Dick Scholtens vertrekt na dit seizoen bij RZ Baflo

Trainer Dick Scholtens verlaat aan het einde van het lopende seizoen vierdeklasser RZ Baflo. De oefenmeester en de club hebben dit, zoals de website van roodzwart meldt, in goed overleg besloten.

‘Natuurlijk spreekt het voor zich dat we gezamenlijk het komende half jaar, als de overheidsmaatregelen dat toelaten, het seizoen goed afsluiten’, valt er verder op het cluborgaan te lezen. Daar zal RZ Baflo de handen nog vol aan krijgen, want sportief gezien gaat het allesbehalve goed met het vlaggenschip van de Noord-Groningers. Met acht punten uit evenzovele wedstrijden staan de Bafloërs momenteel op de negende plaats in de ranglijst. Het gat naar de top van de middenmoot is te overbruggen, maar achter de rug van de roodzwarten is het ook dringen geblazen.

Scholtens is bezig aan zijn tweede seizoen bij RZ Baflo. Het eerste voetbaljaar als verantwoordelijke trainer leverden hem en zijn team weinig op, omdat de competitie toen al na enkele wedstrijden vanwege de coronapandemie werd afgebroken. Ook dit seizoen heeft de sportwereld weer met coronaperikelen te maken en werd kortgeleden door de overheid beslist dat de standaardteams al vroeg aan de winterstop konden beginnen.

Geen ideale situatie voor welke sport dan ook en voor een trainer is het dan al helemaal moeilijk om zijn visitekaartje af te geven. Scholtens geeft toe dat het erg frustrerend is om op die manier te moeten werken, maar houdt desondanks hoop. ‘We gaan proberen na de winter zo hoog mogelijk te eindigen’, aldus de oefenmeester. Intussen kan hij uitkijken naar een andere vereniging, waarbij het hem niet uitmaakt waar hij aan de slag gaat. Als het volgens de oefenmeester maar een vereniging met een jonge groep is.

No Replies to "Dick Scholtens vertrekt na dit seizoen bij RZ Baflo"