EemsmondSport start met eigen televisiekanaal via SKYTV

Het is coronatijd en ook de Stichting EemsmondSport Delfzijl ondervindt de gevolgen van de pandemie. De beelden die anders wekelijks aan de website van EemsmondSport worden toegevoegd, blijven uit. De regelgeving biedt nog altijd geen ruimte om de cameraploeg op pad te sturen. En toch wordt er achter de schermen van de stichting doorgewerkt. ‘We moeten immers vooruit blijven kijken’, zegt het bestuur. 

In de afgelopen periode heeft EemsmondSport gesprekken gevoerd met SKYTV in Appingedam. ‘Enkele maanden geleden kregen we het verzoek om eens te komen praten over uitbreiding van onze mogelijkheden. We zijn op de uitnodiging ingegaan en daarna kwam de zaak in een stroomversnelling terecht. Via SKYTV is inmiddels ons eigen televisiekanaal gelanceerd onder de naam ETV Regiosport’, zegt voorzitter Nanko Kiel van EemsmondSport.

Het idee is eigenlijk even simpel als effectief en sluit goed aan bij de wens van EemsmondSport om de eigen beelden beter te kunnen beschermen tegen ongewenst kopieergedrag. Kiel: ‘We moesten steeds vaker concluderen dat derden met ons beeldmateriaal aan de haal gingen. Daar komt nu een einde aan. Net zoals de grote jongens hebben we straks een betaalzender. SKYTV zorgt daarbij voor het platform dat de beelden de huiskamer in stuurt.’

Op de vraag of mensen zitten te wachten op betaalde beelden, zegt de preses; ‘Tja, dat weet je vooraf natuurlijk nooit. De praktijk moet dat uitwijzen. Wij als bestuur denken dat clubs hier wel iets voor voelen. Voor sportfans die hun favorieten niet live kunnen komen aanmoedigen, is dit een prima oplossing. We behouden ons overigens het recht voor om naar de oude formule terug te keren, als blijkt dat een eigen kanaal geen haalbare kaart is.’

De beelden worden in full HD uitgezonden en zijn op de televisie, maar ook op een laptop of smartphone te bekijken. En het mooiste is dat men alles in een later stadium nog eens terug kan kijken, want de beelden worden automatisch opgeslagen, waardoor ook oudere reportages teruggekeken kunnen worden. Aardige bijkomstigheid is dat abonnees van EemsmondSport daarnaast naar tal van andere (sport) kanalen kunnen zappen.

Het gaat de gebruikers 5,95 euro per maand kosten om toegang te krijgen tot het kanaal van EemsmondSport. Kiest men voor een jaarabonnement, dan is de eerste maand gratis. Die korting is in het abonnement verwerkt. Voor meer informatie klik op onderstaande afbeelding van SKYTV.

Voorzitter Nanko Kiel (EemsmondSport) en Jacob Pieterman (CEO SKYTV) zetten op bovenstaande foto hun handtekening onder de overeenkomst. De bestuursleden Sjaak Wierenga (links) en Alex Warners (tweede van links) van EemsmondSport houden een oogje in het zeil.

No Replies to "EemsmondSport start met eigen televisiekanaal via SKYTV"