Vijfdeklasser Noordpool UFC gaat met duo trainers in zee

Vijfdeklasser Noordpool UFC slaat een nieuwe weg in. De Uithuizers worden met ingang van het nieuwe seizoen door een duo getraind. Men heeft Bert van der Meer, voormalig oefenmeester van competitiegenoot ZEC uit Zandeweer, en Robert de Vries, onder andere oud-speler van SV De Heracliden, bereid gevonden om de geelzwarten de komende twee seizoenen onder hun hoede te nemen. Het tweetal volgt Willem Kluin op, die de Uithuizers na drie seizoenen verlaat.

‘We hebben gezien en ervaren hoe Bert van der Meer bij zijn vorige club voor een positieve boost heeft gezorgd. Wij willen diezelfde boost en de positiviteit die we de afgelopen seizoen zijn begonnen verder uitbreiden’, meldt Gerard Bekkering namens het bestuur van de Uithuizer voetbalvereniging.

De keuze voor Robert de Vries zou men verrassend kunnen noemen. De eigenaar van sportcentrum de Oude Fabriek in Uithuizermeeden besloot, net als Van der Meer, op de vacature voor een nieuwe coach te reageren. De Vries is geen onbekende in de Noord-Groninger voetbalwereld. Hij maakte tien jaar lang deel uit van de eerste selectie van SV De Heracliden, is trainer van de jeugd en de dames van de Meijster vereniging en beschouwt het als een uitdaging om bij Noordpool UFC aan de slag te gaan. Hij start in mei met de cursus oefenmeester TC3.

Dat Van der Meer en De Vries elkaar al snel hadden gevonden en besloten om samen Noordpool UFC verder op te stuwen, is binnen het bestuur en de spelersgroep van de club met veel enthousiasme ontvangen. Bekkering: ‘De heren kennen elkaar goed en het past wel bij onze club. Een tweetal trainers is goed voor de grote en bovenal jonge selectie waarover wij beschikken. Die mening wordt ook binnen de groep zelf gedeeld.’ Het is de bedoeling dat De Vries als assistent van Van der Meer gaat optreden.

Het bestuur zegt dat het de bedoeling is om de jonge groep verder te ontwikkelen. Dat is ook de reden waarom men een tweejarige verbintenis met de beide coaches is aangegaan. ‘Hiermee spreken we ons vertrouwen uit richting het tweetal. Overigens hebben we er meteen een optie voor een derde jaar aan vastgeplakt’, zegt Gerard Bekering namens Noordpool UFC.

Overigens zal niet alleen de eerste selectie profiteren van de nieuwe werkwijze. De beide Uithuizers zullen ook de meiden, junioren en hun trainers en leiders zullen van de nodige aandacht worden voorzien. Die samenwerking moet uiteindelijk tot meer ontwikkeling, spelplezier en prestaties leiden. Bekkering: ‘De potentie van onze vereniging is groot. Het wordt tijd dat we die samen gaan benutten.’ Op de foto boven de beide nieuwe trainers van Noordpool UFC met rechts voorzitter Marcel Dob. Op de foto in de tekst staan, naast het eerder genoemde drietal, ook de teamleiders Ronald Klip en Gerard Bekkering.

No Replies to "Vijfdeklasser Noordpool UFC gaat met duo trainers in zee"