Holwierde kiest voor Danny Schudde als opvolger van Tuik

Derdeklasser Holwierde heeft een nieuwe trainer. Met ingang van het nieuwe seizoen zal de 29-jarige geboren Damster Danny Schudde, tegenwoordig woonachtig in Delfzijl, de taken van huidig oefenmeester Eddy Tuik overnemen. Tuik, met recht een kind van de club genoemd, doet na negen jaar een stapje terug. Hij wil zich op andere dingen binnen de vereniging richten.

Nadat bekend werd dat Tuik ging stoppen als trainer stelde het bestuur van Holwierde, in goed overleg met de huidige spelersgroep, een vacature op. Hierin kwam duidelijk naar boven waar een nieuwe trainer aan zou moeten voldoen. Er waren meerdere kandidaten, maar tijdens het eerste gesprek met het bestuur en een deel van de spelersgroep kwam bij Schudde meteen het juiste gevoel naar boven. Hij is volgens de club die jonge, enthousiaste en ambitieuze trainer waarnaar gezocht werd.

‘Die ontmoetingen waren heel positief. Hij heeft een goed verhaal’, zegt voorzitter Henk Bouwsema. Hij voegt er aan toe dat Schudde al was genoemd en dat er vanuit de spelersgroep een voorkeur voor de Delfzijlster werd uitgesproken. ‘De bal ligt nu dan ook als het ware bij de spelers. Zij moeten er samen met Schudde voor zorgen dat we de juiste beslissing hebben genomen’, vindt de preses.

De aanstelling van Schudde mag gerust een verrassing genoemd worden. De voormalig speler en jeugdtrainer van NEC Delfzijl werd afgelopen seizoen aan de technische staf van de Delfzijlster fusieclub toegevoegd als assistent van hoofdtrainer Marshall Pourier. Daarnaast zou hij zich richten op het versterken van de jeugdafdeling. Schudde is in het bezit van UEFA B en is in de regio Delfzijl en Appingedam werkzaam als gymleraar. Holwierde wordt de eerste club die hij als hoofdtrainer onder zijn hoede zal nemen.

‘Als club verwachten wij dat we met Danny Schudde een trainer hebben aangetrokken, die zijn enthousiasme en voetbalvisie met passie kan overbrengen op onze A-selectie. Beide partijen hebben ambities die goed bij elkaar passen en samen gerealiseerd kunnen worden’, zo luidt de motivering van het Holwierder bestuur.

No Replies to "Holwierde kiest voor Danny Schudde als opvolger van Tuik"