Corenos wint doelpuntrijk oefenduel van Middelstum

Het oefenduel tussen de koplopers Corenos uit de 5e Klasse E en lijstaanvoerder Middelstum uit de 4e Klasse C, is gewonnen door de Roodeschoolster ploeg. Oefenwedstrijden als deze worden in de regel gebruikt om van alles en nog wat te testen. Dat was in Roodeschool niet anders. Het gevolg was wel dat er een open wedstrijd ontstond met aan beide kanten talrijke mogelijkheden. Na negentig minuten waren er elf treffers te bewonderen geweest en kon er een 6-5 eindstand worden genoteerd.

Er zaten aan beide kanten nogal wat hiaten in de opstelling van de teams, waardoor er flink wat goochelwerk aan te pas moest komen om de poppetjes op de juiste posities neer te zetten. Bij Corenos kreeg Joran Knot de meest opvallende plek toebedeeld. De man die inmiddels negen competitietreffers achter zijn naam heeft staan en begin volgend jaar voor een half jaar naar Bonaire vertrekt, mocht onder de lat plaatsnemen. Aan de andere kant was het Nick Verkerk die het doel van Middelstum schoon moest zien te houden.

Die missie was al na twintig minuten tot mislukken gedoemd, omdat de thuisclub als een komeet uit de startblokken schoot. Geheel in de stijl van de competitiewedstrijden werd er meteen flink druk gezet en kreeg Middelstum geen kans om zich daar onderuit te voetballen. Lars Baar was de eerste die een voorzet van zijn voet liet vertrekken, maar geen gehoor bij zijn medespelers vond. Niet veel later leek hij op weg naar een doelpunt, maar was Verkerk net iets scherper. Het lukte Baar vervolgens wel om Anne Jan ten Harkel in kansrijke positie te brengen. Die werd bereid gevonden om Verkerk het nakijken te geven. Baar scoorde daarna zelf twee keer en bracht de tussenstand na een kart wedstrijd op 3-0. Een ongekende luxe voor de Roodschoulsters, die hun visitekaartje daarmee wel hadden afgegeven.

Het zou overigens te ver voeren om de doelpunten zonder uitzondering aan de voetbalkwaliteiten van Corenos toe te schrijven, want daarvoor was Middelstum op net iets teveel plaatsen gewijzigd en ontbraken de automatismen van een ingespeeld team. Desondanks moet je daar als tegenstander goed op inspelen, en dat deed Corenos dan ook. Het team van trainer Jelmer Meinardi moest even van de schrik bekomen, maar deed vervolgens iets terug via Stephan Smit: 3-1. Met die stand zou ook gerust worden.

Een warme kop koffie en een goedgekeurde QR-code verder kon er opnieuw afgetrapt worden. Tijd om even weg te kijken was er niet, want binnen de kortste keren was het weer raak. Middelstum wist dichterbij te komen via Aijolt Douma, maar Corenos had het antwoord meteen klaar. Sven Knot zorgde voor 4-2 en toen Migel van Gennip er 5-2 van had gemaakt, leek het duel wel te zijn gespeeld.

Dat pakte echter even anders uit. De spanning, voor zover daar al sprake van was, kwam helemaal terug in de wedstrijd nadat Mateo Milkovic raak had geschoten en Wessel Oosterhoff de marge tot één goal had weten terug te brengen: 5-4. Marcel Dijkstra toucheerde daarna op aangeven van Roel Munting de lat, maar zou ook zijn feestje mogen vieren nadat hij Corenos op 6-4 had weten te zetten. En nog was de koek niet op, want Nordin Luit was goed voor de laatste treffer van de middag: 6-5.

Voor de mensen die het duel wel van dichtbij mochten bekijken was het geen vervelende middag geweest en ook de beide trainers hadden zich wel vermaakt. ‘We moesten veel mensen missen waardoor alles niet meer vanzelf gaat. De automatismen zijn er dan niet. Het wordt even zoeken naar de juiste methode om je tegenstander te bestrijden. Het regende kansen en doelpunten aan beide kanten. Ik ben er van overtuigd dat dit in een competitiewedstrijd nooit zou gebeuren. Maar ach, we zijn in ieder geval even lekker bezig geweest zo tegen het einde van het jaar’, sprak Jelmer Meinardi na afloop.

Zijn collega Marco Pesiwarissa kon zich daar ook wel in vinden. ‘Het is natuurlijk mooi om te kijken hoe wij als vijfdeklasser het tegen een hoger spelend team zouden doen, al kun je een wedstrijd als deze dan ook niet echt als graadmeter pakken. Maar goed, mijn team dook er gretig in en dat ligt wel in de lijn met het spel dat we tot nu toe ook in competitieverband hebben laten zien. Het was in ieder geval een open wedstrijd waarin leuke dingen waren te zien, maar ook veel fouten werden gemaakt. Tja, dan rolt er vanzelf een uitslag als deze uit.’

* Corenos – Middelstum 6-5 (3-1). Anne-Jan ten Harkel 1-0; Lars Baar 2-0; Lars Baar 3-0; Stephan Smit 3-1; Aijolt Douma 3-2; Sven Knot 4-2; Migel van Gennip 5-2; Mateo Milkovic 5-3; Wessel Oosterhoff 5-4; Marcel Dijkstra 6-4; Nordin Luit 6-5.

No Replies to "Corenos wint doelpuntrijk oefenduel van Middelstum"