Trainer Jur Smit keert terug bij Nieuw Roden

Jur Smit verruilt Warffum voor een oude bekende. De oefenmeester keert namelijk terug bij derdeklasser Nieuw Roden. Hij is een contract voor anderhalf seizoen overeengekomen met zijn nieuwe vereniging en wordt als hoofdverantwoordelijke geassisteerd door Robert en Wieb Vorenholt. Smit blijft nog tot aan het einde van dit seizoen verbonden als trainer aan vijfdeklasser Warffum, maar zal na de winterstop ook aan de slag gaan bij zijn nieuwe vereniging, waar hij in de periode van 2014 tot en met 2016 ook al als trainer actief is geweest.

De 60-jarige oefenmeester neemt volgens het bestuur van Nieuw Roden een schat aan ervaring mee. Hij is ook actief geweest als oefenmeester van Poolster, het Oldehofster OKVC en Noordpool UFC uit Uithuizen. ‘Wij hebben als club veel vertrouwen in Jur en hopen op een mooie toekomst’, laat men vanuit Roden weten. Smit vervangt zijn collega Henry Etten, die bij de Nieuw-Rodenaren was opgestapt. Robert Vorenholt werd daarna de interim-trainer en zal straks ook als assistent fungeren.

Nieuw Roden komt uit in de 3e Klasse B van het zondagvoetbal, de klasse waarin ook regiovertegenwoordiger Siddeburen actief is. De nieuwe vereniging van Smit staat momenteel op de elfde plaats in de ranglijst en heeft na acht wedstrijden zeven punten op zak. Dat zijn er twee meer dan Siddeburen, dat de voorlaatste plaats inneemt met twee punten voorsprong op hekkensluiter ZNC.

No Replies to "Trainer Jur Smit keert terug bij Nieuw Roden"