Organisatie hoopt dat Dijkloop Delfzijl door kan gaan

De organisatie van de Dijkloop in Delfzijl gaat er vooralsnog van uit dat de loop op zondag 19 december door kan gaan. Onder de Corona-maatregelen die nu gelden kan dat volgens de organisatoren, waarbij de coronatoegangspas (QR-code) verplicht is en er in het startvak 1,5 meter afstand wordt gehouden.

De huidige maatregelen gelden  tot en met zaterdag 18 december , een dag voor de Dijkloop. Op dinsdag 14 december is er weer een nieuwe persconferentie. Dan is pas definitief te zeggen of de Dijkloop in de havenplaats echt door kan gaan. De organisatie heeft goede hoop en is van mening dat de Dijkloop op een veilige en verantwoorde manier georganiseerd kan worden. De gemeente Eemsdelta heeft de vergunning afgegeven en is tevreden over de tot dusver genomen maatregelen.

Deze maatregelen houden onder meer in dat de Dijkloop dit jaar geen wedstrijdloop is, maar een recreantenloop met tijdsregistratie. De starttijden zijn per afstand verschillend, zodat er geen hele grote groep lopers tegelijk aan de start verschijnt. De startnummers kunnen een half uur voor de start worden opgehaald.

De lopers voor de 30 kilometer worden om 12.00 uur weggeschoten en kunnen hun startnummers vanaf 11.30 uur ophalen. Deelnemers aan de 21.1 kilometer vertrekken om 13.00 uur. Zij kunnen hun startnummers vanaf 12.30 uur bemachtigen. Vanaf 13.00 uur kan dat voor de lopers die 15 kilometer gaan afleggen. Zij beginnen om 13.30 uur aan hun afstand. Om 14.00 uur vertrekken de deelnemers aan de 10 kilometer en ook zij kunnen vanaf een half uur voor de start hun rugnummers krijgen. De laatste groep die weggeschoten wordt is die van de 5 kilometer. Zij kunnen vanaf 14.00 uur hun rugnummers ophalen, waarna ze om 14.30 uur aan hun Dijkloop beginnen.

De startnummers kunnen gehaald worden in een tent die nabij de start en finish staat. Door een goede routing bij het afhalen van de startnummers kan de QR-code ook daar gecontroleerd worden. Op deze manier kan een optimale doorstroming worden bewerkstelligd.

Om drukte voor de start  zoveel mogelijk te beperken kan deelname alleen door voorinschrijving. Dit kan tot 16 december. Mocht de Dijkloop onverhoopt toch niet doorgaan, dan wordt het inschrijfgeld teruggestort. ‘Direct na de persconferentie van dinsdag 14 december volgt een nieuwe update met daarin hopelijk het bericht dat de Dijkloop Delfzijl definitief door kan gaan’, aldus de organisatie (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Organisatie hoopt dat Dijkloop Delfzijl door kan gaan"