Jelmer Meinardi en vv Middelstum langer met elkaar door

Oefenmeester Jelmer Meinardi uit Bedum blijft ook volgend seizoen aan vierdeklasser Middelstum verbonden. Beide partijen zijn dat onlangs overeen gekomen. De coach van de momenteel succesvolle en trotse koploper in 4C is bezig aan zijn eerste seizoen bij de blauwhemden.

‘Net voor de jaarwisseling gebeurde wat eigenlijk door iedereen al was voorspeld. Voetbalvereniging Middelstum en hoofdtrainer Jelmer Meinardi gaan nog minimaal een jaar met elkaar door’, aldus de zeer tevreden vice-voorzitter Eric Boskamp, tevens woordvoerder van de Technische Commissie. ‘Dus ook voor het seizoen 22/23 zal hij onze hoofdtrainer blijven. Meinardi wil, samen met de rest van de staf, graag verder bouwen aan onze mooie selectie.’

De 31-jarige oefenmeester uit Bedum is bezig aan zijn eerste seizoen bij de club en beide partijen zijn uitermate tevreden met de samenwerking tot dusver. Na jarenlang vaste klant te zijn geweest in het vermaledijde ‘rechterrijtje’, waarbij zelfs het degradatiespook op de loer lag, staan de trotse blauwhemden nu fier bovenaan in de 4e klasse C. Ongeslagen nog wel dankzij drie gelijke spelen en vijf overwinningen.

Meinardi zegt over de contractverlenging: ‘Ik ben bij de club in een warm bad terechtgekomen, het is heerlijk werken hier. Wel vind ik het belangrijk te vermelden dat niet alleen ik maar de hele staf besloten heeft om gezamenlijk nog een jaar door te gaan. Dat geldt dus ook voor assistent-trainer Peter Anema, elftalbegeleider Jeroen van Zalm, de verzorgsters Anneke Broekhuizen en Nienke van Dam en de keeperstrainers Bert Balkema en Jeroen Smit. Ik ben blij dat ik de club en de mensen heb leren kennen. Het is heerlijk werken bij vv Middelstum en het eerste seizoen hier is een verrijking voor mij als mens en trainer.’

Een snelle herstart van de competitie en de mogelijkheid om weer volwaardig te kunnen trainen is een van de eerste doelen die Meinardi voor ogen staat. Daarbij vindt hij het van belang dat de belasting per speler langzaam wordt opgebouwd om blessures na de lockdown te voorkomen. Daarnaast hoopt hij op een spoedig herstel van Romke Korpershoek. Hij heeft knieletsel opgelopen en werkt nu aan zijn herstel. Korpershoek wordt door de oefenmeester gezien als een ‘unieke speler’ binnen de Middelstumer selectie.

Ondanks de florissante positie waarin Middelstum zich momenteel bevindt, hoopt de oefenmeester dat zijn ploeg aan het einde van het seizoen bij de eerste vier eindigt. Voor de wat langere termijn mikt hij op het inpassen van spelers uit de JO19-1. Een aantal spelers traint al mee en dus wordt het voor hem ook steeds duidelijker wat er qua talent aan zit te komen. ‘Voor het overige willen we iets neerzetten waarmee we structureel voor het linkerrijtje kunnen spelen. Denk daarbij aan een meer detaillistische aanpak rondom onze speelwijze. De grote lijnen zijn dan uitgezet.’

Hoe Middelstum de tweede competitiehelft voor de dag zal komen, moet worden afgewacht. Meinardi hoopt in ieder geval op een spannend vervolg met veel mooie streekderby’s. ‘Teams zullen op basis van de eerste wedstrijd meer op elkaar inspelen’, verwacht de Bedumer.

No Replies to "Jelmer Meinardi en vv Middelstum langer met elkaar door"