Arjen Kwint succesvol tijdens ultramarathon Italië

Arjen Kwint uit Loppersum, lid van de loopgroep Artemis Winsum,  heeft een uitstekende prestatie geleverd door in het Italiaanse Sorrento nabij Napels een 54 kilometer lange ultramarathon met succes af te sluiten. Kwint wilde iets bijzonders doen in het kader van zijn vijftigste verjaardag en koos daarom voor deze zware marathon met een ongebruikelijke lengte van 54 kilometer.

Na een gedegen voorbereiding met zes loodzware trails moest het zondag gebeuren. Een ultraloop van meer dan 50 kilometer. Vooraf waren er wel wat zorgen over de weersverwachting. Er werd regen en onweer voorspeld. Het onweer bleef uit maar de eerste drie uren van de race vielen er stevige buien. Het regenwater stroomde dwars over de weg. Kwint: ‘Mijn schoenen en sokken waren doorweekt. Ik heb me goed aan mijn raceschema gehouden. De eerste tien kilometer, waarin een klim van vierhonderd meter, heb ik rustig aan gedaan. Korte passen en niet forceren.’ Dat was de les die hij had geleerd van de in oktober gelopen marathon in het Duitse Remscheid.

Daarna volgde een mooie afdaling met veel natuurschoon naar Positano. ‘Aan de ene kant de zee en aan de andere kant steile rotsen. Na de doorkomst in Positano moesten we dezelfde weg over een afstand van twaalf kilometer weer terug. Normaal vervelend, maar niet in deze prachtige omgeving.’

Na dertig kilometer dook er een steil gedeelte op. Kwint besloot verstandig te zijn en liep omhoog. ‘De daaropvolgende afdaling kwam ik in een flow en haalde ik veel lopers in. Mijn marathontijd was sneller dan die  in Remscheid. Vlak daarna werd het zwaar. Klimmen en afdalen volgden elkaar sneller op. Echt lekker in een ritme lopen werd steeds lastiger. Op dit gedeelte van het parcours had je een mooi zicht op Capri. Ook begon de zon af en toe te schijnen. Op karakter heb ik mezelf nog over het tijdpunt van vijftig kilometer gesleept. Daarna heb ik toch maar een kilometer gewandeld. Dat had als voordeel dat ik in Sorrento zelf nog echt weer kon hardlopen. Wat slalommen door de winkelstraat en uiteindelijk erg blij over de finish komen. Ik heb eigenlijk alleen maar genoten en ben trots op mezelf’, aldus de Lopster.

Arjen Kwint legde de 54 kilometer met 1477 hoogtemeters af in 5.34.53 uur en klasseerde zich hiermee als 20e bij de mannen 50. Voor de 50 kilometer noteerde hij een tijd van 5.11.45 uur en dat was een persoonlijk record (foto: fam. Kwint).

No Replies to "Arjen Kwint succesvol tijdens ultramarathon Italië"