Elle Smit verlengt contract met vv Meedhuizen

Oefenmeester Elle Smit is ook in het seizoen 2022/2023 de verantwoordelijke trainer van vijfdeklasser Meedhuizen. Club en trainer zijn een verlenging van het contract met één jaar overeengekomen. Smit is bezig aan zijn tweede seizoen bij de groenwitten, die de voetbaljaargang 2020/2021 in de standaardklasse zijn teruggekeerd.

Het grootste gedeelte van het voetballend verleden van Elle Smit speelde zich af in Appingedam. Daarnaast was hij trainer van de reserves van DVC Appingedam. Nadat Smit was overgestapt, duurde het niet lang of een grote schare voetballers kwam hem achterna. De grote toestroom zorgde er voor dat Meedhuizen na jaren ineens weer drie seniorenteams op zaterdag kon inzetten. Daarmee was de grootste wens van de coach in vervulling gegaan. Hij wilde over een ruime selectie kunnen beschikken. Een keurkorps dat sterk genoeg zou zijn om aan een nieuw avontuur in het standaardvoetbal te beginnen. Die terugkeer is niet onopgemerkt gebleven.

De eerste wedstrijden van het huidige seizoen begonnen niet bepaald florissant. De duels tegen SGV en SV TEO werden met 4-1 verloren. Je kon de criticasters al hardop horen denken. ‘Zie je nou wel. Dat wordt niks daar in Meedhuizen.’ Het team wist zich echter te herpakken en groeide uit tot een ploeg waar rekening mee gehouden moest worden. Er werden zes wedstrijden op rij gewonnen. De 3-2 zege op de gedoodverfde titelkandidaat Corenos uit Roodeschool was op eigen veld de meest aansprekende driepunter.

Is het een slippertje van Corenos geweest, of moet Meedhuizen in staat worden geacht zich in de titelstrijd te mengen? Smit: ‘De resultaten zijn goed, maar kunnen beter. Ik had top drie wel verwacht. Dat we daar nu staan verrast me niet. Er is dit seizoen nog veel mogelijk en waarom zouden wij niet voor de titel kunnen gaan?’

Het moge duidelijk zijn, Meedhuizen is terug aan het front. De ambities zijn uitgesproken en daar wordt met man en macht aan gewerkt. ‘We gaan er met z’n allen een mooi seizoen van maken’, aldus Smit. En daar wringt nog wel eens de schoen bij Meedhuizen. Dat voetbal een spelletje is wat met z’n allen gespeeld moet worden. Waarin het niet past dat spelers hun emoties niet in bedwang kunnen houden.

De oefenmeester zegt daarover: ‘Ik ben meer van niet lullen maar ballen. Dat werkt helaas niet bij ons. We praten heel veel, zowel individueel als met de groep. Ik ben ook wel blij met deze emoties. Als die er niet zijn, wordt het nooit wat. Daarom ben ik ook naar Meedhuizen gegaan. Er is beleving, de wil om te winnen is er en dat moet blijven. Voetbal is een sport met emoties. Het probleem is dat emotie niet in frustratie moet omslaan. Dat zie je bij ons nog wel eens gebeuren en daar hebben we het vaak over. Dat zal er uit moeten.’

Het is maar de vraag of de bonte verzameling voetballers die in Meedhuizen is neergestreken, daar volgend seizoen ook nog zal spelen. Smit denkt van wel: ‘Er zullen misschien een paar vertrekken, maar dat is bij iedere club het geval. Daarin zijn wij niet anders.’ Volgens de geruchten zou er nog een aantal spelers naar Meedhuizen willen komen. Smit is ook met die verhalen geconfronteerd, maar zegt; ‘Ik hou me verre van die geruchten en zal ook nooit persoonlijk een speler uit een standaardklasse vragen om bij ons te komen voetballen. Voetballers zijn daar onderling mee bezig. Afgelopen jaar waren er ook toezeggingen. Dat bleken alleen maar loze beloftes te zijn. Het is nog lang geen juni. Dan eindigt de overschrijvingstermijn en zien we wel hoe de zaak er voor staat. Vooralsnog zal alles eerst weer normaal moeten worden zodat we lekker met z’n allen kunnen sporten.’

De Meedhuizers staan momenteel op de tweede plaats in de 5e Klasse E. Na acht wedstrijden hebben ze achttien punten kunnen laten bijschrijven. Dat zijn er zes minder dan Corenos heeft verzameld, maar Meedhuizen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Kevin Reiffers is met elf treffers momenteel de topschutter van Meedhuizen en hoeft in de 5e Klasse E alleen Bart van der Tuuk van GEO (13) en Corné Bos van de Fivel (12) voor zich te dulden.

 

No Replies to "Elle Smit verlengt contract met vv Meedhuizen"