Noordpool UFC neemt afscheid van Willem Kluin

Vijfdeklasser Noordpool UFC en trainer Willem Kluin gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. De Uithuizers gaan op zoek naar een andere oefenmeester die de jonge groep onder zijn hoede wil nemen.

Kluin is bezig aan zijn tweede periode als trainer van de geelzwarten. Hij kwam in 2011 bij de club als opvolger van Louis Koorenhof en zou tot aan het einde van het seizoen 2015/2016 blijven. Zijn eerste competitiejaar als oefenmeester van Noordpool UFC leverde hem en zijn team de tweede plaats in 5E op. Promotie zat er niet in omdat in de nacompetitie thuis met 1-4 van SC Zweeloo verloor, terwijl er uit nog met 2-3 was gewonnen.

Een jaar later werd de stap omhoog wel gemaakt. Toen was de al behaalde periode niet meer van belang. Noordpool UFC en Willem Kluin wisten namelijk met 56 punten uit 24 wedstrijden het algeheel kampioenschap in 5F voor zich op te eisen. De Uithuizers belandden daarop in 4C, waar het eerste jaar een zevende plek werd behaald. Een seizoen later ging het mis en degradeerde men weer.  Kluin ging en Jurrie Smit werd de verantwoordelijke man. Hij wist Noordpool UFC niet naar een hoger niveau te tillen en in 2019 besloot de club het nog een keer met Kluin, wiens broer Johan de laatste decennia goed was voor 133 competitiedoelpunten, te proberen.

Het seizoen 2019/2020, vroegtijdig afgebroken in verband met de corona-pandemie, eindigde met de tiende plaats in 5D. Het jaar daarop lagen de voetbalcompetities al na enkele wedstrijden stil. Noordpool UFC had toen nog maar twee duels gespeeld, die overigens wel beiden werden gewonnen. De Uithuizers staan momenteel op de tiende plaats in de 5e Klasse E van het zaterdagvoetbal met elf punten uit negen wedstrijden.

Het bestuur van de club bedankt Willem Kluin voor zijn inzet en samenwerking en spreekt de hoop uit dat het lopende seizoen op een goede en sportieve manier afgesloten kan worden.

No Replies to "Noordpool UFC neemt afscheid van Willem Kluin"