Fred de Boer nieuwe hoofdtrainer vv Winsum

De 57-jarige Fred de Boer is vanaf aankomend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vv Winsum. Hij volgt Bert Vos op die na vier seizoenen op zoek gaat naar een andere uitdaging. De Boer en Winsum zijn een contract voor een jaar overeengekomen, met de optie voor minimaal nog een jaar.

De Boer is op dit moment bezig aan zijn zesde seizoen als hoofdtrainer bij ACV uit Assen, uitkomende in de 3e Divisie van het zaterdagvoetbal. De ervaren trainer heeft verder aan het roer gestaan bij onder andere Drachtster Boys (Hoofdklasse), ONS Sneek (Hoofdklasse), waar hij ook als Hoofd Jeugdopleiding aan de slag is geweest, Leeuwarder Zwaluwen (2e klasse), SC Heerenveen Vrouwen (Eredivisie) en Be Quick 1887 (Hoofdklasse). In het dagelijks leven is De Boer werkzaam als sportinstructeur bij Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag in Groningen. Hier verzorgt hij de individuele en groepsgerichte activiteiten voor psychotische kwetsbare patiënten.

Jan Jaap Zijlstra, bestuurslid voetbalzaken vv Winsum, is blij dat de keuze op Fred de Boer is gevallen. ‘We hebben veel sollicitaties van goede trainers ontvangen en dat is een bevestiging dat we er als club goed op staan. Uiteindelijk kwam Fred de Boer vanuit het Technisch Hart en vanuit de spelersgroep duidelijk naar voren als de juiste opvolger voor Bert Vos. Mooi om te benoemen is dat tijdens de gesprekken door de sollicitanten werd aangegeven dat vv Winsum een duidelijk beleid en visie heeft als het gaat om de ontwikkeling en doorstroming van (jeugd)spelers naar de senioren. Dit is een bevestiging dat we ook op de goede weg zijn met ons tweede elftal en O23, waar we dit seizoen mee gestart zijn. En dat vind ik dan weer een heel mooi compliment richting alle betrokkenen binnen de club.’

De Boer had meteen bij het eerste contact al een goed gevoel. ‘Vanaf het eerste telefoongesprek, dat ik enige weken geleden heb gehad met Bestuurslid Voetbalzaken Jan Jaap Zijlstra, ben ik nog enthousiaster geworden over de club vv Winsum. Vervolgens zijn er goede gesprekken geweest met onder andere leden vanuit het Technisch Hart, spelers en met teammanager Jannes de Boer. Na het eerste gesprek ben ik met een zeer goed gevoel naar huis teruggereden en bij thuiskomst heb ik ook tegen mijn vrouw gezegd dat ik echt een heel goed gevoel heb om bij vv Winsum aan de slag te willen gaan.’

Over de huidige selectie zegt de oefenmeester: ‘Die ik zie als een hecht team, bestaande uit een gedeelte ervaren jongens aangevuld met jonge talentvolle spelers. Er is een duidelijk beleid uitgestippeld met betrekking tot de overgang van jeugdspelers naar de senioren en vanaf komend seizoen komen er al een paar getalenteerde spelers over vanuit de jeugd, waarmee we aan de slag mogen. Aan dat proces wil ik graag mijn steentje bijdragen.’ Het Bestuur en Technisch Hart van vv Winsum wensen Fred de Boer veel plezier en succes bij vv Winsum.

No Replies to "Fred de Boer nieuwe hoofdtrainer vv Winsum"