstrijd tegen Sellingen, dat in de vorige ronde Holwierde wist uit te schakelen. Sellingen speelt in de 3e Klasse C van het zondagvoetbal en bezet daarin de zesde plaats. Trainer Roy Kamps ziet wel kansen om een ronde verder te komen. ‘Zeker als we zo blijven spelen als we de laatste weken doen’, aldus de oefenmeester.

SC Loppersum krijgt op eigen veld met SC Leovardia te maken. Een club uit Leeuwarden die in 2013 is ontstaan na een fusie tussen vv Leeuwarden en vv Rood Geel. De Friezen zijn koploper in de 3e Klasse B van het zaterdagvoetbal en hebben na negen wedstrijden nog geen enkel punt ingeleverd. In die negen wedstrijden scoorde men vijfendertig keer en werden er slechts drie tegentreffers geïncasseerd. ‘Ik ken ze verder niet, maar het lijkt me leuk om tegen de koploper uit 3B te spelen’, zegt trainer David van der Kam van SC Loppersum.

No Replies to "Omlandia wacht zware klus in tweede bekerronde"